Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
03-09-2012  

Hakploeg ‘hakt´ voordat protest kan opleven

 

ALMELO – Gisteren kondigde AlmeloNieuws.nl de kaalslag aan langs de Havezathe van het winkelcentrum tot de kruising Slot. Naast de zieke iepen moeten er ook een aantal kerngezonde bomen aan geloven. Zo is in eerdere stadia, rond de kruising Havezathe / Slot / Vredeveld de kettingzaag driftig gehanteerd en zijn er toen al een aantal eiken gesneuveld. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er één in slechte conditie verkeerde.
'Het waarom van de anderen is één groot vraagteken', vertelde vanmiddag een bewoner van de Havezathe. Hij was toen al eens op het gemeentehuis geweest om uitleg. Dan zitten ze in het stadhuis meestal met de mond vol tanden te tandenknarsen, want uitleg, laat staan zinnige uitleg, daar heeft men een broertje dood aan. Destijds heeft de bewuste bewoner hemel en aarde moeten bewegen dat er een tweetal beuken aangeplant zouden worden om de kaalslag wat te camoufleren. 'Ja, een mooie beuk zou hij voor zijn deur terug krijgen en zijn buren ook een', zo was de belofte ten stadhuize.
De ambtenaar belast met de uitvoering zei er tijdens de aanplant over; ‘Een mooie beuk dat wordt ‘t as e ma tied van lev’n hef, moar dat maak ie nich meer met!’
Dat klopt dus inderdaad met zo’n jonge aanplant. De ene beuk leeft nog, de andere is inmiddels dood. Ze zijn zo iel dat je ze in het geheel niet ziet.
In het nieuwe villapark in Almelo Noord is de aanplant een stuk groter. Honderden eiken met flinke omvang werden er geplant. Voor wie eigenlijk? Voor die enkele miljonair die er een paleisje heeft laten bouwen? Moet hij wel het gevoel hebben dat hij door zijn eigen oprijlaan rijdt?

Terug naar de kaalslag van vandaag. Zelfs in het stadhuis zijn wakkere leidinggevenden die op AlmeloNieuws.nl kijken. Vanmorgen vroeg werd vliegensvlug begonnen de planning om te gooien. Nu werd er begonnen met de kap van de prachtige linde op de hoek van het Slot en niet in de Havezathe aan de kant van het winkelcentrum. Men had zelfs zo’n haast, dat de stam een metertje boven de grond werd doorgezaagd. Want stel je eens voor dat de buurt alsnog alarm slaat en het stadhuis plat belt om opheldering te vragen waarom deze kerngezonde boom er aan moet geloven! Niet dus, de bewoners kregen geen kans en de boom ook niet.
Hoe zouden die gemeentelijke ‘hakkers’ ‘s avonds voor de spiegel staan? Kunnen zij hun kinderen nog uitleggen dat men zuinig moet zijn op alles wat er groeit en bloeit? Durven ze het salaris nog wel te accepteren dat door de gemeenschap wordt opgebracht? En bovenal, wanneer nemen de verantwoordelijke coalitiebestuurders van de VVD, PvdA en CDA eindelijk eens hun verantwoordelijkheid?

‘Fijnslijper’

Lees ook: Gemeentelijke ‘hakkers´ slaan Havezathe kaal
 

Fotoreportage (17 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina