De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
28-10-2012  

Steve Jobs Venus te water bij De Vries Jachtbouw

 

AALSMEER – Apple-oprichter Steve Jobs heeft het niet meer mogen meemaken hoe zijn nieuwe jacht Venus te water werd gelaten. Er werd heel geheimzinnig over gedaan bij Koninklijke De Vries Jachtbouw in Aalsmeer, maar zondag was het dan zo ver en ging de Venus te water. De Venus was door Steve Jobs zelf ontworpen met behulp van topdesigner Philippe Starck. Ook enkele Almeloërs hebben meer dan een jaar meegewerkt aan het tot stand komen van het jacht dat zo’n 80 meter lang is.
Zaterdag was er al een groots feest op de werf met zo’n 3000 genodigden, waaronder de harde werkers en natuurlijk was weduwe Laurene en haar kinderen Reed, Erin en Eve er bij aanwezig. Voor alle genodigden was er een presentje.
Nog enkele weken blijft de Venus op de werf liggen om daarna in Rotterdam nog enkele maanden de finishing touch van het interieur te ondergaan voordat de Venus per vrachtschip naar Amerika wordt overgebracht.

<<
De Venus kan overigens met behulp van zeven 27-inch Imacs worden bestuurd, want er zijn heel wat Apple-applicaties in het schip verwerkt.

Steve Jobs wilde met zijn familie over de wereldzeeën varen, maar de ziekte kanker haalde hem in. Tijdens de bouw was hij herhaaldelijk bij De Vries Jachtbouw op bezoek om de vorderingen te bekijken en ook was hij regelmatig in Rotterdam voor behandeling van zijn ziekte. Het heeft niet mogen baten. Jobs zelf, kan van zijn troetel-ontwerp niet meer genieten.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina