Friedrich

Friedrich was uw columnist en geheim agent  uit het dagelijkse leven.
Met vooral aandacht voor  kroegpraat, sport en  moppen, maar Freek is niet meer, gesloopt door de ziekte ALS, tot het bittere eind.
De knipoog richten wij sindsdien naar boven!  

Plaatsing  
 
14-09-2013  

Tripje naar Mercedes Bremen door ALS-benefiet

 

ALMELO – Op vrijdagavond 1 februari jl. vond in de Business Lounge van Heracles Almelo het benefietgala van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ plaats. De opbrengst van om en nabij de 170.000 euro was een enorm succes en wordt ingezet om het levenseinde van ALS-patiënten te verlichten en om onderzoek te doen naar de oorzaak van de fatale spierziekte. Dit tot vreugde van AlmeloNieuws-fotograaf Freek Buitenweg die zelf het slachtoffer is maar graag ziet dat mogelijk anderen van deze ziekte verschoont kunnen blijven.

Tijdens die avond was voorzitter Jan Smit van Heracles Almelo veilingmeester en hij hamerde de veilingkavels af zoals een tweetal bezoekjes aan het Torentje waar minister-president Mark Rutte resideert, een bezoek aan het ministerie van Justitie waar staatssecretaris Fred Teeven de gasten rondleidde, een diner bij voormalig politica Rita Verdonk, maar ook een bezoekje aan Mercedes Benz in Bremen.
Ondernemer Herman Schmidt van Schmidt Bouwmachines uit Almelo legde beslag op dat tripje en toog met zijn gezelschap onlangs met gastheer Henk Bolk per luxe Mercedes Viano naar Bremen om daar de fabriek en het ‘Kundencentrum’ te bezoeken voordat met de ‘Geländewagen’ (GLK) een ritje over de testbaan kon worden gereden.



In Bremen produceert Mercedes Benz naast de GLK ook de Mercedes-Benz C-Klasse (Limousine, T-Modell, Coupé), E-Klasse (Coupé en Cabriolet), SLK, en de SL. Sinds 1978 liepen in Bremen maar liefst meer dan 6 miljoen auto’s van de band. Al die modellen worden door elkaar heen geproduceerd en dat vergt een gigantische bevoorradingscoördinatie. Het ultramoderne ‘Kundencentrum’ is de plek waar steeds meer Mercedes-kopers hun bestelde voertuig ophalen.
De succesvolle trip werd afgesloten met een diner in voortreffelijke Hotel-Restaurant Schmidt in het Duitse Meppen.

Fotoreportage: Henk Bolk

Fotoreportage (19 foto's)...

 
23-09-2013  

Tour du ALS brengt € 1.486.127,- op !

 

Op zaterdag 21 september vond de afsluiting plaats van Tour du ALS editie 2. Het overweldigende succes van 7 juni 2013 werd gevierd met een sfeervolle “Afterparty” in sporthart Papendal. In het bijzijn van patiënten, deelnemers, vrijwilligers en sponsoren werd een cheque van € 1.486.127,- overhandigd aan Stichting ALS Nederland.

Op 7 juni 2013 beklommen 600 deelnemers fietsend, hardlopend en wandelend de Mont Ventoux. Onder de deelnemers 8 ALS-patiënten, die omringt door vrienden de weg naar de top trotseerden. De geweldige editie is volgens Gert-Jan Pijl, voorzitter van Stichting Tour du ALS, het resultaat van een immens geleverde inspanning door patiënten, deelnemers, vrijwilligers en sponsoren: “het was een prachtige editie met een ongelooflijke sfeer. We hadden de weergoden met ons en hadden slechts één doos pleisters op 1.200 afdalingen nodig. Dit alles met een ongekend eindresultaat. Meer kan een organisatie zich niet wensen.” Het ingezamelde geld zal besteed worden aan wetenschappelijk onderzoek naar de genadeloze ziekte ALS en aan het welzijn van ALS-patiënten.

Op 30 mei 2014 zullen wij voor editie 3 opnieuw naar de Mont Ventoux afreizen. Wij zoeken 1.500 deelnemers, die per persoon 1.500 euro bij elkaar brengen voor de gemiddeld 1.500 ALS-patiënten in Nederland. Fietsend, hardlopend of wandelend, bieden wij de uitdaging in 1, 2 of 3 beklimmingen van de Mont Ventoux. Schrijf je in via www.tourduals.nl, want alleen: “Samen trappen we ALS de wereld uit” .

Bekijk hier meer foto's
 

Archief
Terug naar vorige pagina