Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
26-03-2012  

ZGT en de parkeerovereenkomst met Heracles


v.l.n.r.: Commercieel directeur Heracles Almelo Rob Toussaint, ZGT bestuursvoorzitter Meindert Schmidt en Heracles Almelo voorzitter Jan Smit

Foto: Heracles Almelo
 

ALMELO – Enig gevoel van PR kan voorzitter Jan Smit van de Almelose trots Heracles niet ontzegt worden. Al enige jaren is Smit het boegbeeld van de club en de plannen voor nieuwbouw van een nieuw voetbalstadion. De gemeente stelde al een rentedragende lening van 15 miljoen euro beschikbaar. De club moet zelf ook een zelfde bedrag bij elkaar sprokkelen en moet er bovendien zorg voor dragen dat het grotere aantal auto’s dat dan verwacht kan worden ook ergens gestald kan worden zonder dat de bezoekers dat doen in de woonwijken Ossenkoppelerhoek en Windmolenbroek.
Daarvoor wil Smit de P-overeenkomst met de winkeliers van de Woonboulevard verlengen en ook mag hij gebruik maken van de P-plaatsen van Asito als dat nieuwe hoofdkantoor alsnog wordt gebouwd.
Desnoods laat Smit het Polmanstadion afbreken om daar een P-garage à la de tijdelijke voorziening bij het station NS Almelo Centraal te bouwen. (Dan weet u vast waar deze straks waarschijnlijk naar toe gaat)

Nu na het bereiken van de KNVB-bekerfinale op 8 april in De Kuip tegen PSV was de tijd rijp om de overeenkomst met het ZGT Almelo breeduit naar buiten tebrengen.
Voor aanvang van de wedstrijd Heracles Almelo tegen FC Utrecht kwam dan ook ZGT-bestuursvoorzitter Meindert Schmidt naar het Polmanstadion om dat schriftelijk te bezegelen. Liefst 915 P-plaatsen bij het ziekenhuis kan Heracles Almelo inzetten tijdens de thuiswedstrijden. Volgens Schmidt en Smit levert dat geen problemen op bij het ziekenhuis. Bovendien worden extra parkeerwachten ingezet om alles in goede banen te leiden.
Het parkeren is dan zelfs gratis en dat snappen wij nu weer niet, want de rekening van de extra onkosten gaan wel naar Heracles. Als je naar het ziekenhuis moet, moet je betalen. Als je naar het voetbal wilt 'ter ontspanning en de vermaeck' niet!

Zondagmiddag tijdens de wedstrijd - nee, ik was helaas niet in het stadion - toevallig ook nog eens gekeken bij het ZGT. Ja, er was ruimte volop, maar 915 vrije plaatsen?

‘Fijnslijper’

Archief
Terug naar vorige pagina