De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-07-2013  

Online diensten steeds populairder

 

Het belang van een webshop
Het hebben van een webshop is voor zowel de klant als de aanbieder van groot belang. Voor klanten houdt het namelijk in dat zij zich beter kunnen oriënteren op het aanbod van het bedrijf, alsmede dat het een informatieverstrekkende functie heeft. Voor bedrijven houdt de aanwezigheid van een webshop in dat het niet alleen een etalerende functie heeft, maar dat de mogelijkheid er ook daadwerkelijk ligt om producten of diensten te kunnen verkopen. Daarnaast stelt het bedrijven ook in staat om onwikkelingen op het gebied van producten in de branche waarin een bedrijf werkzaam is direct door te voeren op de website voor een optimale informatievoorziening richting de klanten. Voor productiebedrijven is dit van belang, omdat zij altijd het beste product willen aanbieden aan de klant.

Ontwikkelingen voor autobanden
Ook op de markt van autobanden staan de ontwikkelingen niet stil. Consumenten-onderzoeken stellen bedrijven in staat om de wensen en behoeften van klanten steeds verder in kaart te brengen en zo kunnen producten steeds beter ontwikkeld worden. Duurzaamheid is hierin een actueel thema en voor autobanden is dit een belangrijk aspect. De jaarlijkse wereldproductie van autobanden ligt op achthonder miljoen autobanden, wat goed is voor een aaneensluitende rij autobanden die vijf keer de wereld om gaat. Dit heeft natuurlijk ernstige gevolgen voor niet alleen het milieu, maar ook voor de grondstoffen van de aarde. Het belang van een duurzame, kwalitatief hoogstaande band voor de auto is dus van belang. In Nederland staan er bijna acht miljoen auto's geregistreerd en per seizoen wisselen velen van deze auto's ook weer van banden. Het wisselen van banden is van belang vanwege het voorkomen van ongelukken veroorzaakt door banden waar geen profiel meer in zit. Ook zijn er veel mensen die in de zomer doorrijden met winterbanden. Hoewel een winterband meer profiel heeft dan een zomerband, is dit toch af te raden. Volgens cijfers van de zomerbandentest 2013, uitgevoerd door de ANWB, blijkt dat winterbanden in de zomer een langere remweg hebben bij een snelheid van 100 km/u, namelijk van 6 meter. Ook gaat de stuurprecisie achteruit met 15%, wat onder de handelingseigenschappen valt, een zeer belangrijk aspect bij het besturen van de auto.

Dus wat houden deze cijfers in voor de consument? Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek is er gemiddeld 1 auto aanwezig per huishouden in Nederland. Autobanden hebben een gemiddelde levensduur van 60.000 kilometer, dit is afhankelijk van het type en het merk band. De gemiddelde levensduur ligt tussen de 30.000 en de 100.000 kilometer. Met de opkomst van internet diensten is het niet meer zo gewoon dat consumenten hun auto naar de lokale 'bandenboer' brengen, maar regelen het in dat geval helemaal zelf online. Dit geldt overigens voor meerdere diensten die online worden aangeboden. Het simpele feit is dat met de opkomst van de online-retail de oplossingen voor de consument steeds dichterbij komt.

Bron: Tirendo.nl

Archief
Terug naar vorige pagina