De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
24-09-2019  

Wybren van Haga uit VVD-fractie gezet

 

DEN HAAG – Tweede Kamerlid Wybren van Haga is door de VVD uit de fractie gezet. De 52-jarige pandjesbaas kwam opnieuw negatief in het nieuws nadat de gemeente Haarlem eerder dit jaar een bouwstop oplegde wegens illegale verbouw aan het Haarlemse rijksmonument Het Essenhofje, dat in zijn bezit is. Onmin met een huurder was de reden waarom dit naar buiten kwam. Eerder al was Haga negatief in het nieuws vanwege ‘malversaties’ in zijn ruime woningbezit in Amsterdam. Dat was destijds reden voor de VVD om Haga te verplichten zakelijk ‘afstand’ te nemen van zijn onroerend goed activiteiten. Nu een mail van Haga naar zijn boze huurder in Haarlem naar buiten kwam, is dat het sein voor de VVD dat Haga zich niet hield aan de eerder opgelegde verplichting zich afzijdig te houden en een zaakwaarnemer zijn belangen te laten behartigen.
Haga kwam kort geleden ook nog negatief in het nieuws, vanwege een alcoholcontrole in het verkeer. Toen legde de fractie hem een boete op van 5.000 euro te schenken aan een goed doel voor verkeersslachtoffers. Ook moest hij een maatschappelijke ‘taakstraf’ uitvoeren. Het is niet bekend of Haga daar al aan heeft voldaan.

Nu de fractie van de VVD haar ‘clublid’ uit de fractie heeft gezet omdat er al ‘zoveel in de emmer zat’, volgens voorman Dijkhoff, verliest het coalitiekabinet Rutte III haar krappe meerderheid in de Tweede Kamer.
Haga ‘overdenkt’ nu zijn positie in de Tweede Kamer. Wettelijk kan hij door als eenmansfractie of zich ‘gewenst’ aansluiten bij een andere partij. Haga, die al 36 jaar partijlid is, kan ook nog besluiten zijn politieke ambities aan de wilgen te hangen door de zetel aan de partij terug te geven.  
 

Archief
Terug naar vorige pagina