Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
02-01-2014  

De duimzuigende gemeente...

 

Almelo, 2 januari 2014

Duimzuigen van de Gemeente Almelo
Zoals bekend is, beweert de Gemeente Almelo € 111.280,00 uit te geven aan haar hondenbeleid en dit is iets wat ik dus niet geloof.

Wel, onze jongens in het stadhuis beweren het volgende:
A) Voorzieningen (paaltjes, borden, poepbakken) € 16.500,00
B) Voorlichting (o.a. folder met kaart, info website) € 2.500,00
C) Aansturing (vragen, meldingen) € 11.500,00
D) Beleid (opstellen, advisering, evaluatie) € 4.500,00
E) Handhaving (stadstoezicht) € 21.280,00
F) Kosten inning Gemeentelijk Belastingkantoor € 55.000,00
Totaal € 111.280,00

Maar nu de vraag, wie gelooft dit?

Zelf kwam ik tot de volgende conclusie:
A) voorzieningen, streep dit bedrag maar door want de paaltjes en borden staan er al jaren en poepbakken worden niet geplaatst. Onderhoud wordt er niet gepleegd. Bedrag vervalt, uit de duim gezogen.
B) Dit is het enige bedrag dat eventueel zou kunnen. Blijft wel de vraag staan of dit nuttig is, want de door de met paaltjes aangewezen terreinen komen niet altijd overeen met de terreinen op de door de gemeente uitgebrachte kaart. Blijkbaar is Stadstoezicht hier ook van op de hoogte want er werd mij verteld dat zij niet meer op de kaart van de gemeente keken.
C) Verdient deze ambtenaar € 34.500 per jaar, dan zou dit betekenen dat hij 4 maand in het jaar bezig is met de vragen en aanmeldingen. 4 maand per jaar? Niemand die dit gelooft, streep ook dit bedrag maar door.
D) Dit hondenbeleid heeft niets met beleid te maken. Het kopiëren van een hondenbeleid van een andere gemeente kost geen € 4.500,00. Hier kan dus niet over nagedacht zijn, streep ook dit bedrag maar door.
E) En dan de jongens en meisjes van Stadstoezicht, kosten € 21.280,00? Ook dit bedrag wordt uit de duim gezogen. Mochten zij iets zien dat niet door de beugel kan dan is dit toeval. Er is niemand aangetrokken voor de handhaving van het zogenaamde hondenbeleid van de Gemeente Almelo. Dus, streep maar door dit bedrag.
F) € 55.000,00 zijn de kosten voor de inning van de hondenbelasting, tenminste als je dit gelooft. De aanslag van de hondenbelasting staat bij de aanslag van de WOZ op. En hier praten we over een volledig geautomatiseerd computer systeem. Nu maak ik even een inschatting:

Als betalers van de hondenbelasting betalen wij € 20.000,00 mee aan de afschrijving van dit geautomatiseerde computersysteem. Dan blijft er nog € 35.000,00 over, een volledig jaarsalaris. Niemand kan mij wijsmaken dat een ambtenaar op het Gemeentelijke Belastingkantoor het hele jaar bezig is met het innen van de hondenbelasting voor de gemeente Almelo.
Door zogenaamde kosten zo hoog mogelijk op te voeren, denken onze bestuurders het innen van de hondenbelasting te kunnen rechtvaardigen en wordt ook hier, net als bij het probleem Fortezza/ nieuwe stadhuis, weer een sterk staaltje van creatieve administratie gedemonstreerd.

Maar nu de werkelijkheid:
Inkomsten hondenbelasting: € 500.000,00
Werkelijke kosten van de Gemeente Almelo: € 5.000,00
Werkelijke inkomsten voor de Gemeente Almelo € 495.000,00

Of misdaad loont? Weet ik niet, discriminatie van de hondeneigenaar blijkbaar (nog) wel.
Blijft de vraag over: Wie van de Gemeente Raad in Almelo kan zich, als hij/zij 's avonds voor de spiegel staat, zichzelf nog recht in de ogen kijken?

Ik wens jullie een voorspoedig 2014 en een hondenbelastingvrij 2015!!!

Met vriendelijke groet,

Bert Witteveen

https://www.facebook.com/ActieTegenDeHondenbelastingalmelo
http://petities.nl/petitie/burgerinitiatief---afschaffen-van-hondenbelasting
 

Archief
Terug naar vorige pagina