De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
12-10-2015  

Nederlandse schappen vol met Nutrilon


In China geeft men voorkeur aan Nutrilon in Nederlandse verpakking
 

ZOETERMEER - Nutricia gaat met ingang van vandaag de productie van de babyvoeding Nutrilon flink opvoeren. Een nieuwe productielijn in Duitsland levert jaarlijks vijftig miljoen pakken extra van de babymelkpoeder. Een deel van die extra productie komt naar Nederland, waarmee de aanvoer naar ons land wordt verdubbeld. Daarmee moet een einde worden gemaakt aan het gecontroleerd verkopen van Nutrilon door winkeliers.
Reden is de jacht op Nutrilon om deze naar China door te transporteren. Sinds het babyvoedingschandaal in 2008 vertrouwen de Chinezen hun inlandse productie niet meer en wil men massaal babyvoeding uit Nederland.
Omdat Nutricia de export van Nutrilon naar China van Chinese etiketten moet voorzien, verkiest men de extra verkoop via Europese winkels en Nederlandse schappen.
Volgens Nutricia is het nauwelijks mogelijk een langetermijnplanning te maken voor de Chinese markt die jaarlijks 17 miljoen borelingen telt. Zeker lijkt dat de winstmarge via Nederlandse schappen hoger is dan de exportprijs naar China maar Nutricia geeft geen omzetgegevens per land vrij.

Archief
Terug naar vorige pagina