Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
11-11-2014  

Cogas vindt concurrentie op glasvezel lastig

 

Verbazingwekkend hoe Cogas Kabel een constructie heeft bedacht waarbij het eigen belang hoger is dan dat van de consument. Het een-tweetje met provider Caiway is louter opgezet om de consument binnen het Cogas-gebied in één hand te houden.
De aandeelhoudende 14 Twentse gemeenten stonden er bij en keken er naar, want 25 miljoen euro extra dividend kwam goed uit in een tijd van bezuinigen. De burgers moeten nu boeten omdat er geen providerkeuze is op het nieuwe glasvezelnetwerk van Cogas. De Ziggo-klanten op het oude coaxnetwerk zijn al automatisch overgeschreven naar Caiway zo blijkt uit de automatische incasso.

Nu hebben Tele 2 en Vodafone laten weten dat voor hen het glasvezelnetwerk van Cogas zakelijk niet interessant is. Het netwerkgebied van Cogas is feitelijk te klein voor deze grote spelers op de Nederlandse glasvezelmarkt. Men doet zaken met Reggefiber omdat Caiway via de constructie met Cogas al een te grote en beschermende voorsprong heeft. Bovendien moeten die providers veel extra kosten maken om hun apparatuur op de centrale van Cogas te kunnen aansluiten. Voor Reggefiber geldt dat niet, omdat dit bedrijf van KPN en de Rijssense investeerder Dik Wessels de gehele Nederlandse markt bediend.
De consument in het Twentse Cogas-gebied is dus alleen gebaat bij een volgende stap. De verkoop van Cogas Kabel aan Reggefiber!

In afwachting daarvan is de keuze om voor TV-signalen via het ADSL netwerk van KPN/Telfort te kiezen wellicht nog wel de beste optie, maar een schotel kan natuurlijk ook.

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina