De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
23-11-2010  

Laatste periode in 2e Kamer voor Femke Halsema

 

DEN HAAG - Femke Halsema, politiek leider van GroenLinks, is aan haar laatste termijn in de Tweede Kamer bezig, zegt ze in een interview in het AD. Zij wordt geen lijsttrekker meer bij de volgende Kamerverkiezingen.
Halsema zegt dat ze daar intern nooit een geheim van heeft gemaakt en dat het bestuur van GroenLinks weet dat er een opvolger moet komen.
Wat ze na haar tijd in de politiek gaat doen, weet ze nog niet. "Ik zal eerst een paar maanden in het zwarte gat moeten vallen voordat ik daar over na kan denken", zei Halsema.

Dispensatie
Halsema is sinds 2002 het gezicht van GroenLinks. In dat jaar volgde zij Paul Rosenmöller op. Op een congres van de partij in april dit jaar kreeg zij dispensatie voor een vierde termijn. Tweede Kamerleden van GroenLinks mogen maximaal drie termijnen actief zijn.

De geboren Haarlemse groeide op in Enschede waar haar moeder wethouder was voor de PvdA. In 1984 slaagde zij aan het Kottenparkcollege waarna zij een jaar in een ‘kroeg’ ging werken voordat zij aan een lerarenstudie Nederlands en Geschiedenis begon. In 1988 stapte ze over naar de Universiteit Utrecht voor een studie Algemene Sociale Wetenschappen met Criminologie als hoofdstudie.

< Femke Halsema op de schouders van Kees Vendrik tijdens een demonstratie op het Museumplein in Amsterdam.

Archief
Terug naar vorige pagina