De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
20-09-2018  

Vier kinderen dood op spoor in Oss


Een elektrisch aangedreven bolderkar van dit type reed volgens ooggetuigen door de slagboom op het fietspad. De bestuurster riep volgens een andere getuige vergeefs om hulp.
Veel kinderdagverblijven in Nederland hebben dit soort bolderkarren. Een groot aantal is nu gestald tot nader orde en in afwachting van het onderzoek.
De uitvinder/fabrikant is naar Oss gegaan om mogelijk te kunnen helpen bij het onderzoek.
 

OSS – Bij een bewaakte spoorwegovergang in Oss zijn vier kinderen om het leven gekomen nadat de bakfiets waarin zij zaten werd gegrepen door een passerende trein. Ook raakten twee personen zwaar gewond. Hoe het ongeluk gebeurde is nog onbekend.   

UPDATE
De slachtoffertjes zaten in een elektrische bakfiets van het kinderdagverblijf cq buitenschoolse opvang Okido in Oss. Hoe de bakfiets op de bewaakte spoorovergang terecht kwam is nog in onderzoek. De twee kritisch zwaar gewonden zijn een kleuter en een volwassene. Bij de slachtoffers zijn volgens omwonenden 3 kinderen uit één gezin betrokken. De woordvoerder van ProRail spreekt van een 'inktzwarte' dag. Het treinverkeer op de lijn Nijmegen-Den Bosch ligt vandaag voor langere tijd stil.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina