De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
20-10-2009  

Klacht Scheringa tegen curatoren DSB Bank


afbeelding DSB-boom
bron: NOS
 

WOGNUM – Dirk Scheringa vraagt deze week ook het faillissement aan voor DSB-Beheer, de moedermaatschappij van de DSB Bank. Scheringa maakte dat bekend in het TV-progamma Pauw & Witteman. Via DSB Beheer bezat Scheringa voor 250 miljoen euro aandelen in DSB Bank. Scheringa meldde dat hij nu niet meer bezat dan zijn 3 huizen waarvan het huis in Spanje zal moeten worden verkocht om van te leven. Ook AZ staat door het faillissement van DSB Beheer nu in de verkoop. Scheringa meldde eveneens dat hij een klacht heeft ingediend tegen de bewindvoerders/curatoren omdat deze zaterdagmiddag min of meer de Amerikaanse koper van DSB Bank de deur uitjoegen door te zeggen dat zij in de weg gingen liggen voor een overname. Op de vraag of de curatoren dat deden omdat zij zelf een groot financieel voordeel bij het faillissement hebben ging Scheringa niet in. Voor het saneren en verkoopklaar maken van DSB Bank in onderdelen wordt door minister Bos 200 miljoen euro gereserveerd. Een flink percentage komt daarbij ten goede aan de curatoren.

Uitkering na faillissement
Overigens was de bank lang niet zo slecht gefinancierd als sommige autoriteiten willen doen geloven. Het eigen vermogen van de bank was bijvoorbeeld bijna 250 miljoen euro positief en veel uitstaand geld komt gewoon 100% terug bij de bank. Na de liquidatie van de bank wordt er daarom verwacht dat gewone spaarders in ieder geval 60 tot 80 procent van al hun spaargeld, ook het bedrag boven de 100.000 euro, terugkrijgen. Achtergestelde spaarders krijgen niets, die staan volledig achterin de rij

Actuele geconsolideerde balans DSB 246 miljoen euro positief bij going concern en 345 miljoen euro negatief bij liquidatiebasis.
Arthur van den Enk maakte enkele 360º
foto’s van het DSB-kantoor tijdens de persconferentie.

Archief
Terug naar vorige pagina