Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
09-01-2014  

Politici en de waan van de dag…

 

Als er al mensen zijn die zich laten leiden door de waan van de dag, dan horen politici daar zeker toe. Al decennia wordt wetgeving aangepast omdat handhaving vaak onmogelijk bleek. Dat gebeurt in Europa (en dus ook Nederland) net zo als elders ter wereld.
In Nederland werd in de loop der jaren de gokkast verboden, toegestaan en deels weer verboden in de horeca. Onderwijl nam het gokken via krasloten, internetgokken, lotto, toto, staatsloterij, vriendenloterij en postcodeloterij alleen maar toe. Geen bezwaar, als er maar een belangrijk deel in de schatkist komt, is het devies van de ‘liberale’ VVD o.l.v. plannenmaker Fred Teeven die fiscale afspraken wil maken met aanbieders van internetgokken.

Softdrugs zijn verboden maar Nederland vond het gedoogbeleid uit. Zwitserland volgde schoorvoetend terwijl Frankrijk ach en wee riep en bijvoorbeeld Nederland in de ban wilde doen. Dit terwijl daar net zoveel wiet wordt gerookt als hier. Amerika was wereldwijd misschien wel de strengste in het opsporen en strafbaar stellen van softdrugs en plotsklaps dan het bericht dat Amerikaanse Staten eigen beleid mogen gaan voeren. Momenteel waait er dus de wind van vrije handel en vrije kweek van softdrugs omdat de gevangenissen overvol zitten met zondaren.

Alcohol is slecht voor de mens! Nee, teveel alcohol is schadelijk voor de mens, Dat geldt in feite voor alles waar te voor staat. Voor jongeren geldt dat wat meer zolang de ‘hersenpan’ nog niet volgroeit is, wees onderzoek uit en hup het hele politieke wereldje, waar alcoholisme ook niet vreemd is, slaat om als een blad aan de boom. Een verbod tot 18 jaar is het resultaat. Niet betere voorlichting aan burgers en op scholen, nee een verbod.
Flink doen door oncontroleerbare wetgeving af te kondigen, terwijl het consumptief gedrag van alcohol in West Europa sinds vele jaren tanende is.
Zelfs moeders in het bijzijn van tienerkroost kunnen bij de super geen flesje bier meer inslaan, bleek eerder deze week. De uitleg: “Het kan wel eens voor uw tienerzoon zijn en dan is de supermarkt als verkopende partij strafbaar!”
Hoe dol wil je het als wetgever maken?

Tot 18 jaar niet roken en geen alcohol! Dat is de belerende wetgeving sinds 1 januari jl. In Japan koop je het via de automaat en niks geen controle. Op het platteland en in de steden in Nederland zijn al heel wat drinkketen en illegale café’s. Die krijgen het drukker dan ooit door het ‘flinke’ gedrag van politici die de wereld niet meer snappen. De historie leert dat alles wat verboden is, nieuwsgierigheid wekt. Dat is met roken het geval en met een nu verboden drankje ook.

In Amerika ligt sinds jaar en dag in veel staten de leeftijdsgrens voor het drinken van alcohol op 21 jaar. In Amerika worden dan ook de meeste illegale drankfestijnen georganiseerd. Toezicht ontbreekt en het coma-zuipen is er zelfs uitgevonden.
Dat laatste was het doorslaggevende argument om ook hier de leeftijdgrens omhoog te trekken. Over een paar maanden gaat de jeugd massaal op vakantie. Aan de Costa del Sol of op Tenerife, kunnen ze in de disco tot in de vroege ochtend doorzakken. Dat zal nog eens ellende opleveren als je voordien nimmer ‘genipt’ hebt en geen kennis hebt gemaakt met een straffend ouderpaar.

De mensheid, en vooral de politiek heeft altijd wel een oplossing, maar niet heus. De ‘drooglegging’ van Amerika in de jaren dertig van de vorige eeuw, is ook zo’n ultiem voorbeeld. Nimmer werd er meer verdiend aan de illegale stook en verkoop van alcoholische versnaperingen.
Ook de Duitse familie Underberg, ja die van dat kleine flesje, werd in die jaren schathemeltje rijk omdat het alcoholische ‘bitter’ met scheepsladingen vol naar Amerika werd verkocht als medicijn voor een onwillige maag. Een onwillige maag door illegaal gestookte alcohol van slechte kwaliteit. Daar kunnen ze in Zweden en Rusland ook nu goed over meepraten.

Laat ik nou blij zijn dat ik mijn kroost op eigen manier heb leren omgaan met verleidingen!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina