De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
02-10-2015  

ING bestrijdt phishing oplichters

 

Phishingberichten van oplichters die uw bankgegevens willen achterhalen zijn dagelijks terugkerende berichten in uw mailbox.
Zo is er ook een nieuwe met als zogenaamde afzender ING Bank waarin wordt bericht dat er is ingelogd op uw rekening vanaf een ander IP-adres en de ING daarom ter controle wil weten of u vanaf een andere computer hebt ingelogd en/of u uw modem opnieuw hebt opgestart.
TRAP ER NIET IN !!!
Officiële Email van de ING eindigt altijd op @ing.nl of @emailing.ing.nl  en nooit op andere.
Stuur daarop de valse phishingmails door naar valse-email@ing.nl zodat de ING deze haast echt gelijkende websites, waarnaar u per link wordt verwezen, van het wereldwijde net kan laten halen.

 
12-10-2015  

Nederlandse schappen vol met Nutrilon


In China geeft men voorkeur aan Nutrilon in Nederlandse verpakking
 

ZOETERMEER - Nutricia gaat met ingang van vandaag de productie van de babyvoeding Nutrilon flink opvoeren. Een nieuwe productielijn in Duitsland levert jaarlijks vijftig miljoen pakken extra van de babymelkpoeder. Een deel van die extra productie komt naar Nederland, waarmee de aanvoer naar ons land wordt verdubbeld. Daarmee moet een einde worden gemaakt aan het gecontroleerd verkopen van Nutrilon door winkeliers.
Reden is de jacht op Nutrilon om deze naar China door te transporteren. Sinds het babyvoedingschandaal in 2008 vertrouwen de Chinezen hun inlandse productie niet meer en wil men massaal babyvoeding uit Nederland.
Omdat Nutricia de export van Nutrilon naar China van Chinese etiketten moet voorzien, verkiest men de extra verkoop via Europese winkels en Nederlandse schappen.
Volgens Nutricia is het nauwelijks mogelijk een langetermijnplanning te maken voor de Chinese markt die jaarlijks 17 miljoen borelingen telt. Zeker lijkt dat de winstmarge via Nederlandse schappen hoger is dan de exportprijs naar China maar Nutricia geeft geen omzetgegevens per land vrij.

 
13-10-2015  

MH17 – het was een BUK


screenshot NOS
 

GILZE RIJEN – Het onderzoeksresultaat van de Onderzoeksraad voor Veiligheid over het neerstorten is snoeihard. Vlucht MH17 van Malaisian Airlines van Amsterdam naar Kuala Lumpour is neergeschoten met een raket van het type 9N314M dat wordt afgeschoten door een BUK-raketinstallatie. De lancering komt uit een gebied van 320 vierkante kilometer, dat ten zuidoosten ligt van het dorp Grabovo in Oost Oekraïne. Vlakbij dat dorp stortte het ramptoestel neer in een gebied van 50 vierkante kilometer. Voor het bepalen van de exacte locatie is aanvullend forensisch onderzoek ter plekke nodig, zei voorzitter Joustra. Hij benadrukte dat dit onderzoek niet binnen het mandaat van de OVV valt. Deskundigen van zeven landen, Nederland, Maleisië, Oekraïne, de Verenigde Staten, Rusland, Groot-Brittannië en Australië. werkten aan het onderzoek en de reconstructie mee.
De OVV stelde ook dat de Oekraïne het luchtruim had moeten sluiten voor de burgerluchtvaart omdat in de dagen vooraf al eerder raketten voor grote hoogte waren afgeschoten en militaire vliegtuigen hadden geraakt. Liefst 61 burger vliegmaatschappijen vlogen nog boven het gebied waar de Oekraïne vocht met seperatisten. Op de dag van de ramp waren er nog 160 vluchten waarvan drie tegelijkertijd in de nabijheid van de MH17 tot deze werd geraakt. Pas daarna werd het luchtruim voor de burgerluchtvaart gesloten. Voorzitter Joustra stelde dat de ‘international rules’ voor de burgerluchtvaart boven conflictgebieden moeten worden herzien.  Joustra ging niet in op de juridische kant van de ramp maar verbaasde zich er over dat Rusland al voordat het rapport werd geopenbaard, stelde dat het geen Russische raket kon zijn geweest omdat de Russen modernere raketten hebben dan het type waarmee vlucht MH17 werd afgeschoten. Het onderzoek kwam tot stand volgens de regels van de internationale luchtvaart van de Verenigde Naties.
Het getroffen toestel werd in Gilze Rijen deels gereconstrueerd waarbij kwam vast te staan dat de oorzaak van buitenaf kwam en andere oorzaken werden uitgesloten. Daarbij scheurde de cockpit af, werd de bemanning door deeltjes van een BUK-raket getroffen en viel het toestel op 33.000 voet uit elkaar. De ramp kostte alle 298 inzittenden het leven, waaronder 196 Nederlanders.
Nederland poogt een internationaal tribunaal samen te stellen, maar wordt daarin gedwarsboomd door Rusland. Maar een ding is zeker, de strafrechtelijke jacht op de daders kan worden begonnen!

Kijk naar de gepresenteerde video's en lees het OVV rapport

Archief
Terug naar vorige pagina