De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-09-2011  

Apeldoornse ambtenaren blijken fietsendieven


NS Apeldoorn De Maten
 

ZUTPHEN - Apeldoornse ambtenaren hebben zich beziggehouden met het stelen van fietsen, zo bleek in de rechtbank in Zutphen.
De ambtenaren waren belast met de uitvoering van de wrakkenregeling. Maar naast beschadigde fietsen namen ze ook gave exemplaren mee in de laadbak. Dat schrijft dagblad De Stentor.
Van de goede fietsen werden dan de voorwielen opzettelijk beschadigd, waarna de tweewielers naar stichting WijkWerk werden gebracht. Nog voordat die met het opknappen begon, werd de fiets voor een habbekrats door een van de ambtenaren gekocht. Die plaatste dan een nieuw voorwiel om de fiets daarna zelf duur te verkopen.
Volgens een hoge ambtenaar bij de gemeente Apeldoorn waren diverse gemeentewerkers bij het eigen handeltje betrokken. 'Het gaat om meerdere mensen, die erbij waren betrokken. Een persoon is nu ontslagen en vervolgd. We werken daarom nu aan een nieuw systeem, zodat ambtenaren niet meer zomaar een fiets kunnen kopen bij de stichting. We denken overigens dat er veel meer aan de hand is dan er nu naar boven is gekomen.'

Archief
Terug naar vorige pagina