De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
07-08-2011  

Roken in Europa verschillend duur

 

RIJSWIJK – Voor stevige rokers, zeg maar een pakje per dag, kunnen de vakantieweken nogal onderscheidend duur zijn. Drie weken vakantie in Hongarije bijvoorbeeld scheelt al € 64,05 minder uitgave vergeleken met een vakantie in eigen land. Hongarije is dan ook het goedkoopste land voor rokers binnen Europa.
Drie weken vakantie in Ierland gaat voor stevige rokers echt in de papieren lopen. Daar kost een pakje met 20 sigaretten € 8,55 en dat kost vergeleken met Hongarije € 128,73 meer. Vergeleken met Nederland is men in Ierland € 64,70 duurder uit. Het Verenigd Koninkrijk is eveneens duur met € 8,00 per pakje.
Gemiddeld genomen is men in de Oost Europese landen het goedkoopst uit. De verschillen zijn hoger dan bijvoorbeeld de vliegtaks die in Nederland inmiddels weer is afgeschaft maar in Duitsland juist werd ingevoerd. De vliegtaks brengt grote verschuivingen met zich mee in de keuze van de airport waar men vertrekt. De milieu- vliegtaks voor Europese bestemmingen bedraagt maar 14 euro terwijl de verschillen in rookkosten gedurende de vakabtie veel groter zijn.
Helemaal niet roken levert in deze vergelijking een voordeel van € 1996,55 op. Toch een aardig bedrag om de wereld extra te verkennen.

Archief
Terug naar vorige pagina