De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
14-09-2020  

Ook de islam houdt modernisering niet tegen

 

In De Groene Amsterdammer publiceert journalist Ralf Bodelier zijn verslagen over zijn voettocht van Jeruzalem in Israël naar Bouillon in de Belgische Ardennen. In deel 14 beschrijft hij vier weken wandelen door Turkije. Zijn conclusie; de al 18 jaar aan de macht zijnde Recep Tayyip Erdogan kan niet voorkomen dat de bevolking moderniseert en de moskee steeds vaker links laat liggen. Vooral jongeren hebben niets met de machthebber die zijn land inmiddels economisch fors ziet afzwakken en vergeefs probeert om jongeren weer aan zich te verbinden.

Als voorbeeld vertelt zijn jonge gesprekspartner over een video die Erdogan in juni op YouTube zette, waarin hij de jongeren toesprak in een poging hen opnieuw aan zich te binden. Dat werd bepaald geen succes. De video kreeg 426.000 duimpjes omlaag. En op Twitter ging de hashtag #OyMoyYok viral: #GeenStemVoorJou. Erdogan dreigt sindsdien facebook en twitter te verbieden en poogt telkens dit soort berichten op sociale media te laten wissen, maar de jongeren zijn niet onder de indruk en negeren Erdogan totaal.

Lees het hele verhaal in De Groene van Ralf Bodelier dat tot stand kwam met steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, fondsbjp.nl

Archief
Terug naar vorige pagina