Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
29-05-2013  

10.000 stappen

 

Volgens Duitse wetenschappers is het maken van 10.000 stappen per dag gezond voor lijf en leden van de mens. De wetenschappers keken naar oorzaken van Obesitas en vergeleken dat met de dagelijkse bezigheden van mensen. Zo zitten huisvrouwen duidelijk onder de norm met een gemiddelde van ± 4.000. Nog erger is het met kantoorpersoneel dat op de werkvloer nog geen 1.000 stappen zet en dan ook nog vaak naar de kantine. Verpleegsters in ziekenhuizen kwamen gemiddeld op 13.000 stappen per dag terwijl een kamermeisje in de hotellerie uitkomt rond de 8.000 stappen per dag.

Naar aanleiding van het onderzoek adviseren de wetenschappers iedereen die onder de 10.000 stappen zit, dat te compenseren met 150 minuten wandelen per week. Een mooi advies voor beleidsambtenaren van gemeenten, maar dan wel in de stad waar ze werken. Dan leren ze de mensen beter begrijpen en ook de stad nog eens beter kennen.

Volgens de Duitse onderzoekers hoeven kelners niet meer extra te bewegen na hun diensttijd. Zij liepen gemiddelden van 21.000 stappen per dag.
Dat wist vele jaren geleden al de Wierdense exploitant Gierveld van de toenmalige bekende uitspanning ‘De Elf Provinciën’ in Hellendoorn. In de Twentsche Courant van destijds, liet hij al eens weten: "Mijn kelners zijn mijn raspaardjes"

‘Fijnslijper’

 

Archief
Terug naar vorige pagina