De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
24-07-2009  

Hoger subsidiebudget veiligheid kleine bedrijven

 

Uit de eerste aanvragen is gebleken dat gemiddelde subsidieaanvraag 4200 euro bedraagt, terwijl met 2500 euro rekening was gehouden. De verwachting is dat tijdens de pilotfase het aantal scans op 2400 uitkomt.

Betrokkenheid
Volgens staatssecretaris Heemskerk toont het enthousiasme aan dat ondernemers veel geven om de veiligheid van hun bedrijf. "Iedere overval of diefstal is één te veel. Het leidt niet alleen tot financiële maar ook tot psychische schade. We moeten dan aan niemand een 'nee' hoeven te verkopen. Ik wil daarom ook mijn betrokkenheid laten zien bij de veiligheid van kleine Nederlandse bedrijven."

Subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven
Op 1 februari 2009 is subsidie Veiligheid Kleine Bedrijven van start gegaan. Winkels en ondernemingen met minder dan 10 personeelsleden worden hierdoor geholpen criminaliteit en fraude te bestrijden. Heemskerk ondersteunt met de VKB kleine bedrijven met een beveiligingsscan op maat door een deskundige. Als de ondernemer vervolgens de aangeraden maatregelen uitvoert, betaalt het ministerie van Economische Zaken vijftig procent van de kosten van de aanpassingen en trainingen die noodzakelijk zijn om de veiligheid in het bedrijf te verbeteren. Voor de komende vier jaar is er voor de VKB in totaal 24 miljoen euro beschikbaar.

Archief
Terug naar vorige pagina