De laatste nieuwsberichten via NIEUWSSPION


Plaatsing  
 
09-07-2013  

Online diensten steeds populairder

  Steeds meer bedrijven en consumenten maken gebruik van online diensten en bestellen steeds meer hun producten op het internet. Vaak heeft dit te maken met de kortingen en lagere prijzen. Derhalve valt er ook een schifting waar te nemen van de 'oude' retail-sector naar de digitale sector. In de MKB-sector is het niet hebben van een webshop een absolute 'no-go', dit heeft namelijk een zeer negatieve invloed op de inkomsten van een bedrijf. Uit onderzoek van MKB Online Monitor, die halfjaarlijks onderzoek doet bij bedrijven in de MKB-sector, blijkt dat een kwart van de ondernemers een website heeft die ouder is dan 4 jaar, en 28% van de bedrijven heeft zelfs helemaal geen website. Door absentie of veroudering van een website lopen veel bedrijven een groot aantal potentiĆ«le klanten mis en daardoor is het niet zo lucratief als dat het zou kunnen zijn. Of hierdoor een verminderd bestedingspatroon van klanten veroorzaakt wordt, zowel consumenten als in de B2B handel, of dat de klant vervolgens liever zaken doet bij de concurrent komt uit het onderzoek niet naar voren.
Lees verder...

 
30-07-2013  

Mark Rutte op stap met ondernemers

 

ALMELO – Minister-president Mark Rutte is een druk bezet man die heel wat afreist. In juni was hij nog in Berlijn en Brussel en in juli in Houston (Texas) en in de overzeese gebiedsdelen.
In Berlijn ontving Rutte de Ludwig-Erhard-Gedenkmünze tijdens een bijeenkomst van de Wirtschaftsrat. Dat is een vereniging van mensen uit het bedrijfsleven die zijn gelinieerd aan de CDU. Daarna het kennismakingsbezoek aan Saba, St. Maarten, St. Eustatius en Bonaire waarna het werkbezoek aan Houston volgde met een delegatie van Nederlandse ondernemers. Kortom drukke maanden waarna terecht het welverdiende zomerreces volgde. Maar ook dat ging bij aanvang gepaard door het nuttige met het aangename te verenigingen.
Mark Rutte vloog tijdens zijn vakantie namelijk samen met Dick Nooteboom naar München waar Henk Bolk, Marinus Soepenberg en Hennie van der Most (bevriende ondernemers van VVD-huize) hem opwachtte voor een paar ongedwongen dagen van rust in de Allgäu en om een kijkje in de keuken van het wereldwijd opererende Duitse concern ZF in Friedrichshafen te maken.

Het werkbezoek aan ZF Friedrichshaven omvatte een rondgang door de hoofdvestiging van het concern dat inmiddels zo’n 75.000 werknemers telt met een omzet van dik 17 miljard euro. Geproduceerd worden er o.a. Gearboxen, aandrijfassen en besturingstechniek voor de auto-industrie van personenwagens tot speciale transporten als bus en truck, maar ook voor windmolens.
ZF is wereldwijd ‘booming’ en voorziet nog een personeelsgroei van 20.000 personeelsleden in de komende 15 jaar.

Middags werd er een rondvlucht gemaakt met een heuse Zeppelin boven de Bodensee en s’avonds gevolgd door een diner bij Restaurant Heinzler am See te Immenstaad am Bodensee. Op 25 meter afstand van de Bodensee genieten van een heerlijke maaltijd, met ondergaande zon en zwanen op het meer.
Er werd gelogeerd in Hotel Bergkristall te Oberstaufen, een prachtige locatie met een fantastisch uitzicht vanaf de mooie terrassen.
Zaterdag werd de terugreis gestart en 7 uur later was het gezelschap bij Hennie van der Most te Gorssel voor een afscheidsdiner.
 

Fotoreportage (18 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina