Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
04-05-2012  

Wikken en wegen

 

“Waterrijk min of meer afgeschreven.” Wat zal het veel moeite hebben gekost om deze zin met droge ogen op papier te krijgen. Na jarenlang tegen beter weten in te hebben volgehouden dat Almelo zat te springen om een gigantische woonwijk met meer den 4000 woningen voor de “happy few”, wordt nu dan toch eindelijk stapsgewijs en mondjesmaat toegegeven dat het allemaal best een maatje kleiner had gemogen. Almelo had en heeft een wat te grote broek aan. Een broek die op de enkels is gezakt en daar hoort een beteuterd gezicht bij. “Je staat er mooi op” , zegt men in zo’n geval.
We zijn nu nog slechts 1 stap verwijderd van de volgende zin: “Waterrijk afgeschreven.” Ondanks het blije gevoel over natuurbehoud, krijg ik bij het lezen van dit artikel op de site van Tubantia van afgelopen woensdag toch weer een nare bijsmaak. “Min of meer” betekent dat men koste wat kost toch wat wil neerpoten in dit gebied. En dat steekt!! Meer dan ooit zien we met elkaar de absolute waanzin van dit hele plan. Waarom er dan niet definitief een punt achter gezet? Waarom dan zo hier en daar nog plukjes woningen bouwen waar niemand op zit te wachten, want in niemandsland en kilometers van de binnenstad, maar die wel het hele gebied naar de Filistijnen helpen?
Laat de Almelose politiek in dit geval een voorbeeld nemen aan de landelijke. Het kan verkeren, want impopulaire bezuinigingen worden zo weer tenietgedaan. Bewindslieden draaien deze week bij als blaadjes aan de bomen, wanneer het in hun kraam te pas komt.
Kom op, kappen met dit plan en die paar mensen die toch in Almelo Noord willen komen wonen, kunnen zich mooi aanmelden voor de nieuwe, slanke woontoren bij de Horstlaan.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina