Sportberichten


Plaatsing  
 
01-06-2012  

Dost naar Wolfsburg, Heracles ‘kassiert´


Bas Dost tot de zomer van 2017 in de Volkswagen Arena
 

ALMELO – De overgang van Bas Dost van Heerenveen naar Vfl Wolfsburg levert Heracles Almelo nog een aardige duit op. Voorzitter Jan Smit had al eens in het TV-programma V.I. vertelt dat Heracles Almelo 15 procent meekrijgt indien Bas Dost wordt verkocht boven het bedrag dat de club ontving bij de overgang van Heracles naar Heerenveen en dat tikt met de huidige transfer behoorlijk aan.
Duitse bronnen melden een aankoopbedrag van 9 miljoen euro die de club van trainer Felix Magath op tafel legt voor de komst van Bas Dost. Het plus is dan een slordige 5,5 miljoen euro maal 15 procent en we zijn benieuwd of voorzitter Jan Smit dat in de knip stopt of investeert in spelers. Temeer daar er belangstelling is voor Lerin Duarte (PSV) en Willie Overtoom ook een nieuwe stap wil maken.

 
03-06-2012  

PH C1 wint districtsbeker in zinderende finale

 

ELST - PH C1 heeft zaterdag 2 juni de finale om de districtsbeker Oost gewonnen door de C1 van SV Orion uit Nijmegen met 3 - 2 te verslaan. Het duel werd gespeeld op het complex van SV Spero in Elst.
In de rust keek PH nog tegen een 0 - 2 achterstand aan, ondanks dat het toen al het betere van het spel had. Na de rust werd de score voor PH snel geopend door Lahude Lahdo die even later ook verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Het duel werd uiteindelijk in Almeloos voordeel beslist door Kubilay Coban met een mooie schuiver. De club uit Almelo werd ondersteund door een volle bus enthousiaste en meelevende supporters. PH Almelo C1 heeft de districtsfinale bereikt door dit seizoen achtereenvolgens te winnen van Vroomshoopse Boys, Excelsior '31 , Oranje Nassau, Grol, ATC Hengelo en in de halve finale Go Ahead Eagles. Tegenstander Orion had in de halve finale FC Zwolle nog uitgeschakeld.
Tekst: Lars Schraven
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
04-06-2012  

Afscheidswedstrijd Sanchez Torres eindigt in 3-3

 

ALMELO – Met de afscheidswedstrijd op sportcomplex De Riet tussen DVO’71, met gastspelers Peter Reekers en René Kolmschot, tegen een team van Twentse oud profvoetballers, met o.a. Ronald Dams, Tjalling Dilling, Rob Poell, Guido Wevers en Mark Dijkstra, kwam een eind aan zes jaar trainerschap voor Manuel Sanchez Torres bij DVO’71. Die periode bracht hem kampioenschappen en degradaties en dat zit allemaal in het voetbal gebakken. Toch keek Sanchez Torres terug op een fijne periode, zo meldde hij zijn spelers na afloop. ‘Ik ben er trots op met jullie te hebben gewerkt’, reageerde hij in de kantine toen voorzitter Henri Tiesselink hem een ingelijste foto van het kampioenselftal, een fles whisky en een grote bos bloemen overhandigde. Tiesselink wenste Sanchez Torres succes bij zijn nieuwe club NEO in Borne. Ook de vertrekkende spelers ontvingen bloemen.

Voor DVO’71 was het tevens de laatste clubwedstrijd omdat de club na een veertig jarig bestaan fuseert met SV Rietvogels en onder de naam SV DRC 2012 in september de nieuwe competitie ingaat. Vrijdag a.s. is er nog een jubileumreceptie en een feestavond voor de leden van beide clubs.

De sportieve afscheidswedstrijd zelf eindigde in een gelijkspel met 3-3. Aan Twentse zijde scoorden Mark Dijkstra en Erwin Nijhuis (2x), terwijl voor DVO’71 de doelpunten werden gemaakt door Hoklek, Peter Reekers en Carlos Sanchez Torres.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (22 foto's)...

 
04-06-2012  

Thijs Emons behaalt brons tijdens NK turnen


Thijs Emonds (r) behaalde brons voor Achilles WIL
 

NIJVERDAL – Tijdens het NK Turnen, 3e divisie niveau 5, afgelopen weekend in Nijverdal behaalde Thijs Emons van Achilles WIL Almelo een bronzen medaille.

Thijs Emons begon op de vloer, waar hij gelijk een goede oefening liet zien. Bij de ringen turnde hij een uitstekende oefening, helaas viel hij tijdens de landing bij de afsluitende dubbele salto achterwaarts en dat kostte enige aftrek. Ook bij de sprong ging de landing niet helemaal vlekkeloos. Op brug liet Thijs een supermooie oefening zien, waardoor hij met 12 punten het hoogste cijfer scoorde op dit onderdeel.

Op rekstok, het laatste toestel van de finale, voerde Thijs een moeilijk element niet helemaal goed uit, waardoor hij 0,7 punt liet liggen. In voorgaande wedstrijden bleken de scores al zeer dicht bij elkaar te liggen, zo ook tijdens de finale!
Thijs eindigde op 0,2 punten achter de nummer 2 op een keurige derde plaats! 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-06-2012  

PH C3 wint Herman Brood Toernooi in Sleen

 

SLEEN - PH Almelo C3 heeft het Herman Brood Toernooi voor C-elftallen gewonnen in Sleen, gelegen bij het Drentse Emmen. PH was in de poule ingedeeld met 3 C1-elftallen en 1 C2-elftal en behaalde daarin de tweede plaats. In de kruisfinale werd met 1-0 gewonnen van de C1 van de organiserende verenging VV Sleen. De spannende finale tegen VV Bargeres werd na een 0-0 eindstand uiteindelijk gewonnen door het beter nemen van de penaltyreeks. In de aanvullende penalty shoot out werd nog de 3e plek behaald door PH waardoor de mannen met 2 prijzen huiswaarts keerden.

Het is de tweede keer dat dit team succes proeft in dit voetbalseizoen. Eerder al behaalde het de kampioenstitel in de Najaarscompetitie.
Tekst: Lars Schraven

 

 
07-06-2012  

Heracles begint competitie thuis tegen VVV

 

ZEIST – Volgens het conceptprogramma van de KNVB begint Heracles Almelo de competitie 2012/2013 op zaterdag 11 augustus in het Polman Stadion tegen VVV Venlo. De tweede wedstrijd staat op zondag 19 augustus op de agenda uit tegen AZ. De KNVB ziet Heracles Almelo - FC Twente wel als aardige afsluiter van het seizoen op zondag 5 mei 2013.


Conceptprogramma 2012/2013 Eredivisie en Jupiler League

 
07-06-2012  

Zwem4daagse Almelo ook dit jaar groots

 

ALMELO – Ook dit jaar zal de zwem4daagse niet ontbreken in de zomerse evenementen die gepland staan in Almelo. Van 25 t/m 29 Juni kunt u iedere avond in het buitenbad van het Sportpark aan de Sluiskade NZ. 126, uw baantjes gaan trekken.

Dit jaar organiseert Z&PV de Veene haar 39e Zwem4daagse. Ook dit jaar zullen er 10 baantjes (250 mtr.) gezwommen moeten worden door kinderen tot 12 jaar. Voor kinderen van 12 jaar en ouder en de volwassenen geldt dat ze 2 x 10 baantjes (500 mtr.) moeten afleggen per dag. Na 4 avonden krijgt u dan een medaille.

Vanaf 6 juni kunt u via de site www.deveene.nl een inschrijfformulier downloaden en deze inleveren aan de kassa van het zwembad. Hier kunt u ook een formulier ophalen en bij betaling van € 5,-- (voorinschrijving) krijgt u gelijk uw stempelkaart mee naar huis. Op Maandag 25 en Dinsdag 26 Juni kunt u zich nog inschrijven in de hal van het zwembad en zijn de kosten € 6,-- .

Ook het randgebeuren wordt niet vergeten tijdens de Zwem4daagse. Leuke spelletjes, muziek, pannenkoeken, demonstraties en andere dingen completeren de hele week.


waar: Sportpark Almelo, Sluiskade N.Z. 126, 7603 XZ Almelo
wanneer: 25 t/m 29 juni 2012
tijd: 18.00 tot 20.00 uur

 
07-06-2012  

Almelose Ruiterdagen hippisch fenomeen


2,5 ha 'Allweather' bodem betekent dat het hippische evenement sportief gezien altijd kan doorgaan. Van 's morgens 08.30 uur tot 's avonds 22.00 uur non stop paardensport gedurende 10 dagen.
 

ALMELO - Van 15 t/m 24 juni a.s. vindt alweer de 46ste editie van de Almelose Ruiterdagen plaats. Tien dagen lang paardensport - springen en dressuur - op hoog niveau en daarnaast veel gezelligheid op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo. Een indrukwekkend evenement dat met ruim 11.000 starts door 780 ponycombinaties en ruim 1300 paardencombinaties één van de grootste hippische evenementen in Europa is. Een evenement dat u zeker niet mag missen!

Programma
Het ponyconcours is dit jaar van 15 t/m 17 juni en het paardenconcours van 18 t/m 24 juni. Daarnaast is er ook een gevarieerd randprogramma voor jong en oud. Traditioneel wordt op de laatste vrijdagavond het Ruiterbal gehouden met een geweldige showband en voor de jeugd is er op zaterdagavond 16 juni een spetterende feestavond met playbackshow.
Spectaculair zijn de slotonderdelen op beide zondagen zowel bij de pony’s als bij de paarden: de Trial Jumping Almelo, een derby over een extra lang parcours met wallen en sloot en hindernissen met natuurlijke uitstraling. Landelijk gezien een zwaar parcours waar springruiters het tegen elkaar opnemen en uiterste concentratie wordt gevraagd van ruiter en paard. Op de zaterdagavond voorafgaand van de laatste zondag op 24 juni een zware springklasse om de Grote Prijs van Almelo met toppers van naam maar waarvan de paarden nog in staat zijn een Trail te rijden. Vermeldingswaard ook de finale dressuur Z2, een Kür op Muziek die daarna bij kunstlicht wordt verreden.

Landelijke allure
Uit onderzoek van de gemeente Almelo blijkt dat het waarderingscijfer voor de Ruiterdagen hoog ligt: gemiddeld wordt een 7,8 gegeven. Door nu ook de ZZl dressuur toe te voegen aan de landelijke wedstrijden, heeft de organisatie ook in de dressuur een kwaliteitsslag weten te maken. Tevens is het evenement publieksvriendelijk omdat er geen entree wordt geheven en er redelijke consumptieprijzen worden gevraagd. Het aantal bezoekers gedurende de 10 dagen van ruitersport is de laatste jaren de 25.000 inmiddels ruim gepasseerd. Reden genoeg om dit jaar ook eens een kijkje te nemen op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo!


Kijk voor het volledige programma op:
www.almelose-ruiterdagen.nl 

Fotoreportage: 2 foto's
 

 
08-06-2012  

Jubileumfeest DVO´71 luidt start SV DRC 2012 in


Het nieuwe logo van fusieclub SV DRC 2012

Sportwethouder Jan van Marle gaf in zijn toespraak ook nog een schot voor de boeg: ”Er zal efficiënter gebruik moeten worden gemaakt van de sportaccommodaties in Almelo. Clubs zullen in de toekomst meer samen moeten werken. Misschien komt er nog wel een derde club bij op De Riet", was zo een der suggesties. In ieder geval kan een groeiende vereniging niet zomaar rekenen op gemeenschapsgeld voor uitbreiding van accommodatie terwijl anderen te ruim in het jasje zitten!
 

ALMELO – Liefst zes jaar duurde de strijd met de gemeente om DVO’71 van sportcomplex ’t Maatveld te laten vertrekken naar Sportcomplex De Riet. Samenwerken met SV Rietvogels was het devies uit het gemeentehuis en uiteindelijk kwam het tot een fusie omdat beide clubs in al die jaren meer aandacht voor de bestuurlijke perikelen hadden dan voor het voetbal.
Met gemengde gevoelens keken bestuurders Hendri Bosch en Hendrie Tiesselink tijdens de receptie van 40 jaar DVO'71 terug op die periode van ‘dwang’. Uiteindelijk konden beide clubs niet anders dan fuseren tot SV DRC 2012 (De Riet Combinatie). Het jubileumfeest werd dus gelijk een nieuwe start met de felicitaties van sportwethouder Jan van Marle en die van KNVB-districtbestuurder Ate Brunnekreef die de clubs voorhield dat er grotere verenigingen waren omgevallen en ook grotere clubs waren gefuseerd om met vertrouwen de toekomst in te kunnen.
‘Samen met gemeenten en instellingen werken aan de samenleving en opbouw van sport in de wijken is dan ook het devies. Van kinderopvang tot ouderensoos. Jullie hebben de accommodatie en kijk ook naar het damesvoetbal want er zit krimp aan te komen bij de E’tjes en de F’jes’, aldus Brunnekreef die voor DVO'71-bestuurslid Guus Woudstra nog een verrassing in petto had met het opspelden van de zilveren KNVB-speld voor 40 jaar bestuurslidmaatschap.
Ook Henk Boertien, Arie Harzenvoort en John Platjes werden in de bloemen gezet door voorzitter Hendrie Tiesselink wegens 40-jaar lidmaatschap. Ook de nieuwe jaren bij SV DRC 2012 tellen gewoon mee bij nieuwe jubilea was zijn boodschap aan de leden. ’s Avonds was er een feestavond voor alle leden van SV DRC 2012 (SV Rietvogels en DVO’71)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
09-06-2012  

Geslaagde 1e AADrink Triathlon Holten clinic

 

MARKELO - Recreatiecentrum de Poppe was vandaag het decor voor de 1e AADrink Pro Triathlon clinic . Precies vier weken voor de Triathlon Holten kregen ruim 60 deelnemers allerlei tips en trucs hoe zij de triathlon zo succesvol mogelijk kunnen afleggen. Door de enthousiaste reacties van de deelnemers kunnen we spreken van een geslaagde 1e editie!
De clinic stond onder leiding van het Nederlandse Pro Triathlon team. Zij waren speciaal voor deze gelegenheid afgereisd naar Holten met hun coach Eric van der Linden. Bekendste lid van het Pro Triathlon team is triathlete Rachel Klamer (foto), afkomstig uit Denekamp. Rachel was aanwezig om de deelnemers aan de Triathlon Holten van haar kennis te voorzien.
“We zijn er als organisatie bijzonder trots op dat Rachel bij deze clinic aanwezig was”, aldus Hendri Markvoort namens de organisatie. “Rachel heeft vorig jaar in Holten gewonnen bij de Elite Dames. Onlangs heeft Rachel zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Londen dit jaar. Een hele eer dus om een Olympisch triathleet in ons midden te hebben”.
Samen met de andere beste Nederlandse triathleten van dit moment deelde het Pro Triathlon Team hun praktische kennis verdeeld over drie workshops. Twee actieve workshops, waarbij het zwemmen en hardlopen werd geoefend. Daarnaast nog een workshop over sportvoeding en sportdrank. Markvoort: “Al met al een geslaagd initiatief, waar we volgend jaar graag een vervolg aangeven!”.
Studio Sport Deze week was er nog meer goed nieuws te melden: de NOS gaat in de uitzending van 7 juli aandacht besteden aan de Triathlon Holten. Zij gaan een mooie samenvatting maken van met name de Elite-wedstrijd van de Dames.
Triathlon Holten 2012 Een combinatie van fanatieke en enthousiaste topsporters en recreanten die samen met de vele toeschouwers ieder jaar voor een unieke sfeer zorgen, dat maakt de Triathlon Holten zo bijzonder. Dit jaar vindt het evenement op 6 en 7 juli plaats.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdag 6 juli: Officiële openingsfeest. Zilveren Kruis Achmea kinder run-bike-run en deWeekkrant.nl Zwemloop.
Zaterdag 7 juli: Premium European Continental CUP & Junior CUP. Olympic Distance Triathlon. 1/4 en 1/8-ste Triathlon (recreatieve deelnemers). Triathlon after race party

Twitter en Facebook
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Triathlon Holten? Neem dan een kijkje op www.triathlonholten.nl en/of volg ons op Twitter (www.twitter.com/triathlonholten) of Facebook (www.facebook.com/triathlonholten).

Fotoreportage (1 foto's)...

 
10-06-2012  

Galathea organiseert onderwaterhockeytoernooi

 

ALMELO - OWSV Galathea organiseert op zaterdag 16 juni a.s. in Het Sportpark het Onderwaterhockey Looleetoernooi. Tussen 14.00 u en 19.00 u zullen in het sterk bezette toernooi 8 teams uit o.a. Enschede, Groningen Dordrecht en Ede strijden om de hoofdprijs. De prijsuitreiking van het toernooi vindt plaats 's avonds in café de Stam, waar aansluitend een barbecue en een feest zullen zijn.

Onlangs nam Galathea ook deel aan een internationaal sterk bezet toernooi in Madrid. Men speelde daar een aantal wedstrijden die een zeer leerzame ervaring met zich meebrachten en men heeft eveneens weer vele internationale contacten gelegd.

De onderwaterhockeyers van Galathea hebben overigens een prima seizoen achter de rug. Na hun promotie vorig jaar naar de eerste klasse, wist het team zich uitstekend te handhaven. Men werd zelfs derde in de competitie en dit is een fantastische prestatie, gezien het feit dat men dit bereikte met nagenoeg hetzelfde team als waar men mee promoveerde. Petje af!

Zij verdienen het dat er op zaterdag 16 juni vele toeschouwers komen kijken naar hun wedstrijden. Ze zijn enthousiast over hun sport en geven graag uitleg. Er liggen snorkels en brillen klaar voor een ieder die een wedstrijd wil bekijken, want het echte spektakel vindt natuurlijk onder water plaats.

Iedereen die nieuwsgierig is geworden naar deze geweldige, maar toch ook nog steeds vrij onbekende sport, is van harte uitgenodigd om op zaterdag 16 juni een kijkje te komen nemen in Het Sportpark aan de Sluiskade NZ.
Aanvang: 14.00 u.

Lees ook: 'Onderwaterhockey'

 
10-06-2012  

Gv Omhoog wint BosanTON Young competitie

 

ALMELO - Zaterdag 9 juni was de laatste wedstrijd van de 5 competitiewedstrijden van BosanTON Young gymnastcompetitie voor turnsters geboren in 2004 en 2005. De jonge turnsters van de turnselectie A van Gv Omhoog Wierden hadden er weer heel veel zin in en hadden tijdens de trainingen hard geoefend. Tijdens deze competitie strijden steeds 2 teams tegen elkaar op alle 4 de turntoestellen. Het team met de meeste punten krijgt 3 punten en het andere team krijgt 1 punt. Elk team bestaat uit maximaal 6 turnsters geboren in 2004 of 2005. Per toestel mogen steeds 4 turnsters deelnemen. De teams mochten zelf een naam bedenken voor hun team. Gv Omhoog deed met 2 teams mee. Team 1 “De turnpakjes” bestaande uit: Nathalia Boers, Merlin Wolthuis, Rosalie Lieuwen, Noa Vehof, Maud Brinkman. En team 2 “Het lieve team” (foto) bestaande uit : Meike Gels, Lotte Stam, Marit Weghorst, Lauren Willegers en Emma ter Steege.
Het was een spannende wedstrijd. Uiteindelijk eindigde Omhoog “Het Lieve team” met 13 punten en een puntentotaal van 106,80 op de 1e plaats. Hiermee lieten ze “de Radugaatjes” van SV Raduga met 0.60 punten achter zich. Het bleef tot het eind heel spannend.
Omhoog “De Turnpakjes” eindigde op een 5e plek met 9 punten (1045,60 punten). Naast een mooie grote gouden medaille en diploma kreeg Omhoog “Het Lieve team” de BosanTON Young gymnastbokaal (Wisselbeker) in ontvangst van Sanne Wevers (Topsportturnster van BosanTON). Omhoog “De turnpakjes” kregen een mooie medaille en diploma ter herinnering aan dit toernooi.
Trainsters Anouk Stam en Marlène Averesch kijken terug op een geslaagd toernooi met mooie resultaten.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
11-06-2012  

PH Almelo maakt jeugd enthousiast voor voetbal

 

ALMELO - PH Almelo heeft onlangs twee keer basisschool de Noorderborch bezocht om de jeugd enthousiast te maken voor voetbal en voor voetbalvereniging PH. Ferdinand van der Veen, Niels Bloemendaal, Henrie Tiehuis en Gerwin Peper hebben voor elke klas (groep 3 tot en met 5) een voetballes verzorgd. “We begonnen altijd met een stukje theorie in het klaslokaal, daarna gingen we naar buiten voor een echte voetbaltraining”, vertellen de voetbaltrainers. “Het was verrassend om te zien hoeveel deze kinderen al van voetbal weten.” De training bestond onder meer uit een oversteekspel, pylonen omschieten en een partijtje vier tegen vier. Zowel de leerlingen als de leerkrachten reageerden volgens de PH-trainers enthousiast. “We kunnen spreken van twee geslaagde ochtenden”, aldus de trainers. Ter afsluiting gaan alle groepen op 27 juni naar de velden van PH Almelo voor een afsluitende voetballes. Waarschijnlijk is er dan ook een bekende profvoetballer aanwezig.

Voetbalspeldag De Tandem.
Met ruim twintig stagiairs van ROC Sport en Bewegen houdt PH op 13 juni een voetbalspeldag voor basisschool de Tandem. Maar liefst 175 leerlingen van groep 3 tot en met 8 gaan dan op een sportieve manier kennis maken met de voetbalsport, door middel van voetbal gerelateerde spelletjes.

 
16-06-2012  

Raymond Hoevenberg wint 6e Noabers Ranking


Raymond Hoevenberg (boven) won individueel maar zat ook bij het puntenklassement in de prijzen
 

ALMELO - Vrijdag 15 juni was het decor van de zesde avond van de Noabers Ranking 2012 bij café Het Zuiden te Almelo. De opkomst was met 36 deelnemers wederom uitstekend.

Aan het eind van de avond ging de finale tussen Boyd Meijer en Raymond Hoevenberg. De weg van Meijer ging via Rhandy Drees, Alberto Ardesch en Jeroen Geerdink. En Hoevenberg zette achtereenvolgens Gaby Janssen, Patrick Hendriks en Mark Meijer opzij.

Voor Hoevenberg was het zijn derde finale op rij in de Noabers Ranking. De eerste twee gingen voor hem nipt verloren. Deze avond werd het ook close want na 8 legs was de tussenstand tussen Meijer en Hoevenberg 4-4. De negende leg moest de beslissing brengen en deze keer trok Hoevenberg wel aan het langste eind; hij won de partij met 5-4.

De verliezersronde werd deze avond gewonnen door Pascal Gierveld. Hij won in de finale met 3-1 van Dennis Hondebrink. Verder werd de hoogste finish gegooid door Fabian Roosenbrand; hij gooide in zijn laatste poulewedstrijd 170 uit.

Het was de laatste reguliere avond van de Noabers Ranking en dus is de eindstand bekend. Winnaar is geworden Fabian Roosenbrand. Het podium wordt compleet gemaakt door Raymond Hoevenberg (2e) en Patrick Hendriks (3e). Zij ontvingen allen een envelop met inhoud. Zo’n envelop was er ook voor de beste dame van de ranking en die ging naar Gea Meijer.

Aanstaande zaterdag, 23 juni, is de eindronde van de Noabers Ranking. Op deze avond zal er door de gekwalificeerde deelnemers gestreden worden om een prijzenpot van ruim 600 euro.

De belangrijkste uitslagen:

Verliezersronde Halve finales
Arjan Korte – Dennis Hondebrink 1-3
Erwin Tukkers – Pascal Gierveld 0-3

Verliezersronde Finale
Dennis Hondebrink – Pascal Gierveld 1-3

Winnaarsronde Kwartfinales
Jeroen Geerdink – Lesley Geertsma 3-1
Alberto Ardesch – Boyd Meijer 2-3
Mark Meijer – Jerry Stuiver 3-0
Patrick Hendriks – Raymond Hoevenberg 2-3

Winnaarsronde Halve finales
Jeroen Geerdink – Boyd Meijer 3-4
Mark Meijer – Raymond Hoevenberg 2-4

Winnaarsronde 3e/4e plaats
Jeroen Geerdink – Mark Meijer 3-0

Winnaarsronde Finale
Boyd Meijer – Raymond Hoevenberg 4-5

Voor een uitgebreider verslag, alle uitslagen en de eindstand kijk op http://www.noabersdarts.nl

 
16-06-2012  

Gerco Schröder wint GP Cannes

 

CANNES (F) – Gerco Schröder (Tubbergen) heeft in het Franse Cannes de Grote Prijs op zijn naam geschreven. Met de 10-jarige vosmerrie Eurocommerce London reed hij drie keer foutloos rond en zette een barragetijd neer die 0,16 seconde sneller was dan de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met Casall la Silla en 0,67 seconde sneller dan Edwina Tops-Alexander met Cevo Itot du Chateau. Met de overwinning, die meetelt voor de Global Champions Tour, kon Schröder ruim 94.000 euro op zijn bankrekening laten bijschrijven.

 
17-06-2012  

MizuWaAi Dalfsen opnieuw landskampioen

 

NIBBIXWOUD - De handbalsters van MizuWaAi Dalfsen hebben zondagmiddag in de tweede wedstrijd tegen het Westfriese SEW de landstitel geprolongeerd. Het team van trainer Peter Portengen won bij SEW met 31-19 en daarmee kwam de ploeg op een beslissende 2-0 voorsprong in de best-of-3 serie.
In het begin ging het nog tot 7-7 gelijk op, maar bij rust was er al een 9-16 voorsprong voor het bezoekende MizuWaAi Dalfsen. In de tweede helft ging het team goed door en liep zelfs verder uit naar 12-26. Bij het fluitsignaal was het verschil nog 12 punten en prolongatie van de landstitel een feit. Naast de titel won MizuWaAi Dalfsen eerder dit seizoen ook al de Nationale beker en de Supercup. Het is de tweede landstitel in de handbalgeschiedenis van SV Dalfsen.

 
17-06-2012  

Start Almelose Ruiterdagen drukker dan gedacht


De prijswinnaars van de Kür op muziek bij de pony´s, v.l.n.r.: Floor van Manen, Shanna Lust en Marjan Hooge.
  ALMELO – Terwijl enkele honderden meters verderop ‘tout´ politiek Den Haag aan het Haringhappen was bij Bolk Transport, leverden op de openingsdag van de Almelose Ruiterdagen 760 pony´s en hun berijders uit geheel Nederland strijdt in dressuur en springen. De weersverwachtingen voor de eerste dagen waren niet je van het, maar boven verwachting werd dat nog alleszins redelijk en kwamen duizenden paardensportliefhebbers naar het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand om kroost of favoriet aan te moedigen. ‘We verbazen er ons elk jaar meer over hoeveel publiek de ponydagen trekken´, vertelde een enthousiaste voorzitter Riël Klumper en hij vertelde er bij ook goede verwachtingen voor de komende paardenweek te hebben.
Het bijna één hectare grote springterrein was in tweeën gesplitst om meer deelnemers te kunnen laten deelnemen en in 6 ringen werd er dressuur gereden met als hoogtepunt de Kür op muziek, waarin de nieuwe Anky van Grunsven en Edward Gal van de toekomst waarschijnlijk zich al aankondigden. In ieder geval liet de jeugdige Shanna Lust van PC de Zaanse Ruiters met haar pony Stukhuster Orlando zien dat zij absoluut de beste was met een juryscore van 72,3 procent en dat is een internationale prestatie. De plekken twee en drie gingen naar Exloo in Drente. Floor van Manen scoorde met Divano Du Bois 70,13 procent en clubgenote Marjan Hooge tekende met haar pony Daimonds are forever 67,25 procent.

Bij het springen hadden sommige ruiters het toch wel moeilijk in het bijna 1 kilometer lange derbyparcours, in Almelo de Little Trial Jumping geheten. Vooral de sloot vormde dit jaar een waar obstakel. Van de ruim 32 finalisten haalden 13 combinaties de finish niet en slechts 3 deelnemers kwamen foutloos rond en plaatsten zich daarmee voor de barrage. Winnaar werd uiteindelijk Sterre Vroomans (Gemert) met Hattrick Otis met 4 strafpunten in een supertijd van 47,53 seconden. Plaats twee en drie werd in beslag genomen door Sjoerd Kommers (Halsteren) met Atlanta in 55,51 sec. en één springfout en Lauri Touw (Dronten) met Gieltje die weliswaar sneller was (50,83 sec) maar ook twee balken uit de lepels gooide.
Lees verder...

Fotoreportage (7 foto's)...

 
18-06-2012  

Successen voor BosanTON op NK Rotterdam

 

ROTTERDAM – Het afgelopen weekend behaalden turnsters van BosanTON uit Almelo maar liefst 12 medailles op het NK Toestellen in Rotterdam. Vijf gouden, vijf zilveren en twee keer brons werd hun deel. Met de successen lieten de jeugdige turnsters zien dat een seizoen hard werken niet voor niets is geweest om klaar te zijn voor de belangrijkste wedstrijden van het jaar.

De reslutaten:
Maude Lesscher (BosanTON Almelo/Omhoog Wierden) instap nts 6 - 1ste op brug (13.550). Bijzonder is te melden dat Maude halverwege dit seizoen haar arm brak en geopereerd moest worden. Maude knokte terug en mag zich nu Nederlands kampioen noemen.
Vera Jonker (BosanTON Almelo/KDO Apeldoorn) instap nts 6 - 1ste op vloer (13.475).
Maud Lammerink ( BosanTON Almelo/Raduga Enter) Pupil 1 nts 5 - 3e op sprong ( 14.325)
Marieke van Egmond ( BosanTON /Nijverdal )pupil 2 nts 4 - 2e op brug (14.650) en 2e op balk (14.275)
Felicity Dinzey (BosanTON/Hengelo) eredivisie jeugd - 1ste op Balk en Sprong ( 12.375 en (13.467) en 3e op brug(10.867).
Meike Stroot (BosanTON/ Borne) eredivisie jeugd - 2e op het toestel vloer ( 13.225).
Wayomi Masela (BosanTON) eredivisie senioren - 1ste op sprong(14.350) en 2e op vloer(13.075).
Melissa Scherpenisse (BosanTON) eredivisie senioren - 2e op sprong (13.850).

 
18-06-2012  

Sterke ledenaanwas ATV de Molenhoek Aadorp

 

AADORP – Tijdens de ledenvergadering van ATV De Molenhoek in Aadorp maakte het bestuur bekend verheugd te zijn over de sterke ledenaanwas met 60 nieuwe leden. De helft is aanwas voor de jeugdafdeling waardoor ATV De Molenhoek nu 180 leden heeft.
Ook werd een nieuw bestuur gekozen. Ronald Smit werd gekozen tot de nieuwe voorzitter, Arjan Gerrits wordt secretaris en Gerard Winter treedt toe als bestuurder met de taak Public Relations. De zittende bestuursleden Ben Eysink (penningmeester), Marinus Braakman (T.C.) en Margriet Timmer bleven aan.

Meer weten over ATV De Molenhoek? Kijk dan op de website www.atvdemolenhoek.nl of volg Twitter @atv_molenhoek en Facebook www.facebook.com/Atvdemolenhoek

 
19-06-2012  

Linda Verwaal schittert op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO - Linda Verwaal liet maandag tijdens de Almelose Ruiterdagen op het voormalige thuisfront een prachtige proef zien in de eerste ronde van de tweede groep voor de klasse Z2. Met Schatzmann kreeg ze liefst 242 punten voor haar superieure optreden. De amazone uit Enter moest in de tweede rit met een wat mindere prestatie genoegen nemen. Ze eindigde dit keer als vierde met 218 punten, tien punten achter Dagmar van 't Land met Bling Bling (228).
Lees verder op HippischTwente.nl

 
20-06-2012  

Gymnastiekclubs in Almelo op weg naar fusie


Gym Five Almelo - samenwerking moet eindigen in fusie
 

ALMELO – Liefst vijf gymnastiekclubs telt Almelo en sinds gisteren zijn ze samen op weg om uiteindelijk tot één club samen te smelten. Daartoe werd een overeenkomst getekend met de Federatie van Almelose Gymnastiekverenigingen (FAG). Deze vertegenwoordigde tot dusverre de belangen van de clubs bij de voormalige Sportraad en doet dat nu bij het gemeentelijk Sportbedrijf Almelo BV. De FAG huurt verder o.a. een van de twee turnzalen die de IISPA rijk is en verdeelt de uren over de vijf clubs. De topsport turnzaal in de IISPA is exclusief voor BosanTON die de eigen leden en talenten van andere clubs in Twente middels centrale trainingen op een hoger plan brengt.
De FAG vertegenwoordigt al met al dik 1500 leden en de clubs hebben inmiddels gemerkt dat de goed geoutilleerde turnhal in de IISPA ook sportief meer resultaat oplevert dan trainingen in gymzalen in de wijken.
De clubs vrezen vooral de verhoging van de huur van accommodaties (15 % - red.) en willen daarom gehuurde uren efficiënter gebruiken door groepen van verschillende verenigingen te bundelen als de aantallen sporters dat toelaten.
OssWik (1908), AchillesWIL (1911), Sparta Almelo (1935), SEV Aadorp (1971) en Odin’92 zijn dus op weg naar een nieuwe eenheid, maar willen de identiteit nog niet direct opgeven. Martin Kroeskop, Karel Vogelaar, Peter van der Togt, Jeroen Dierick en Mieke Vermaning moeten het proces van samengaan namens hun eigen club bewaken.

 
21-06-2012  

Frank Hosmar demonstreert Olympische Kür

 

ALMELO – Zaterdagavond a.s. direct na afloop van de Grote Prijs van Almelo, zal Frank Hosmar uit Haarle bij kunstlicht zijn Olympische Kür aan het publiek op de 46e Almelose Ruiterdagen presenteren. Hosmar werd onlangs in Hoofddorp voor de vierde keer op rij nationaal kampioen bij de para-dressuur in Grade IV met zijn toppaard Tiësto.

Feitelijk heeft Hosmar twee troeven voor de Paralympische Spelen in Londen, want ook met zijn tweede paard Alphaville draait Hosmar bovenin mee. In Almelo presenteert hij echter Tiësto na eerder op de dag al deelgenomen te hebben aan de Para-dressuur tijdens het CHIO in Rotterdam. Daar wordt ook de Olympische equipe bekend gemaakt en Frank zit er bij weet hij nagenoeg zeker.

De Olympische Kür op muziek die Hosmar rijdt kwam mede tot stand door de steun van de DvB Foundation, die in het leven geroepen werd door Coby en Marlies van Baalen, toppers uit de normale dressuurwereld. De beroemde ontwerper van de Kür is Charles Monterie.
Via de DvB Foundation worden talenten in de para-dressuur financieel geholpen om verder vooruit te komen en daar is Hosmar zeer content mee, mede ook doordat hij middels de ondersteuning van DVB Foundation trainingen krijgt van regerend Europees dressuurkampioene Adelinde Cornelissen.

Opvallende ambassadeurs van de DvB Foundation zijn o.a. voetbaltrainer Foppe de Haan en ex- schaatsster Yvonne van Gennip, die zelf ook al de nodige Olympische medailles op haar naam heeft staan..

De zilver- en bronswinnaar van het WK Kentucky heeft dus het volste vertrouwen om in Londen een greep te kunnen doen naar Olympisch eremetaal. Maar voorlopig laat Hosmar dat eerst zien op het Twents Hippisch Centrum in Almelo.

Update:

Hosmar en Bolmer naar Paralympics Londen

ERMELO - Frank Hosmar uit Haarle en Gert Bolmer uit Den Ham nemen deel aan de dressuur aangepaste sport tijdens de Paralympische Spelen in Londen. Bondscoach Jeannette Wolfs heeft ze na drie observatiemomenten opgenomen in haar team van vier ruiters. Gert Bolmer komt met Petra van de Sande uit in Grade II, Frank Hosmar in Grade IV. De vierde uitverkorene is Sanne Voets die aan de start verschijnt in Grade III.


Lees hier verder op HippischTwente.nl


 
23-06-2012  

Björn Egberink wint Grote Prijs van Almelo

 

ALMELO – In de finale klassiek Z/ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen was zaterdagavond de spanning te snijden. Van het veld van 24 finalisten plaatsten zich acht deelnemers voor de barrage waaronder o.a. de voor stal Wiefferink rijdende Remco Been die gedurende de week al zeven overwinningen op zijn conto liet schrijven, Gert-Jan Bruggink, de Duitse amazone Pia Louise Aufrecht en de talenten Sjaak Sleiderink en Sander Geerink .
Voor Sjaak Sleiderink was de druk extra groot, want RTV Oost nam hem op de korrel voor een ‘special’ die zondagavond wordt uitgezonden in het sportprogramma op TV Oost.
Toch was het de voor stal Hemmelhorst uit Borne rijdende oud- Almeloër Björn Egberink die met de overwinning om de Grote Prijs van Almelo ging strijken. In de barrage troefde hij zijn concurrenten af door met Obe foutloos het parcours van parcoursbouwer Jos Brinkman te ronden in een snelle tijd van het 42,44 seconden.
Sander Geerink (Gelselaar) deed daar met Aramon bijna een volle seconde langer over. Met Casper de Muze legde Geerink ook nog beslag op de zesde plek. Sjaak Sleiderink (Denekamp) bleef koel onder de extra aandacht en werd met La Toya 44 fraai derde.
‘Golddigger’ Remco Been viel deze keer niet in de prijzen en Bruggink moest uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plek omdat Zissoga twee balken uit de lepels gooide.
Zondag restten de finales in de dressuur en het springen met als spektakel de zware springderby op de zondagmiddag. De entree op het Twents Hippisch Centrum is gratis.
Uitslag.
Fotoreportage: Coen Mulder klik hier 
24-06-2012  

Derbywinst voor Eric ten Cate in Almelo

 

ALMELO – Het is het slotnummer van de Almelose Ruiterdagen, de zware springderby op het Twents Hippisch Centrum en elk jaar is het een verrassing wie als beste over de meet komt over het 1045 meter lange parcours met 21 hindernissen. Goudhaantje Remco Been evenaarde zijn record van acht overwinningen tijdens de ruiterdagen en behoorde tot de negen die zich in de derby voor de barrage plaatsten. Hij kon dus zijn record verbeteren maar slaagde daar uiteindelijk niet in. Een springfout van Vida Loca wierp hem uiteindelijk terug naar een achtste plaats.
Lees verder
 

 
24-06-2012  

Jeroen Dubbeldam opnieuw niet naar O.S.


Jeroen Dubbeldam met de 11-jarige merrie BMC Utascha Sfn tijdens Parijs Indoor
 

ROTTERDAM – Topruiter Jeroen Dubbeldam gaat opnieuw niet naar de Olympische Spelen. Na het goud met De Sjiem in 2000 te Sydney zit het de Weerseloër niet meer mee. Ook nu nam hij vroegtijdig tijdens het CHIO Rotterdam de beslissing af te zien van Londen daarmee bondscoach Rob Ehrens voor een voldongen feit zettend.
Dubbeldam acht zijn paard BMC Utasha Sfn niet klaar voor de spelen. Hij kreeg het paard ter beschikking van het Sportpaardenfonds Nederland,die het talentvolle dier weghaalde bij topruiter van der Vleuten omdat het volgens SFN niet goed genoeg ging. Tijdens het CHIO in Madrid ging de combinatie over de kop en sindsdien is het paard zeer wisselvallig in zijn prestaties, ook onder Jeroen Dubbeldam. . "Utascha is een goed paard, maar ook een met problemen. Op deze manier gaan heeft geen zin. We zijn nog te kort bij elkaar om met vertrouwen naar Londen te gaan", aldus Dubbeldam na het vroegtijdig verlaten van de ring in Rotterdam.
Eerder liet Dubbeldam in 2004 Athene schieten wegens een blessure van De Sjiem en in 2008 was hij klaar voor Peking met BMC Up and Down maar een beenbreuk van Dubbeldam zelf verhinderde toen de Olympische deelname.
Voor bondscoach Rob Ehrens dus extra problemen om een goede springequipe af te vaardigen. Teveel toppaarden zijn verkocht naar het buitenland waardoor er geen echte toppers op voorhand aan te wijzen zijn. Pas na het CHIO Aken neemt Ehrens een besluit, maar hij moet voor Aken nog wel een vervanger voor Dubbeldam aanwijzen.
De GP van Rotterdam ging toch naar Overijssel. Marc Houtzager uit Rouveen hield de Nederlandse eer hoog door Sterrehof's Tamina foutloos in de snelste tijd over de hindernissen te laten gaan voor de Amerikaanse Laura Kraut met Cedric en de Fransman Simon Delestre met Napoli du Ry. De jonge Hendrik-Jan Schuttert uit het Overijsselse Stegeren liet de Almelose Ruiterdagen schieten en maakte zijn startplek in Rotterdam helemaal waar door foutloos in de zesde tijd te eindigen met Cerona HS achter de ervaren Denis Lynch met Lantinus.
Uitslag Grote Prijs Rotterdam

 
25-06-2012  

Komt Jeroen Veldmate naar Heracles Almelo?


Jeroen en Mark Veldmate samen bij Sparta. (Jeroen in het uitshirt)
 

ALMELO – Het is nog niet officieel bevestigd, maar op diverse internetfora wordt de overgang gemeld van Jeroen Veldmate van Sparta naar Heracles Almelo. De Groninger tekende vorig jaar een tweejarige verbintenis in Rotterdam. Volgens Sparta-trainer Wiljan Vloet is de overgang naar Heracles Almelo op enkele kleine puntjes na rond. Radio Rijnmond bevestigd zelfs dat de overgang van de linker centrale verdediger zeker is en bij Heracles Almelo de naar FC Emmen verkastte Toine van der Linden moet doen vergeten.
Mocht Jeroen Veldmate de overstap maken, kan ook FC Groningen een deel van de transfergelden tegemoet zien. Jeroen Veldmate meldt zelf op de website van FC Groningen te verwachten dat hij er met de Almeloërs uit komt en dat Sparta en Heracles Almelo dat al zijn. De 23-jarige Veldmate speelde vier jaar voor FC Groningen, werd een jaar verhuurd aan Helmond Sport en volgde zijn oudere broer Mark vorig jaar naar Sparta Rotterdam.

 
25-06-2012  

Derde clinic ‘Heracles On Tour’ in Vroomshoop

 

VROOMSHOOP - Heracles Almelo gaat ‘On Tour’ naar Vroomshoop . De start van Heracles Almelo ‘On Tour’was in de gemeente Wierden bij het gefuseerde SV Omhoog/VV Wierden en de tweede werd gehouden bij HHC Hardenberg. Die twee clinics waren een groot succes.
De derde clinic wordt op woensdag 11 juli (vanaf 14.00 uur) georganiseerd. De clinic wordt verzorgd door vier spelers en/of trainers van Heracles Almelo. De locatie is voetbalvereniging Sportlust Vroomshoop. Er zijn verschillende leuke onderdelen, zoals bijvoorbeeld positiespel, partijspel, hooghouden en penaltyschieten. Al deze onderdelen worden enthousiast begeleid door de Heraclieden.
De aanmelding voor de clinic van woensdag 11 juli is mogelijk voor de E-jeugd van de volgende clubs: V.V. Voorwaarts, V.V. DOS’37, DETO Vriezenveen, V.V. Den Ham, Sportlust Vroomshoop en Vroomshoopse Boys. Aanmelden is mogelijk via de genoemde amateurclubs en kan tot maximaal 1 week voorafgaand aan de clinic.

< Foto tijdens de clinic in Wierden

 
26-06-2012  

Jeroen Veldmate rond met Heracles Almelo

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft met Jeroen Veldmate en Sparta Rotterdam overeenstemming bereikt over een transfer naar Almelo. Naar verluidt betaald Heracles enkele eurotonnen aan Sparta Rotterdam, maar het exacte bedrag wordt niet bekend gemaakt.
De 23-jarige verdediger tekent voor drie seizoenen in het Polman Stadion. “Jeroen is een linksbenige centrale verdediger die ook voetballend veel kwaliteit heeft”, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. “Hij is een groot talent in wie wij toekomst zien.” Veldmate genoot zijn opleiding bij FC Groningen en speelde ook voor Helmond Sport. Het afgelopen seizoen kwam hij uit voor Sparta Rotterdam. Tot nu toe speelde Veldmate 74 duels in het betaalde voetbal waarin hij 10 keer doel trof.

De hoofdpersoon zelf is blij met zijn overgang: “Vanaf het begin had ik al een heel goed gevoel bij Heracles Almelo. Als je kijkt naar de club en de speelwijze, dat past bij mij. Ik ken natuurlijk een aantal jongens en Mark-Jan Fledderus (oud speler van Heracles Almelo, red.) is een vriend van mij. Ik heb hem uitgebreid aan de telefoon gehad en hij bevestigde het beeld dat ik al van de club had: gemoedelijk, normaal doen en ruimte om je te ontwikkelen. Gisteren heb ik met voorzitter Jan Smit, directeur Nico-Jan Hoogma, trainer Peter Bosz en assistent-trainer Hendrie Krüzen gesproken. In die gesprekken werd het goede gevoel bevestigd, dat werd eigenlijk nóg beter. Ik ben blij met Heracles Almelo en ik heb er zin in!”

Jeroen Veldmate wordt later deze week medisch gekeurd.
 

 
27-06-2012  

ERIMA nieuwe kledingsponsor Heracles Almelo


Op de foto: (r) Arian Verrijt, Managing Director ERIMA Teamsport BV en Rob Toussaint, commercieel-directeur Heracles Almelo.
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft met ERIMA Sportswear uit het Zuidduitse Pfullingen een nieuwe kledingsponsor en tevens Partner in Business gevonden. ERIMA is bijvoorbeeld ook kledingsponsor van FC Köln en de Olympiagangers van de Duitse Turn Bond (DTB).
Heracles Almelo en ERIMA tekenden een contract voor drie seizoenen. ERIMA en Heracles Almelo combineren traditie met innovatie. Anno 2012 hebben zelfs de slogans een overeenkomst: ‘Get together and win’ is het motto van ERIMA, aangevuld door het ‘U, jij en ik, wij zijn Heracles!’ Vanaf nu maakt ERIMA deel uit van het familiaire Heracles Almelo, een overeenkomst met overeenkomsten!

ERIMA, dat zijn oorsprong vindt in 1900, is één van de oudste traditierijke sportmerken ter wereld. Met Heracles Almelo, dat het levenslicht zag in 1903, hebben beide partijen dan ook de gewenste partner gevonden: Een rijke historie, een heldere visie, duidelijke kernwaarden en een slogan die gericht is op samen winnen. Rob Toussaint (commercieel directeur van Heracles Almelo): “ERIMA is een enthousiaste partij die goed bij ons past. Het bedrijf heeft een rijke historie en hecht veel waarde aan continuïteit. Vandaar dat onze samenwerking ook voor drie seizoenen is bekrachtigd. We zijn erg blij met ERIMA en hebben veel vertrouwen in een mooie gezamenlijke toekomst!”

 
29-06-2012  

Mark Looms van Heracles naar NAC

 

ALMELO – Het vertrek van linksback Danny Gorter naar AZ maakte de weg vrij voor Mark Looms (31) bij NAC Breda. Looms speelde 321 wedstrijden voor de Heraclieden maar ging niet in op een nieuwe aanbieding omdat hij eenmaal een stap in zijn carrière wilde maken. Hij zal maandag a.s. na de medische keuring voor 2 jaar tekenen.
‘Wij wensen Mark alle succes toe in Breda’, aldus directeur Nico-Jan Hoogma. ‘We zijn hem veel dank verschuldigd voor de vele verdiensten die hij als echte Almeloër voor de club heeft gehad. We hebben nog twee jaar met veel plezier samengespeeld en ook na mijn actieve loopbaan altijd een goed contact gehouden. Ik hoop dan ook dat hij nog veel succesvolle jaren aan zijn carrière toevoegt.’
Mark Looms: ‘Ik kom uit Almelo en ben opgegroeid bij Heracles Almelo. Ik heb veel met de club meegemaakt en daar ben ik iedereen dankbaar voor: de club, de collega’s en de supporters. Ik zal ook altijd terug blijven komen bij Heracles Almelo.’

Archief
Terug naar vorige pagina