De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
20-03-2012  

Brinkman stapt uit PVV-fractie

 

DEN HAAG – Hero Brinkman stapt uit de PVV-fractie en gaat alleen door als Tweede Kamerlid. Dat maakte de geboortige Almeloër vanmiddag bekend. Aanleiding is een verschil van inzicht met een fors deel van de fractie t.a.v. het lanceren van een website als meldpunt voor overlast van Oost- Europeanen en het ontbreken van een beweging richting meer democratisering binnen de PVV. Hij ziet teveel een beweging van ‘het wegzetten van mensen’ binnen de PVV.

Brinkman zei tijdens de persconferentie dat hij het kabinet Rutte blijft steunen. ´ Ik ga niet met een koevoet de deur van het Catshuis openbreken. Dat is politieke chantage en daar houd ik niet van’, aldus Brinkman.
‘Ik ga door in de strijd, ik koester geen wrok en ben zeker niet boos. Ik ben teleurgesteld, maar zeker ook zeer opgelucht', zei Brinkman over zijn besluit. Ook melde hij dat het zeker niet ondenkbaar is dat hij zich in de toekomst bij een andere partij gaat aansluiten.
Brinkman blijft tevens aan als PVV-lid van provinciale staten in Noord Holland. Tot een totale breuk met de PVV is het dus nog niet gekomen.

PVV-leider Geert Wilders betreurt het dat Hero Brinkman uit de PVV-fractie is gestapt en alleen als Kamerlid doorgaat. "Een triest moment en onnodig. Maar we zullen met dit feit moeten leven”, aldus Wilders.
Wilders ziet het vertrek van Brinkman als ‘een heel vervelend moment’. Hij benadrukte dat in de fractie er steeds bij meerderheid van stemmen wordt besloten. Wilders beschouwt het niet als een persoonlijke nederlaag, maar erkende dat het niet gelukt is "de boel bij elkaar te houden”.
 

Archief
Terug naar vorige pagina