Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
12-05-2012  

Galloways weg op de Schelfhorst


Galloways - foto: Jan Bril
 

Eerder deze week het bericht van de geboorte van een kalfje bij de Galloways op de Schelfhorst en enkele dagen later het voorstel van B&W om het inhuren van Galloways te schrappen. Aanleiding de miljoenentekorten veroorzaakt door de grootse ambities van burgemeester Menno Knip en zijn wethouders in vorige bestuursperioden. Zo’n 65 miljoen euro moet worden weggepoetst. Wethouder van financiën Jan van Marle moet puinruimen. Hij heeft alle reservepotjes op nul gezet - 40 miljoen euro - en heeft flink wat rode strepen in de uitgaven gezet.

Het wegbezuinigen van de Galloways levert jaarlijks 10.000 euro op, zo heeft wethouder van Marle berekend. Het werd in het verleden ook al eens voorgesteld, maar toen werd heftig geprotesteerd door omwonenden en bovendien bleek toen dat andere vormen van onderhoud zeker zo duur zijn zo niet meer kosten. Gaat de bezuiniging toch door, dan lijkt het er op dat in het geheel geen onderhoud meer wordt gepleegd in de groenstrook langs het Lateraal kanaal.

Als het niet anders kan dan moet het, maar dan ook geen groenonderhoud meer langs de invalswegen (Wierdensestraat-Knip), het Paradijs, de Bachlaan, en de nieuwe Goudkust in Almelo Noord.

Laat dan de armoede maar echt zien!

'Fijnslijper'

PS
En de vergoeding voor collegeleden buiten het salaris om, ook graag op nul !

Archief
Terug naar vorige pagina