Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
12-12-2013  

Naam 't Nieje Veurbrook garant voor problemen

 

Het verbouwde wijkcentrum aan de Jan Tooropstraat krijgt de naam ’t Nieje Veurbrook. Wie de naam bedacht heeft, doet er niet toe maar het is wel heel naïef om die naam te kiezen na alle juridische perikelen die zijn uitgevochten tussen de gemeente Almelo en het stichtingsbestuur dat na 40 jaar plotsklaps haar biezen kon pakken ten faveure van Accres, de exploitatiemaatschappij van de gemeente Apeldoorn, dat aan de Jan Tooropstraat het dagelijkse beheer mag uitvoeren en de drankjes mag uitschenken en daar ook nog enkele tonnen aan euro’s per jaar van de gemeente voor krijgt.
Alles wat onkies is, is gebeurt om de stichting ’t Veurbrook de laan uit te werken. Van rechtsgang tot het dichtdraaien van de geldkraan in de hoop dat het stichtingsbestuur zou wijken of zou omvallen. Procedures werden om beurten gewonnen en verloren en uiteindelijk besloot de rechterlijke macht dat de gemeente ook na 40 jaar de huurovereenkomst mocht opzeggen. Het gevolg is dat bestuurder Hennie Nijhuis, die zich jaren en jaren voor de wijk en het wijkcentrum heeft ingezet, zich nu ‘persona non grata’ voelt en voor altijd ook is gebrouilleerd met partijgenote en wethouder Mieke Kuik-Verweg, die verantwoordelijk is voor deze gang van zaken. De wethouder stapt op na de gemeenteraadsverkiezing in maart volgend jaar. Het voorkwam nog meer ‘bonje’ in de partij want haar dagen waren al geteld, zo werd in de wandelgangen vernomen van een ander zittend raadslid van dezelfde partij. Het stichtingsbestuur dat zonder dak kwam te zitten, heeft nog wat centjes in kas en besloot daarmee wijkactiviteiten te gaan ondersteunen. Nu de naam ’t Nieje Veurbrook schijnbaar op de gevel wordt gespijkerd, zullen die laatste centjes haast zeker opgaan aan opnieuw een procesgang, want de sichting had niet voor niets al eerder laten weten dat de naam ’t Veurbrook van de stichting bleef, zoals dat al ruim 40 jaar het geval is. Dat weet de gemeente als huiseigenaar en subsidieverstrekker van het wijkcentrum maar al te goed.
Alleen daarom al, had het verbouwde wijkcentrum de naam ‘Mieke Ver-weg Huis’ moeten krijgen, als voorbeeld voor de geschiedenis hoe het niet had gemoeten en als blijk van waardering voor de jarenlange inzet van Nijhuis c.s.

‘Fijnslijper’
 

Archief
Terug naar vorige pagina