Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
26-01-2013  

Ganzen


De ganzenvanger uit Lelystad in actie.
'De boeren ganzen drijf je zo de vangkooi in. Dat is in een uurtje gepiept', was het commentaar van de ganzenvanger.

Ganzenkrokettenmaker Rob verkoopt ganzenkroketten o.a. in zijn mobiele snackwagen 'Keuken van het ongewenste dier'.
 

Wat doe je als gemeente wanneer een troep ganzen bezit heeft genomen van een stuk land dat mogelijk de verkoop belemmerd?
Je zet de afdeling voorlichting aan het werk om berichten de wereld in te slingeren dat de ganzen overlast veroorzaken, het grasperk onder schijten (de flatbewoners voeren ondertussen de boeren ganzen dagelijks met oud brood) en de weg oplopen waardoor automobilisten plotseling moeten remmen om ganzen te ‘omzeilen’. Je schrijft er zelfs bij dat één keer zelfs al een gans is plat gereden.
We hebben het over de locatie Hornbach tussen H.R. Holstlaan en de Bornerbroeksestraat.

In augustus vorig jaar dus de eerste negatieve berichten. ‘De overlast moet worden ingedamd, maar we weten nog niet hoe’, bericht voorlichting.

Nu in januari is de koop tussen gemeente en Hornbach officieel door de gemeenteraad beklonken. De handtekeningen werden door het college en Hornbach al begin november gezet.
Heracles Almelo schermt tegelijkertijd in bijeenkomsten van de raad nog tot in december dat Hornbach een van de belangrijkste kandidaten is als huurder in een nieuw te bouwen stadion. Hornbach praatte dus niet alleen met ontwikkelaars van een nieuw voetbalstadion, maar tegelijkertijd ook met de gemeente. De gemeente die moeite heeft met het massale aantal m2 detailhandelsoppervlak dat de ontwikkelaar wil realiseren in en om het nieuwe voetbalstadion. De raad wordt medio december door het college geïnformeerd dat Hornbach 40.000 m2 grond wil afnemen voor de bouw van een ‘Doe het zelf’ bouwmarkt en een tuincentrum. Heracles heeft het nakijken!

De flatbewoners aan de Frederik van Eedenstraat kunnen medio oktober het oude brood weer in de vuilnisbak kieperen, want de ganzen zijn plotsklaps weg.
De voorlichter van de gemeente zegt in januari van niets te weten en suggereert dat de boeren ganzen kennelijk het ‘hazepad’ hebben gekozen naar elders, net zoals ze opeens ook kwamen. Enkele dagen later blijkt dat de gemeente de firma Duke Faunabeheer uit Lelystad heeft ingeschakeld. Dezelfde firma die ook de ganzen bij Schiphol vangt en dood of andersom. Op TV zagen we begin vorig jaar dat een inventieve krokettenmaker in de buurt van Schiphol ganzenkroketten maakt van de 200.000 ganzen die bij Schiphol worden geruimd. Krokettenmaker Rob verkoopt de ganzenkroketten o.a. via zijn mobiele snackwagen en het schijnt nog lekker te zijn ook!

Maar voor mij voorlopig geen ganzenkroketten met een ‘bijsmaakje’!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina