De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
13-05-2010  

Eerder problemen met Afriqiyah Airways

 

TRIPOLI – Het aantal Nederlandse doden tijdens de vliegramp in Tripoli is gestegen naar 70. Aanleiding tot bijstelling van het aantal slachtoffers is de controle van de passagierslijst en de douanelijst in Johannesburg. Gebleken is dat negen Nederlanders op eigen gelegenheid hadden geboekt voor de vlucht naar Tripoli. De enige overlevende is de 9-jarige Ruben uit Tilburg.

AMSTERDAM - Een Airbus van Afriqiyah Airways van Tripoli naar Johannesburg is twee weken geleden niet opgestegen wegens problemen met het landingsgestel.
Dat zegt Grietje de Boer uit Epe tegen de Gelderlander. Ze zou met dit vliegtuig naar Johannesburg vliegen, maar de Airbus, volgens De Boer een kleiner type dan de neergestorte Airbus 330, bleef aan de grond in Tripoli. Lees verder in de Telegraaf

RAALTE – Schaatser Jan Smeekes reageerde geschokt op de vliegtuigramp in Tripoli. Hij reisde twee weken geleden met hetzelfde vliegtuig van Johannesburg naar Tripoli. Hij kon nog net mee met het vliegtuig omdat het vliegverkeer op Tripoli na deze vlucht werd stilgelegd vanwege de aswolk die al het vliegverkeer richting Europa stillegde.

Archief
Terug naar vorige pagina