Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
06-07-2012  

Overlast Cityflat Almelo en verziendheid!


Hagengracht - De herenhuizen aan de linkerzijde werden gesloopt en 'moderne' bouw met de verkeerde steensoort kwam er voor terug.
 

Volgens een reportage van RTV Oost hebben de bewoners van de Cityflat in het centrum van Almelo veel last van hangjongeren. Bedoeld worden de flatwoningen aan de Hagengracht en naast het gemeentehuis. De woningen hebben gezamenlijke portieken en de flatwoningen kennen ook openbare doorgangen en verbindende wandelpaden. Voor onbekenden min of meer een doolhof.
De overlast wordt door verhuurder St. Joseph erkend. De woningstichting heeft daarom in 2011 het lectoraat Risicobeheersing van Hogeschool Saxion uit Enschede ingeschakeld om te bezien welke maatregelen genomen moeten worden. Een tiental aanbevelingen leverde het rapport op waaronder meer bestedingsuren vanuit het jongerenwerk. De woningstichting hoopt ook op een ander koffieshopbeleid. Bedoeld wordt hiermee de beoogde sluiting van de koffieshop tegenover de St. Georgius Basiliek aan de Boddenstraat.
De ‘hangjongeren’ laten in de reportage weten dat zij alleen maar lekker aan het ‘chillen’ zijn en kijken verbaasd bij het woord overlast.

Nu is overlast het ‘pakkie’ aan van de burgemeester en zij kijkt dagelijks vanuit haar werkkamer het betreffende woongebied in. Je zou haast zeggen dat ze de telefoon pakt als er overlast is. Blijkbaar niet dus.
Nog gekker is als men weet dat tegenover de Cityplat aan het Stadhuisplein het gemeentelijk bedrijf Stadstoezicht en Parkeerbeheer zit. Inmiddels flink uitgebreid met behoorlijk wat Boa’s. Oftewel opsporingsbevoegde personen die een bon mogen uitschrijven en gerecruteerd zijn uit de kaartenbakken met werkzoekenden. De weg oversteken en de wandelpaden doorkruisen om overlast op te sporen en aan te pakken is er kennelijk niet bij.
Om de hoek zit het plaatselijke kantoor van de ‘Hermandad’. Op surveillance gaan betekent daar op de binnenplaats in de auto stappen, de electrisch bedienbare poort uitrijden en zoef de binnenstad uit.

Vreemd toch dat al deze functionarissen, die met veiligheid en openbare orde te maken hebben, allemaal last hebben van verziendheid!
Dat geldt tevens voor St. Joseph, want het buitenonderhoud is niet het fraaiste van het complex uit de jaren tachtig!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina