Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
27-09-2012  

Peuterzaal moet vrije keus blijven

 

Het gemeentebestuur van Almelo wil de subsidie voor Peuterspeelzalen in de toekomst alleen nog beschikbaar stellen voor Openbare Peuterspeelzalen. Daarmee tast de gemeente het principe van vrije keuze van onderwijs in de basis aan. Het Openbaar Onderwijs wordt dan namelijk bevoordeeld omdat Openbare Speelzalen gekoppeld worden aan Openbare Kleuterscholen om zo de opstap naar het Openbaar Onderwijs te vergemakkelijken via het huisvesten onder één dak.

Subsidie op Peuterzalen moet feitelijk verbonden zijn aan een basisprogramma van eisen of dat nu openbaar is, christelijk, katholiek of andere richtingen. Willen die instellingen meer, omdat zij vanuit andere overtuigingsgronden aanvullende zaken willen verbinden aan de basisopvoeding, moet dat uit eigen middelen bekostigd worden. Hoe die instellingen daarvoor de gelden verkrijgen is hun zaak en staat los van de besteding van gemeenschapsgeld.

De ‘poll’ op TC Tubantia heeft dan ook een te simpele stelling - De gemeente moet alleen nog openbare peuterspeelzalen subsidiëren – en kan feitelijk de prullenbak in.
De gemeenteraad heeft de taak om het landelijk beleid van vrijheidskeuze van onderwijs te bewaken en kan feitelijk niets anders dan het college van B&W berispen op haar voornemen en het voorstel ‘afschieten’. Het B&W-voorstel raakt namelijk de beginselen van de Grondwet!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina