De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
15-01-2009  

Donner: meer mobiliteitscentra


Minister Donner
 

DEN HAAG - Minister Donner (SZW) wil mensen die door de financiële crisis hun baan (dreigen te) verliezen, zo snel mogelijk aan het werk helpen. Hiervoor komen er versneld dertig mobiliteitscentra. Dit schrijft minister Donner in een brief aan de Tweede Kamer.

Mobiliteitscentra
Eind januari 2009 moeten er tien mobiliteitscentra draaien. Ook moet er op twintig plaatsen een basisinfrastructuur zijn, waar gemeenten, UWV, ondernemers en het onderwijs afspraken over samenwerking hebben gemaakt. Verder wordt in kaart gebracht waar werk beschikbaar is of komt. Daarover zijn afspraken gemaakt in het Najaarsoverleg. Deze worden versneld uitgevoerd.

Maatregelen
Sinds drie maanden ondervindt het bedrijfsleven in volle hevigheid de gevolgen van de financiële crisis, schrijft Donner. De economische activiteit is mede daardoor in korte tijd scherp teruggelopen. Faillissementen en ontslagen lopen op en zullen verder toenemen. Het antwoord op de crisis ligt volgens Donner in arbeidsmobiliteit, mensen van werk naar werk begeleiden, (om)scholing, nieuwe zekerheden en flexibiliteit.
Hij beschrijft in de brief de maatregelen die daarvoor nodig zijn. Donner wil deze voor eind februari 2009 na overleg met werkgevers en werknemers invoeren.

Werktijdverkorting
De werktijdverkortingsregeling (wtv-regeling) waarbij bedrijven met acuut omzetverlies werktijdverkorting kunnen aanvragen, moet in dat kader worden omgevormd. Tot die tijd worden aanvragen op de huidige manier behandeld en toegewezen.

Archief
Terug naar vorige pagina