De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
13-01-2009  

Kruiwagenrace van ruim 4000 km

Bron: Telegraph
 

PERTH/AMSTERDAM - Een 65-jarige marathonloper is bezig om Australie al rennend te doorkuisen met een kruiwagen. Hij is 21 september vertrokken uit Perth en verwacht de oostkust van het land 17 januari te bereiken. David Baird, een Brit die al 21 jaar in Australie woont, zamelt met zijn loop geld in voor onderzoek naar borst- en prostaatkanker. Wanneer hij de finish bereikt zal hij een afstand hebben afgelegd van honderd marathons in ruim honderd dagen, om precies re zijn 4114 kilometer.

Kruiwagenrace
Zijn uitdaging bracht tot nu toe al 20.000 Australische dollars in het laatje. De marathonloper maakt het goed. Hij heeft laten weten 'nog nooit zo lekker gelopen te hebben'. De man kwam op het idee van een kruiwagen door een kruiwagenrace die gehouden wordt nabij zijn huis in Queensland.

Schoenmaat
De lange afstand heeft wel gevolgen gehad voor zijn schoenmaat. Door al het geren had hij op een gegeven moment grotere schoenen nodig. "Twee weken later zelfs nog een maat groter. Mijn voeten voelen gigantisch. Ik ben ervan overtuigd dat ook mijn armen langer worden", aldus Baird.

Fruit en groenten
Hij loopt zijn marathon in een temperatuur van 46 graden, met tegenwind en op een dieet van fruit en groenten. Ondanks het feit dat hij zich 'fitter voelt dan ooit' kan Baird niet wachten tot aanstaande zaterdag, wanneer hij na 112 dagen een duik kan nemen in de Grote Oceaan.

Archief
Terug naar vorige pagina