Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
13-01-2012  

Blaffertje

 

Dit stukje gaat niet over al die heldhaftige herdershonden die de afgelopen periode een aantal boeven in hun dijbenen hebben gehapt. Ze verdienen wat mij betreft allemaal een standbeeld en op z’n minst een aantal reuzenbotten met het vlees er nog aan.
Er zijn andere blaffertjes die vele malen onveiliger zijn en oog in oog met zo’n exemplaar leg je meestal het loodje.
Er wordt wat heen en weer geschoten in dit land en ver daar buiten. Zo links en rechts worden voortdurend mensen gevloerd en hoe meer mensen zo’n blaffer in huis hebben, hoe makkelijker het wordt om hem in bepaalde situaties te gebruiken.
We kennen allemaal de drama’s van vorig jaar die ik hier niet meer ga noemen.
Wat ik wel wil noemen is een verbazingwekkende zin in Trouw van afgelopen zaterdag. In een artikel over wapenbezit in Amerika lees ik het volgende: “ Zo nam het Huis van Afgevaardigden van de staat New Hampshire woensdag een wet aan die het universiteiten en scholen verbiedt om het dragen van wapens te verbieden.”
Even goed je best doen en twaalf keer lezen en je weet wat er staat: scholieren mogen op scholen en universiteiten gewoon wapens dragen!!!
Een onbegrijpelijk bericht. Waar moet het naar toe wanneer kinderen, de toekomst dus, nu al gewoon met wapens naar school mogen? Is het niet vragen om moeilijkheden of leef ik in de verkeerde eeuw en begrijp alles niet meer zo goed?
Aan de andere kant: wanneer het moet gebeuren, gebeurt het toch. Er zijn genoeg zware voorwerpen voorhanden om elkaar gezellig de schedel mee in te slaan. Zelfs met de blote vuisten kun je nog iemand voorgoed uitschakelen. Ondanks dat vind ik het toch een verkeerd signaal om kinderen al met wapens in hun rugzakjes naar school te sturen. Iets in mij zegt me dat zoiets niet hoort.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina