Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
25-01-2012  

Lichtpuntje

 

Om te koesteren en dat had ik eerlijk gezegd wel even nodig. Was in een zeer diep moeras gezonken en dat heeft nog het minst te maken met het trieste weer van de afgelopen weken.
Na een korte stilte namelijk komen de onheilstijdingen weer als stortbuien over ons heen en ik vraag me serieus af waar het naar toe moet met deze stad.
Gisteren brak het zonnetje even door het inktzwarte wolkendek heen in de vorm van een berichtje in Tubantia: “Raad wil rectorsvilla niet slopen.”
“Hè, hè,” denk je dan. Het kwartje is gevallen. Echter gaandeweg het artikeltje verdwijnt stukje bij beetje de glimlach en schuiven er opnieuw wolken voor de zon. Oorzaak: de Partij Van De Afbraak.
Behoud van de villa kost geld. Dat klopt, daar heeft de partij gelijk in. Maar wat hebben al die verkeerde beslissingen van al die heren op het pluche de afgelopen decennia ons als burgers dan gekost? Toon alsjeblieft nu ruggengraat. Het gaat slechts om één prachtige villa, maar voor mij is dit moment cruciaal. Wanneer de raad dit laat glippen, pak ik m’n pet en druk m’n snor en zal als schrale troost dagelijks de “zesde van Gustav Mahler, de noodlotszwangere” draaien.
Zal er ooit één toerist naar Almelo trekken om de nieuwbouw van Tactus te bezichtigen? Het AZC? De brandweerkazerne? Zal deze toerist van één van deze panden een warm gevoel van binnen krijgen?
Ga voor de aardigheid eens in Ommen kijken. Vanuit Den Ham komend zie je dat er de afgelopen dertig jaar niets, maar dan ook niets veranderd is. Alle prachtige oude panden staan er nog steeds trots te wezen en de natuur is ongemoeid gelaten. Behoud van karakter heet zoiets.
Nu mag je Almelo niet vergelijken met Ommen, maar verander alsjeblieft je visie op natuur en cultureel erfgoed. Buig het om en erken nu eens de onschatbare waarde voor de stad van dit soort panden. Let wel: dit pand is het enig overgebleven tastbare bewijs uit de periode van de Goede Herder. Door te slopen verwijder je definitief een stukje Almelose historie.
Nog één keer: ”ontwaakt gij die slaapt!!!”

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina