Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
01-02-2013  

Ongans.


Met dank aan Tony Cassese - AlmeloAnders.nl - voor de fotobewerking
 

Naar aanleiding van een aantal berichten over en commentaren op de deportatie van een stel ganzen, ben je op een gegeven moment wel gedwongen om aan zoiets futiels aandacht te besteden. Hoe zit het en is het nodig om hier zo’n ophef over te maken? Er zijn tenslotte belangrijkere zaken in de wereld aan de orde de laatste dagen. Daarbij vergeleken is het onthoofden van een paar ganzen in ons pittoreske stadje natuurlijk iets heel kleins .
Toch is dit niet helemaal waar. Wanneer je naar de kern gaat, constateer je dat de gemeente Almelo voor de goedkoopste oplossing kiest en dan het moorden maar op de koop toe neemt. Dit zou nog te billeken zijn, wanneer de overlast niet meer te beheersen zou zijn en executie de enige optie was. We lezen echter dat Akka’s ganzenparadijs een offerte bij de gemeente heeft ingediend. Ze gaven de garantie dat de ganzen zouden blijven leven en ergens in het verre Drenthe in een paradijselijke omgeving verder konden scharrelen. Desnoods wilde men de ganzen gratis afvoeren, want een mens die werkelijk om dieren geeft, denkt nooit en te nimmer aan de centjes.
Helaas koos de gemeente traditioneel voor de botte bijl en klopte bij de poelier aan. De verantwoordelijken voor dit besluit hebben natuurlijk panklaar de ganzen met de dikste nekken meegekregen, zoals te doen gebruikelijk is.

<< Einde verhaal? Bijna, want gisteren las ik op de site van Tubantia dat diezelfde gemeente heeft besloten om de parkeergarage(Javapark) van een rode jas te voorzien. Kosten: meer dan 300.000 euro.
Welnu, toen werd ik plotseling ongans. Zelfs m’n tante Betsie is met haar constant ijverig tikkende breipennen met de beste wil van de wereld niet in staat om deze twee zaken op een logische manier aan elkaar te breien. Aan de ene kant schrapen en geen cent uitgeven voor een levend wezen. Laat ze maar creperen en we houden de hand op de knip. Geld gaat voor leven. Aan de andere kant geeft men meer dan 300.000 euro uit aan een zeer dubieus stukje “kunst.”
Wat kun je met dat geld al niet doen om deze stad nog een beetje leefbaar te houden?
Onbegrijpelijk en je trekt je de haren uit het hoofd vanwege dit staaltje van tegenstrijdigheid.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina