Uw mening

Wanneer u zich als bezoeker van Almelo Nieuws
geroepen voelt, ook uw mening aan het grote publiek
kenbaar te willen maken, kunt u dat serieus of met
een "knipoog" kwijt op Almelo Nieuws.
Reageren op andere artikelen mag ook.
Mail daarvoor naar de
redactie.

Plaatsing  
 
17-11-2011  

De omgekeerde wereld

 

De onderdirecteur van de school uit Nieuwegein die vorige week met veel bombarie door de politie werd opgepakt, zal niet worden vervolgd. De zaak is geseponeerd. Gezond verstand schijnt in Nederland nog te bestaan. Gelukkig.
Vechten in een klas hoort niet. Na het ventje een tiental keren gesommeerd te hebben de klas te verlaten, voegde de onderdirecteur de daad bij het woord en greep hem bij de lurven. Gevolg: een paar blauwe plekken en een schrammetje. Niets mis mee. Ik en hopelijk heel veel mensen met mij snappen dit en zouden, wanneer het hun eigen kind was overkomen, bij thuiskomst geantwoord hebben: “Je hebt er zelf om gevraagd. Boontje komt om zijn loontje.” Bravo voor de doortastende leraar.
In Nederland is het echter normaal dat de leraar gestraft wordt, in plaats van de leerling die de straf verdient. Ook dat het slachtoffer van een inbraak gestraft wordt wanneer hij de inbreker betrapt en een flinke mep verkoopt. We kijken er niet vreemd van op dat in een weekend drie buschauffeurs klappen krijgen van snotneuzen wanneer deze erop worden gewezen dat iets niet mag.
In Seoul pakken ze het anders aan. Daar laten ze een scholiere voor straf een uur lang op de knieën zitten, terwijl ze een lestafel boven haar hoofd moet houden. Vaders leverden tot voor kort nog stokken en allerlei ander slagwerk aan leraren om hun kroost goed te kunnen tuchtigen.
Natuurlijk moeten we dit soort praktijken niet willen in Nederland. Verre van dat. Alleen is het hier te ver naar de andere kant doorgeschoten. Weg met die verwennerij. Wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe. Zo moeilijk is dat niet.

Anne Jan Teunis

Archief
Terug naar vorige pagina