Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
31-08-2015  

Eindstand 4e Tour du ALS bereikt dik acht ton

 

DEN HAAG - Op zondag 30 augustus 2015 vond in het bijzijn van patiënten, vrijwilligers en sponsoren de afsluiting plaats van Tour du ALS editie 4. Tijdens deze gezellige dag werden herinneringen opgehaald aan de sportieve dag die op 28 mei 2015 in Frankrijk plaats heeft gevonden. De reünie, waarbij we te gast waren in attractiepark Duinrell, werd afgesloten met de bekendmaking van het eindbedrag van Tour du ALS editie 4. De cheque van €837.000,- werd door Gert-Jan Pijl, voorzitter van Stichting Tour du ALS, overhandigd aan Gorrit-Jan Blonk, Directeur-Bestuurder van Stichting ALS Nederland. Het ingezamelde geld zal besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte ALS en aan het welzijn van ALS-patiënten.

In mei 2015 beklommen zo’n 430 deelnemers fietsend, hardlopend en wandelend de Mont Ventoux. Het was een extreem warme en zonnige dag. Na alle inspannende kilometers en de vele liters extra water werd de missie volbracht; het bereiken van de magische top van de Mont Ventoux, met vaak in gedachten een familielid, vriend, kennis of collega met ALS.

Onder de deelnemers zelf ook ALS-patiënten, die omringt door een team van vrienden de top wisten te bereiken. Gesteund door de vele supporters die hen enthousiast aanmoedigden langs de weg. Een waar eerbetoon aan wie eerder de strijd verloor. Op deze manier zetten wij hun strijd voort tegen deze genadeloze ziekte.

Op 3 juni 2016 zal het eerste lustrum van Tour du ALS worden gevierd. Jij kunt daarbij zijn! Fietsend, hardlopend of wandelend, bieden wij de uitdaging in 1, 2 of 3 beklimmingen van de Mont Ventoux. Schrijf in vanaf 1 september 2015 via www.tourduals.nl en doe mee met de missie: “Samen trappen we ALS de wereld uit”.

Archief
Terug naar vorige pagina