Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
16-05-2012  

Haags bezuinigingsakkoord slecht voor minima

 

In Den Haag wordt fors op de borst geklopt inzake het bezuinigingsakkoord van 12 miljard euro, maar de eerste bedenkingen worden al flink geuit na het uitlekken van de maatregelen die in het zogenoemde Lenteakkoord staan.
Vooral voor gemeenten met veel minima biedt het akkoord weinig perspectief stelt de Rotterdamse wethouder van financiën Jantine Kriens. Zij stelt dat volgens eerste berekeningen de koopkracht daalt met minstens 2 procent. Volgens de Rotterdamse wethouder legt het begrotingsakkoord te veel nadruk op lastenverzwaring: “Er is vooral veel gekeken naar de effecten op de korte termijn, maar het ontbreekt aan een visie over fundamentele hervormingen. Dat is niet de meest verstandige weg.”
Nu is Nederland het Europese land waar het meest wordt gespaard, maar dat zijn dan wel de mensen die daartoe in staat zijn. Daarmee wordt de economische krimp alleen maar bevorderd, terwijl de minima die al geld te kort komen, nog verder worden afgeknepen.

Iedereen aan het werk is de kretologie van Rutte, maar bij wie dan? Naar verwachting gaat het aantal werkzoekenden volgend jaar met 100.000 omhoog en een dergelijke ombuiging heeft nog nimmer een kabinet voor elkaar gekregen.

Onlangs ook nog in een Vriezenveen’s etablissement een ex- CEO van een wereldwijd exporterend Twents bedrijf aangehoord. De man ventileerde de stelling dat het begrip werknemer moet worden afgeschaft en iedereen ZZP’er moet worden. Of de man misschien te diep in het glas heeft gekeken tijdens zijn carrière? In ieder geval heeft hij zijn schaapjes op het droge!
Op het podium minister Henk Kamp die stelde dat iedereen aan het werk moet ongeacht wat. Zelf je broek ophouden en bij weigeren van aangeboden werk de uitkering stopzetten, luidde zijn devies. Myra Koomen, ook in het panel, knikte instemmend. Inmiddels heeft zij haar biezen gepakt als wethouder van Enschede en geniet van de wachtgeldregeling. Zij was Kamp een slag voor!

Waar blijft de Almelose wethouder Mieke Kuik met haar kritiek op het lenteakkoord? Die kritiek lijkt ver weg. Na het plotseling aangekondigde vertrek van partijgenoot Theo Schouten als burgemeester van Oldenzaal, mag zij zich zorgen gaan maken over draagkracht in de Almelose PvdA-afdeling. Het zingt rond dat zij in ieder geval in 2014 niet meer terug komt en mogelijk zelfs eerder vertrekt. Ondertussen maakt zij wel ruzie met het bestuur van ’t Veurbrook en knijpt zij welzijnsorganisatie Almelo Sociaal af en ook dat bevorderd de draagkracht binnen de Almelose PvdA niet!

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina