Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
23-12-2014  

Kerstpakketten

 

De ambtenaren in het Overijsselse Borne gaven zelf het goede voorbeeld door voor te stellen om te stoppen met het jaarlijkse kerstpakket. Dit jaar in Borne dus geen pakket waar de een zich aan ergert en de ander van smult. Roermond en Enschede gaven dit jaar ook geen pakket aan de medewerkers vanuit bezuinigingsoogpunt.
Anders is dat in de gemeente Almelo. Die gemeente is eigenlijk failliet, maar de kerstpakketten uit de ‘knip’ van de burger betaald, leverde in de gemeenteraad op aandrang van de VVD alleen maar discussie op of de Almelose middenstand wel voldoende zou hebben geprofiteerd. Nee dus, de pakketten werden gekocht via een leverancier in Borne met als troost dat er producten van Bolletje in zaten. Bolletje, het voormalige familiebedrijf dat verkocht is aan Borggreve in Neuenhaus (D).

Landelijk werd er flink gesoberd op de aanschaf van kerstpakketten voor ambtenaren. Dat bleek uit onderzoek van het ambtenarenblad Binnenlands Bestuur. Reden, de economie zit niet mee om de grootse bestuurlijke plannen uit het verleden te bekostigen. Afschrijvingen alom en hogere lasten voor de burgers is het gevolg. AbvaKabo heeft daar bij monde van bestuurder Bert de Haas weinig begrip voor, want de woordvoerder en belangenbehartiger van de ambtenaren betreurt de versobering en mogelijke afschaffing van het kerstpakket waar ambtenaren het 'haasje' van worden.

In het bedrijfsleven is door tal van bedrijven het jaarlijkse kerstpakket al geschrapt. Een noodzakelijke keuze voor overleven en minder ontslagen. Ruim 22.000 middenstanders legden al het loodje. Maar de AbvaKabo heeft daar lak aan. "Gewoon de OZB-heffing omhoog. Kijk naar Almelo. Daar gaat de OZB-heffing onder het mom van communicerend vat met 10 à 12 procent omhoog in 2015. Daar proosten wij op", moet De Haas gedacht hebben.

“Ik mot noar hus, um ruumte te mak’n in de garage veur de kerstpakket’n”, riep een Tubbergse ambtenaar ooit tijdens een eindejaarsborrel in zijn stamkroeg. In Almelo ging dat dit jaar dus nog gewoon door.

Hopelijk voor het laatst. Al zal dat niet uit VVD-kring komen. De VVD-senatoren willen zelfs de topinkomens in de publiek sector niet eens aan banden leggen !!!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina