Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-02-2014  

Anja Timmer krijgt repliek op krantenartikel

 

Reactie op stuk Anja Timmer (PvdA) in Tubantia van 01-02-2014.

De bewering van mevrouw Timmer van de PvdA in de Tubantia van 01-02-2014 raakt kant noch wal. Graag zouden wij zien waar zij die “tevredenheid” in de Westeres op baseert. Daar komt nog eens bij dat de Westeres al 10 jaar bewonersgebied is met bijbehorende parkeervergunningen, en dit absoluut niet te vergelijken is met de nieuw ontstane situatie in De Riet en De Hofkamp. Zij is appels met peren aan het vergelijken, en gebruikt de Westeres al excuus. Verder zijn de inwoners of helemaal niet, of verkeerd voorgelicht.

De inwoners van Almelo zijn niet betrokken en/of misleid, en het nieuwe parkeerbeleid heeft meer weg van “geldklopperij”.

Enkele voorbeelden:
In het nieuwe verkeersbeleidsplan wordt gesproken over venstertijden van
09.00 tot 21.00 uur.
Na klachten van de horeca in het centrum werd er gesproken over venstertijden
van 09.00 tot 18.00 uur. Doorgevoerd door de gemeente Almelo, een 24-uurs
parkeerregeling.

Er is door de gemeente Almelo in het verleden gesproken over invoer blauwe zone waarin 2 uur vrij geparkeerd kon worden. Doorgevoerd door de gemeente Almelo, blauwe zone waarin 1 uur vrij geparkeerd kan worden.

Er is door de gemeente Almelo niet aangegeven dat het invoeren van de blauwe zone ten koste zou gaan van openbare parkeerplaatsen van bewoners. Deze moeten nu plotseling parkeerplaatsen inleveren t.b.v. de blauwe zone, waardoor er een parkeerprobleem wordt gecreëerd door de gemeente Almelo, die er eerder niet waren.

Om dan nog maar niet te spreken van de absurde prijsverhogingen. In 3 jaar tijd is de prijs van een parkeervergunning voor de bewoners met meer dan 300% gestegen. In 2011 was de prijs € 19,30, in 2012 was de prijs € 42,00, in 2013 was de prijs € 52,00, en nu in 2014 is de prijs € 63,65 !

Dan hebben wij ook nog de tickets/kraskaarten voor de bezoekers. In de oude situatie was dit € 0,70 per 24 uur. Nu in de nieuwe situatie € 0,70 per 8 uur. Dit is wederom een verhoging van 300 %.

Dan hebben wij nog de situatie met woningen die een eigen oprit hebben. Deze wordt
kosteloos door de gemeente meegenomen als zijnde de 1ste ontheffing. Maar dan komt de aap uit de mouw. Zodra je een parkeervergunning aanvraagt voor je 1ste auto, zodat je deze eventueel ook aan de straat kunt parkeren, dan moet daar het duurdere tarief van de 2de ontheffing á € 83,65 voor betaald worden.

Ook de detailhandel in Grotestraat-Zuid heeft zwaar te lijden onder het parkeerbeleid. Mooi voorbeeld zijn 15 openbare parkeerplaatsen in de Bavinkstraat. Daar heeft de gemeente Almelo namelijk langparkeerplaatsen van gemaakt, met als gevolg dat inwoners die korte bezoekjes brengen aan een zaak in de Grotestraat-Zuid, denk hierbij aan de bakker of de fotograaf, worden getrakteerd op een parkeerticket á € 3,20.

Over een jaar pas evalueren is uit den boze. Inwoners en winkeliers worden hard getroffen door verkeerde inschattingen van de gemeente Almelo. Het zou de gemeente sieren schuld te bekennen en de ontstane fouten/problemen zo spoedig mogelijk te herstellen.

Met vriendelijke groet,

Louis Kampman

Naschrift redactie:
Louis is lijsttrekker van BBA bij de komende gemeenteradsverkiezing op 19 maart a.s.

Archief
Terug naar vorige pagina