Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
23-08-2012  

Almelo's college gaat ganzenborden

 

ALMELO – De gemeente Almelo wil graag van een troep ganzen af die zich al een paar jaar ophoudt rondom de locatie van het gesloopte voormalige van Rhijn College tussen de Bornerbroeksestraat en de H. Roland Holstlaan.
Volgens de woordvoerder van de gemeente in TC Tubantie wil de gemeente voorkomen dat er mogelijk verkeersongelukken ontstaan door de aanwezigheid van de ganzen. De gemeente zou vorig jaar in het broedseizoen zelfs de eieren hebben geraapt in de hoop dat ze uit zichzelf zouden weggaan. Niet dus!
Dit jaar hoop men ze in de winter te kunnen vangen. Tot die tijd wil de gemeente zelfs gaan bijvoeren om ze wat mak te maken voor de vangst. Waarheen de gemeente ze dan wil verplaatsen vermeldt de woordvoerder niet. Dat kan ook niet, want ganzen trekken duizenden kilometers ver. In dat geval zou alleen Australië een optie zijn.
Het lijkt in feite ganzenborden. De gemeente wil dit en de ganzen willen dat. Feitelijk is de kolonie daar neergestreken omdat er voldoende gras is en het water in de Weezebeek veel schoner is dan vroeger, door maatregelen van het waterschap Regge & Dinkel. Het braakliggende terrein met veel gras doet dan de rest en schept een goed leefklimaat voor de ganzen die inmiddels lekker vet zijn.
Tja, laat die ‘knappe koppen’ in het stadhuis maar ganzenborden. Aan de reacties in TC Tubantia is te zien dat 90 procent van de reacties liever ziet dat er een zestal bestuurders worden gedeporteerd!

‘Fijnslijper’

 

Archief
Terug naar vorige pagina