Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
01-12-2013  

Heracles Almelo dubt over tweede ring


Zo ziet AlmeloAnders.nl het nieuwe plan voor een voetbalstadion.
 

ALMELO – Vorige week maandag sijpelde het eerste bericht naar buiten via een medewerker van Heracles Almelo dat nieuwbouw van een voetbalstadion een brug te ver is. Daar zal zeker het rapport van onderzoeker Ecorys mee te maken hebben, want tienduizenden m2 detailhandel extra zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de detailhandel in de binnenstad. Voeg daarbij het ondoordachte raadsbesluit dat ook de Woonboulevard vrijgesteld moet worden van de beperkingen en het hek is van de dam.
Niet voor niets dreigde het provinciebestuur de toegezegde 8,9 miljoen euro voor revitalisering van de binnenstad te bevriezen.
Het bestuur van Heracles Almelo blunderde ook nog eens door het rapport van Ecorys niet met de gemeenteraad te delen en probeerde via Zwolle te redden wat er te redden viel. Terecht dat het college van B&W de initiatiefnemers er op wees dat zonder rapport aan de gemeenteraad, er geen gevolg kan komen inzake nieuwbouw.

Zoals gezegd vorige week maandag de niet officiële informatie dat Heracles Almelo het over een andere boeg gooit en direct na afloop van de competitie wil beginnen met deels het slopen van het hoofdgebouw om daar nog voor de herstart van de competitie 2014-2015 een nieuw gebouw te hebben staan met meer VIP-boxen en meer business-seats. Al met al moet het totaal aantal stoeltjes toenemen tot +/- 12.000 door aan de voorkant een tweede ring te bouwen. Volgens het eerdere business-rapport betekent dat een budgetverhoging tot 12 miljoen euro als de nieuwe zakelijke ruimtes en de stoeltjes aan de man kunnen worden gebracht.
Donderdag jl. tijdens een boottochtje met de minister van Infrastructuur en Milieu tussen Almelo en Hengelo was het stadion ook nog het gesprek van de dag in de wandelgang. Ook toen het sterke signaal dat Heracles Almelo de ambitie voor een nieuw stadion met een capaciteit van 15.000 toeschouwers zou moeten bijstellen. a. vanwege het bezwaar van de provincie en b. het signaal uit het rapport van Ecorys dat de geplande m2 detailhandel waarschijnlijk niet te verhuren viel in de huidige economische tijd met een sterk krimpende detailhandel.

Volgens de niet officiële informatie wordt dus het huidige Polman Stadion aangepast aan de voorkant en wordt aan de zijkanten en de achterzijde voorlopig niets gedaan. Welke de gevolgen zijn voor de voorziene herschikking van de amateurclubs op het naastgelegen sportcomplex Ossenkoppelerhoek, is dus nog ongewis, maar de gemeente heeft zeker een inspanningsverplichting gelet op eerdere toezeggingen het gehele sportcomplex a raison van 10 miljoen euro op de schop te gooien. Al was het maar omdat de clubs sinds die toezegging het onderhoud hebben beperkt tot de allernoodzakelijkste reparaties.
Bevreemdend en slecht is in ieder geval dat Heracles Almelo, dat voorheen immer de publiciteit zocht, nu niet komt met een officieel bericht om de signalen te bevestigen of te ontkennen!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina