Sportberichten


Plaatsing  
 
01-05-2014  

Pieckenhagen komt bij afscheid Kwame Quansah


Teamgenoten namen Kwame Quansah op de schouders na diens laatste officiële thuiswedstrijd tegen Ajax (1-1). Door de kampioens-huldiging van de Amsterdammers, was er geen gelegenheid om officieel afscheid te nemen van de vertrekkende spelers bij Heracles Almelo.
Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Een van de oud- teamgenoten van Kwame Quansah die komt spelen bij diens afscheid van Heracles Almelo is clubicoon Martin Pieckenhagen. De club neemt op woensdag 21 mei afscheid van Quansah en andere spelers door een wedstrijd te organiseren tussen spelers die afscheid nemen en een prominententeam van oud- Heraclieden. De wedstrijd begint om 19.00 uur en is gratis toegankelijk.
Wel wordt speciaal aandacht gevraagd voor een collecte voor de Stichting Straatkinderen Ghana dat in het thuisland van Kwame Quansah diverse scholingsprojecten beheert.
Voorzitter Jan Smit neemt na deze wedstrijd op zijn eigen karakteristieke wijze van de vertrekkende spelers zoals o.a. Pasveer en Quansah.
Via @HeraclesTweet en www.facebook.com/HeraclesAlmelo zullen de komende dagen meerdere meldingen komen over oud- spelers die meespelen in het Prominententeam Heracles.
 

 
02-05-2014  

TenCate en Heracles verlengen sponsorcontract


v.l.n.r. de heren J. Smit, L. de Vries en R. Toussaint bij het ondertekenen van de contractverlenging.
 

ALMELO – Ook in het voetbalseizoen 2014-2015 zal de naam van hoofdsponsor TenCate op de shirts staan van Heracles Almelo. Rond de wedstrijd Heracles Almelo – Ajax werd e.e.a. schriftelijk afgerond tussen Heracles-voorzitter Jan Smit en zijn commercieel directeur Rob Toussaint enerzijds en TenCate-bestuursvoorzitter Loek de Vries. Met de ondertekening werd de optie gelicht uit het contract van 2011. De onderlinge samenwerking tussen de producent van hoogwaardige kunstgrasvezels bestaat al vele decennia in de vorige eeuw en sinds 2003 komt dat ook tot uiting op de shirts van de Heraclieden. Beide partijen blijven ook nauwgezet samenwerken t.a.v. de kunstgrasmat waarop wordt gevoetbald en dat zal straks in het vernieuwde en uitgebreide stadion eveneens zo zijn met wellicht de naam TenCate Arena. De kunstgrasmatten van de grootste producent van kunstgrasvezels worden gelegd door GreenFields.

Overigens is Heracles Almelo wederom door de KNVB ingedeeld in de categorie 3 van financieel gezonde clubs. De categorie 3 betekent het hoogst haalbare qua correcte financiële huishouding. Met Heracles Almelo behoren tevens daartoe Ajax, Almere City, AZ, FC Oss, Go Ahead Eagles, PSV, sc Heerenveen, Sparta Rotterdam en Telstar.

 
03-05-2014  

Heracles Almelo verliest in Groningen

 

GRONINGEN – Na het laatste nodige puntje te hebben binnen gehaald tegen Ajax, stond er voor Heracles Almelo in de uitwedstrijd tegen Fc Groningen niets meer op het spel in deze eindige competitie 2013-2014.
De vertrekkende Pasveer mocht van de kant toekijken en Wierdenaar Dennis Telgenkamp stond onder de lat. Na een kwartiertje kreeg Telgenkamp het nakijken bij een intikkertje van van Richairo Zivkovic die de bal op maat kreeg aangespeeld door Nick van der Velden. Groningen nam wat gas terug en Heracles Almelo ontwikkelde vervolgens een veldoverwicht dat na een dik half uur spelen werd beloond doordat Rosheuvel de rebound van een kopbal van Mark Uth inschoot (1-1). Bij de rust had dat 1-2 kunnen zijn indien Brian Linssen niet net over het doel van doelman Bizot had gemikt.

Na rust probeerde Heracles het overwicht uit te bouwen maar het was in de voorste linie niet scherp genoeg. Toen Groningen daarna even aandrong, was het snel gedaan met de Almelose aspiraties. Zivkovic liet een poeier los die Telgenkamp nog fraai wist te keren maar met nog 20 minuten op de klok wist van der Velden de debuterende Telgenkamp wel te verschalken (2-1). Toen 3 minuten later ook invaller Michael de Leeuw Telgenkamp het nakijken gaf, was de wedstrijd beslecht en bleven de punten in Groningen.
Jan de Jonge sprak na afloop van een domper: “Wij hebben leuk gevoetbald zoals vaker dit seizoen. Het positiespel was verzorgd. Het onbrak echter aan meedogenloosheid. Zowel voorin als achterin.” Erwin van der Looi vond dat zijn team aanvankelijk te gemakzuchtig speelde: Wij hadden het niet gemakkelijk maar hebben uiteindelijk het seizoen met een goede overwinning afgesloten.”

FC Groningen-Heracles 3-1
(1-1)
16. Zivkovic 1-0, 34. Rosheuvel 1-, 69. Vd Velden 2-1, 72. De Leeuw 3-1.|

Fototeportage: Harry Broeze


Scheidsrechter: Janssen

Opstellingen:
FC Groningen: Bizot, Kappelhof, Botteghin, Burnet, Van Nieff, Chery (81. Adorjan), Kostic, Lindgren (58. De Leeuw), vd Velden (84. Cijntje), Zivkovic, Hateboer.
Heracles: Telgenkamp, Te Wierik, Schenkeveld (77.Streutker), Rienstra, Davidson, Cziommer, Quansah (45. Koenders), Bel Hassani, Rosheuvel (77. Bruns), Uth, Linssen.

 
05-05-2014  

Boksgala Nederland - Duitsland in Almelo

 

ALMELO – In feite is het met de bokssport in Almelo maar droevig gesteld sinds de Boksvereniging Hercules een slapend bestaan leidt en er niet meer voor de wedstrijdsport getraind wordt. Toch heeft de stad een aantal nationale bokskampioenen zoals de gebroeders Peter en Brandon Müllenberg en Gokhan Gedik. Zij allen trainen in Apeldoorn bij ABCC. Peter Müllenberg is wel de bekendste. Tijdens het EK in Minsk vorig jaar zomer behaalde hij de zilveren medaille in de klasse tot 81 kg. De regerend nationaal kampioen schreef daarmee historie want dat was een Nederlandse bokser in 20 jaar niet meer gelukt. Voor het Italiaanse Dolce & Gabbana Thunder Boxing Team won de geboortige Almeloër in Argentinië onlangs met een knock out van zijn Argentijnse tegenstander Braian Nahuel Suarez in de World Series en boxen in de World Series betekent alle kansen op deelname aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Tijdens het boksgala op zaterdag 10 mei in de IISPA mag Peter Müllenberg het opnemen tegen de jonge Duitser Ibrahim Bazuew die zich al herhaaldelijk bij de beste vier van Duitsland bokste. Een mooie partij voor Müllenberg in de aanloop naar het WK voor militairen in mei.
Lees verder in AW...

 
06-05-2014  

Wyomi Masela met crowdstatus op jacht naar Rio

 

ALMELO/AMSTERDAM – Je bent topsporter, aangewezen voor de Olympische Spelen 2012 in Londen, maar een collega stapt naar de burgerrechter die de bond terugfluit waardoor een tweekamp, met ondertussen een lichte voetblessure, uiteindelijk de negatieve beslissing brengt. Het overkwam topturnster Wyomi Masela van BosanTON Almelo.
Een sabbatical in Canada gaf haar de motivatie terug om de training weer op te pakken. Niet bij BosanTON in Almelo maar bij Turnz Amsterdam omdat ook de maatschappelijke carrière belangrijk wordt als je 19 bent. Masela gaat in 2013 marketing en communicatie studeren in Amsterdam aan het Johan Cruyff College en hoopt dat in 2015 af te ronden. In 2013 treft haar nog een erger lot. In de aanloop naar het WK te Antwerpen scheurt zij haar achillespees volledig af. Een operatie is noodzakelijk en een lange weg van revalideren volgt. Inmiddels heeft Masela, enkele pondjes zwaarder, de training weer hervat maar omdat ze na de teleurstelling om niet naar Londen te mogen en de zwaarste blessure die haar ooit trof, aan te weinig topsportwedstrijden deelnam, verloor ze ook haar A-status van het NOC/NSF. Geen financiële ondersteuning meer, een bijbaantje naast studie en topsport blijkt onmogelijk te combineren. Feitelijk moet Masela dus nu rondkomen van een studiebeurs en ze heeft zelfs moeite om haar clubcontributie aan Turnz Amsterdam te betalen. Toch wil ze haar droom om tenminste één keer deel te nemen aan de Olympische Spelen niet opgeven. Rio de Janeiro 2016 is haar doel nadat ze in 2015 haar studie heeft afgerond. Die studie bracht haar in ieder geval de gedachte dat het ontstane financiële probleem mogelijk via het fenomeen crowdfunding is op te lossen. Bescheiden als Masela is gaat het slechts om een bedrag van 4.400 euro als aanvulling op de studiebeurs om de status-loze periode bij het NOC/NSF door te komen. Donderdag 1 mei jl. startte ze haar actie en na enkele uren is haar reeds een bijdrage beloofd van 285 euro. Het begin is er dus maar wij van AlmeloNieuws.nl gaan er vanuit dat dit bedrag zeker bij elkaar komt. Een kampioene met zoveel pech verdient dat gewoon. Niet met een NOC/NSF status, dan maar met een Crowdstatus, de geboren Rijssense verdient het om alles op een ticket naar Rio de Janeiro te kunnen zetten. U kunt daarbij helpen!!!
Kijk op http://www.wijzijnsport.nl/campagnes/wyomi-masela/mijn-crowdstatus
 

 
07-05-2014  

Simon Elgersma derde op NK schaken tot 14 jaar

 

ROTTERDAM/ALMELO – De jeugdige Simon Elgersma uit Almelo is onlangs op het NK Schaken voor jongeren tot 14 jaar derde geworden. Het NK vond plaats in Topsportcentrum Rotterdam waarbij Jelgersma zich in de picture speelde na remises in de vijfde en zesde ronde en vervolgens won van twee geplaatste spelers. Jelgersma die lid is van Schaakclub Almelo, werd daarop door commentatoren een ‘dark horse’ genoemd die vooraf niet als een der kandidaten werd gezien om hoog te eindigen maar er vervolgens wel stond.
Voor de Overijsselaars in het schaakcircuit was Jelgersma overigens geen onbekende. In het afgelopen jaar steeg zijn ranking opmerkelijk en wordt hij door de toppers al als een geduchte tegenstander beschouwd. Tijdens het NK behaalde Jelgersma 6 punten uit 9 wedstrijden, goed voor brons. Max Warmderdam werd uiteindelijk kampioen bij de C-jeugd terwijl Joris Kokje beslag legde op het zilver.

<< Simon Elgersma ontvangt de derde prijs uit handen van nationaal kampioen en grootmeester Dimitri Reinderman.

 
08-05-2014  

Thijs Oosting assistent-coach bij Eurosped TVT

 

ALMELO – Met het aantrekken van Thijs Oosting als rechterhand van trainer-coach Jan Berendsen heeft de Almelose volleybal-eredivisionist Eurosped TVT ook de technische staf rond. Eerder al rondde Eurosped TVT de transfers af rond het damesteam waarmee de club de uitdagende ambities in het komende seizoen wil waarmaken.
Assistent-coach Thijs Oosting is een volleyballiefhebber pur sang die zelf vanaf zijn 8e actief is geweest als speler bij Ecare Apollo 8 in Borne. Van zijn 15e tot zijn 23e jaar heeft hij hier in het eerste en tweede team gespeeld totdat een knieblessure hem dwong te stoppen als speler op hoog niveau. Inmiddels was Thijs ook al actief als trainer/coach, eerst bij de jeugd, later bij de bij de senioren. De laatste jaren als trainer van het tweede herenteam.
De kennismaking met Jan Berendsen en daarmee Eurosped-TVT was tijdens de opleiding voor VT4. “Voor de opleiding heb ik 6 maanden stage gelopen bij Jan Berendsen en kennisgemaakt met zijn werkwijze. Deze beviel mij prima en blijkbaar werd de samenwerking ook van de zijde van de club gewaardeerd gezien het feit dat ik door hen ben benaderd” aldus Oosting. “De keuze voor Eurosped-TVT was niet moeilijk. De ambities van de club, de aantrekkingskracht die de club op speelsters heeft en het niveau van de selectie, het totale plaatje van een topclub klopt en daar wil ik graag aan de slag”.
Het contract met Oosting is voor één seizoen, waarbij uitdrukkelijk de intentie is uitgesproken om voor langere periode samen te werken. Het contract gaat per direct in.

 
08-05-2014  

Heracles test Oliver Makoutz in duel tegen Eagles

 

ALMELO – Heracles Almelo en Go Ahead Eagles hebben donderdagmiddag in een oefenduel gelijk gespeeld met 2-2. Bij de Heraclieden speelde de Oostenrijkse jeugdinternational Oliver Makoutz mee, die momenteel is verbonden aan Bayern München en daar in het tweede team speelt onder de hoede van trainer Erik ten Hag. De negentienjarige Oostenrijker is deze week twee dagen te gast bij de Heraclieden.
De Deventernaren namen in de wedstrijd na het eerste fluitsignaal onmiddellijk een voorsprong via Lars Lambooij. Aleksei Kangaskolkka had na de hernieuwde aftrap de gelijkmaker op zijn schoen maar mikte op de paal. De Heraclieden kwamen even later toch langszij via een benutte strafschop door Kangaskolkka. Na een kwartier in de tweede helft namen de Almeloërs een voorsprong, toen wederom Kangaskolkka de tweede treffer wist in te tikken. De Deventernaren kwamen toch weer langszij toen Omar Kavak vanaf de penaltystip de eindstand bepaalde op 2-2.

<< Oliver Makoutz speelde de gehele wedstrijd mee als linksbuiten.

 
09-05-2014  

Collectief energiecontract Almelose voetbalclubs


Federatievoorzitter Henk Kikkert
 

ALMELO – De Federatie van Almelose Voetbalverenigingen heeft een collectief contract afgesloten met energieleverancier DVEP. Van de aangesloten verenigingen bij de federatie deden twee verenigingen niet mee vanwege nog lopende contracten. Voor de andere aangesloten clubs levert het collectieve contract een fikse kostenreductie op. De deelnemende verenigingen konden eveneens een gratis energiescan laten uitvoeren door DVEP voor energiebesparende tips.
Het is voor het eerst dat de Federatie van Almelose Voetbalverenigingen een collectief contract sluit. Het federatiebestuur, onder voorzitterschap van Henk Kikkert, onderzoekt ook andere mogelijkheden om voordeel te behalen voor de aangesloten leden.

 
11-05-2014  

Hel van Twente trekt dik 300 deelnemers

 

ALMELO – Het jaarlijkse wielerevenement ‘Hel van Twente’ van de Almelose toervereniging Ruiten Drie telt dit jaar voor aanvang bijna 300 deelnemers. Bovendien verwacht de organisatie dat op de dag zelf zich nog tientallen deelnemers zullen melden. De ‘Hel van Twente’ voert door het Twentse landschap en over de grens door de Grafschaft Bentheim met afstanden naar keuze van 60, 100 en 160 km. Het vertrek is woensdag 14 mei bij Sportpark De Schelfhorst waar voldoende parkeerruimte is en waar gebruik kan worden gemaakt van de kleedkamers van PH. Men kan starten tussen 08.30 uur en 09.30 uur.

De toertocht wordt georganiseerd op basis van de NTFU-reglementen. Denk aan de veiligheid van een ander en jezelf. Houd je aan de Nederlandse (en Duitse) verkeersregels en fiets altijd met een helm op.

Wat maakt de Hel tot de Hel?
Dat is de combinatie van het parcours en de elementen. Richting Duitsland heb je vaak de wind in de rug, maar daar beland je in het heuvelgebied met veel klimmetjes. Deze gaan uiteindelijk toch in de kuiten zitten. En dan begint de tocht terug, tegen de wind in, naar Almelo. Als de man met de hamer langskomt is dat laatste stuk echt een hel. Maar wel een schitterende tocht.

Inschrijfkosten:


Op 14 mei Digitale voorinschrijving
Afstand  NTFU Leden  Niet NTFU Leden  NTFU Leden  Niet NTFU Leden 
60 km € 4,00 € 5,00 € 3,50 € 4,50
100 km € 5,00 € 7,00 € 4,50 € 6,50
160 km € 5,00 € 7,00 € 4,50 € 6,50


 

 
12-05-2014  

Meisjesteam Judopromotion Twente naar NK

 

ALMELO – Zaterdag jl. heeft het meisjesteam onder 12 jaar van Judopromotion Twente zich als districtskampioen gekwalificeerd voor deelname aan het NK op zaterdag 28 juni in Nijmegen.
Het talententeam bestaande uit Emi Zwak, Femke Brouwer, Evie ten Berge, Nohade Riadi, Julia ten Holder, Sandra Ticheler, Maud Heijink, Amaani Ruparelia en Milou van Eerden trainen wekelijks twee keer o.l.v. Frits Hartman in Almelo en Rita en Ferry Evenberg in Hengelo. Als team wordt er gejudood in 5 verschillende gewichtsklassen van -25 tot -40 kg. Per gewichtsklasse gaan er 2 dames mee, m.u.v. de -25 kg daar is 1 vertegenwoordigster. Tijdens het NK in Nijmegen gaan de judoka’s Bonnie Busch en Rutger ten Cate ook mee in het begeleidingsteam. Kortom de districtskampioenen van Judopromotion Twente hebben er zin in.
Meer informatie over Judopromotion Twente klik hier.
 

 
13-05-2014  

Almelose gymnastiekverenigingen gaan fuseren

 

ALMELO – De forse gemeentelijke bezuinigingen van de gemeente Almelo op de basissporten van een half miljoen euro en volgens plan nog met een zelfde bedrag voor de boeg, hebben in Almelo geleid tot vergaand overleg tussen de drie gymnastiekverenigingen Oss-Wik, Sparta en Sport & Vriendschap Aadorp. De clubs zijn voornemens om te fuseren en dat moet per 1 januari 2015 haar beslag krijgen.
De leden hebben ingestemd met het voorstel van de besturen. Volgens de plannenmakers leidt de fusie tot een efficiëntieslag op organisatorisch en technisch gebied en tevens tot een forse besparing op de zaalhuurkosten. Trainingen kunnen nu worden samengevoegd op diverse locaties in Aadorp, Almelo, Mariaparochie, Ootmarsum en Tubbergen.

 
14-05-2014  

Debuut Peter van Merksteijn jr. in Le Dakar 2015


De Mini 4All Racing van Peter van Merksteijn jr. moet nog wel in de paars-witte kleuren van VM-Racing worden gespoten.
Foto: VM-Racing
 

HENGELO – Peter van Merksteijn jr. heeft al eens van nabij bekeken hoe zijn vader tot twee keer toe ‘sneuvelde’ in ’s werelds zwaarste autorally Le Dakar. Daar moet volgens de tweevoudige winnaar van de Hellendoorn Rally een einde aan komen. Bij VM-Racing heeft men dan ook zwaar ingezet op het debuut van Van Merksteijn jr. in Le Dakar. Bij het Duitse X-Raid werd dan ook een Mini 4All Racing met een 3-liter twin-turbo dieselmotor aangeschaft, een dieselmotor die meer dan 300 pk levert met een 700 Nm koppel. Goed voor een topsnelheid van 180 km per uur over ongebaande zandwoestijnen en dat is niet niks voor een rallyauto die 1900 kg weegt. De Mini 4All Racing wordt momenteel dan ook als ’s werelds beste rallyauto gezien. In Le Dakar 2014 deden er 11 mee en ze kwamen allen over de finish. Bovendien werden de laatste drie edities gewonnen met een Mini 4All Racing en in het klassement van 2014 staan er negen bij de eerste twaalf met de Spanjaard roma als beste. Bij VM-Racing wordt dus alles uit de kast gehaald om Peter van Merksteijn jr. goed geprepareerd zijn debuut te kunnen laten maken. Ter voorbereiding rijdt Van Merksteijn jr. samen met navigator Eddy Chevaillier voordien in ieder geval in oktober a.s. de Rally van Marokko. De inschrijving voor Le Dakar 2015 is rond en het ideaal van de Hengelose coureur is, om ook zijn vader te zien finishen maar dan wel achter hem !

 
14-05-2014  

Crownfunding Wyomi Masela naar Rio op koers

 

ALMELO/AMSTERDAM – De geboortige Rijssense Wyomi Masela doet er alles aan om kwalificatie voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 te bereiken, ondanks dat ze door blessureleed Londen 2012 misliep en haar NOC/NSF – status verloor. De turnster uit de nationale selectie wil het financiële gat dat daardoor werd geslagen overbruggen via crowdfunding. Via de media lanceerde ze haar voornemen en ook AlmeloNieuws.nl publiceerde daarover. De turnster die jarenlang turnde bij BosanTON Almelo stapte vorig seizoen over naar Turnz Amsterdam, mede vanwege haar studie die ze combineert met topsport. Geen tijd dus voor een bijbaantje want de turnsport vraagt dagelijks uren van training.
Drie Twentse transportondernemingen uit Rijssen, Almelo en Hengelo laten de Twentse topsporter niet in de steek zodat ze naast de al ingezamelde 875 euro via crowdfunding met de via AlmeloNieuws.nl gedane toezeggingen over de 50 procent van haar gestelde doel is. Met nog 32 dagen te gaan moet het lukken om het inkomens-gat van 4400 euro te overbruggen om haar training en studie aan het Johan Cruyff College te kunnen blijven combineren.

Lees ook: 'Wyomi Masela met crowdstatus op jacht naar Rio'
 

 
14-05-2014  

Wie wordt Twente's beste buurtsportcoach?

 

In maart heeft Twente in Balans (onderdeel van GGD Twente) buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen in Twente opgeroepen om mee te doen aan de verkiezing ‘Beste buurtsportcoach van Twente 2014´. Op woensdag 21 mei wordt bekend gemaakt wie zich ‘Beste buurtsportcoach van Twente 2014´ mag noemen. Genomineerden Buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen hebben aandacht voor bewegen in hun gemeente, wijk of buurt. Dit doen zij door het organiseren van activiteiten voor én met buurtbewoners.

De volgende genomineerden maken kans op de titel ‘Beste buurtsportcoach van Twente 2014´:
- Bertil Pepers, Hengelo met SWIM4ENERGY
- Felix van Berkel, Enschede met de Sportkaravaan tijdens de Nationale Sportweek
- Kevin Aman, Almelo met de organisatie van de Koningsspelen
- Matthijs Nieuwerth, Twenterand met het KNVB straatvoetbaltoernooi
- Michel Zink, Hellendoorn/Wierden met sportstimuleringsproject ‘de Sportmobiel´
- Michelle Perik, Almelo met de organisatie van Schoolplein 14
- Mirko Weustink, Enschede met de Sportkaravaan tijdens de Nationale Sportweek
- Patricia Verhoeve, Oldenzaal met de organisatie van BoesCoolFit


Deze genomineerden hebben zich de afgelopen tijd met verschillende activiteiten ingezet om kinderen te laten bewegen en te laten zien hoe belangrijk hun werk is. Foto- en filmmateriaal van deze activiteiten is te vinden op de Facebookpagina van Twente in Balans. De winnaar wordt gekozen door een professionele jury bestaande uit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (in de persoon van zitvolleybalster Elvira Stinissen), GGD Twente, Sportservice Overijssel, ROC van Twente en twee ervaringsdeskundige kinderen. Prijsuitreiking Twente in Balans bezoekt de winnende coach woensdag 21 mei op locatie, om de bokaal officieel te overhandigen. Naast de eervolle titel biedt Twente in Balans de winnaar een geheel verzorgde circus spelmiddag aan, onder begeleiding van een echt circustheater.

 
16-05-2014  

Nieuwe vloer topsporthal IISPA kost half miljoen

 

ALMELO – Naar de oorzaak van de vochtproblemen bij de vloer van de topsporthal IISPA is het nog gissen, maar desondanks wordt er een paar jaar na in gebruik name al een nieuwe betonvloer gestort waarop een nieuwe toplaag van volkernkunstof wordt gelegd. De kosten belopen meer dan 470.000 euro en wie uiteindelijk de rekening krijgt gepresenteerd is nog ongewis. Wordt het de bouwer? De architect? De verzekering? Of uiteindelijk de gemeente zelf?
In ieder geval moet de topsporthal half augustus weer in gebruik genomen kunnen worden.

 
17-05-2014  

Lukt jubilerend Sv Almelo promotie?

 

ALMELO – Vorig jaar degradeerde Sv Almelo naar de vijfde klasse van het zondagvoetbal en dat deed pijn bij de club die dit jaar precies 100 jaar bestaat. Trainer Jerry Arjaans had al getekend en begon desondanks aan de klus. In de voorbereiding zag dat er niet goed uit. Tegen zaterdagclub Sv DRC 2012 werd een dikke nederlaag geleden waardoor Arjaans besefte dat er iets moest gebeuren. Snuffelend door de gehele club plukte hij spelers weg om de selectie te versterken en ontketende daarmee een paleisrevolutie. Hij kreeg er wel de selectie mee op drift naar betere prestaties. In de derde periode werd zelfs de periodetitel gepakt na een zwaar bevochten zege op stadgenoot Avc Heracles zodat Arjaans met zijn mannen kan beginnen aan de nacompetitie voor promotie.
Zondagmiddag om 14.00 uur ontvangt Sv Almelo aan de Koedijk Sportclub Bentelo. Dat Arjaans zijn mannen op scherp zet, mag duidelijk zijn. De ‘heen en weer’ komt maar zelden voorbij en promotie zal de club, die op 14 september 100 jaar bestaat, zeer goed uitkomen.

 
18-05-2014  

Sportdemonstraties op de Koornmarkt

 

ALMELO – Op de Koornmarkt werd zaterdag een door het Sportbedrijf Almelo georganiseerde Sportmarkt gehouden om kennis te maken met tal van sporten. De deelnemende sportverenigingen waren aanwezig met informatiekramen en gaven tal van demonstraties. Vooral de zaalsportverenigingen en toerfietsers gaven acte de présence terwijl de voetbalwereld nog de laatste competitierondes afwerkten en dus niet aanwezig waren.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (35 foto's)...

 
18-05-2014  

Afscheid van Heracles wordt bijzonder feestje

 

ALMELO – Het wordt woensdagavond een bijzonder feestje in het Polmanstadion. Om 19.00 uur begint een wedstrijd van twee keer 35 minuten tussen oud- gedienden en de vertrekkende spelers na dit seizoen. De wedstrijd staat vooral in het teken van het afscheid van Kwame Quansah die de clubkleuren 10 jaar trouw bleef en nu op zoek moet naar een andere club. Voor zijn afscheid komen de oud- gedienden van Heracles Almelo Martin Pieckenhagen, Everton Ramos da Silva, Rob Maas, Birger Maertens, Ricky van den Bergh, Antoine van der Linden, Willie Overtoom, Gertjan Tamerus, Mark-Jan Fledderus, Roel Buikema, Marnix Smit, Thijs Sluiter, Rudy Jansen, Hendrie Krüzen, Nico-Jan Hoogma, Peter Reekers, Kai Michalke , Ninos Gouriye en Robbert Schilder nog eenmaal in het zwart-wit in actie om Quansah alle lof toe te zwaaien.
Verder in actie komen naast Quansah o.a. Remko Pasveer, Mathias Schamp, Jens Jurn Streutker, Christian Dorda, Joey Belterman, Leon van Dijk, Matthew Amoah, Mikhail Rosheuvel, Mark Uth, Ben Rienstra en Lerin Duarte.
Jan de Jonge, Peter Bosz, Gertjan Verbeek, John Stegeman en René Kolmschot nemen de coaching op zich, terwijl teammanager Guus van Lenthe nog twijfelt op welke bank hij moet gaan zitten.

De entree is gratis bij deze afscheidswedstrijd en de club roep alle bezoekers op om te doneren voor de Stichting Straatkinderen Ghana, waar de voetbalschool van Kwame Quansah in zijn geboorteland onder valt.

 
22-05-2014  

Quansah en Pasveer vertrekken met weemoed

  ALMELO – Dat de afscheidswedstrijd van spelers van Heracles Almelo extra betekenis had voor Remko Pasveer en Kwame Quansah werd eenieder duidelijk in het Polmanstadion. Zo´n 5000 bezoekers waren op het feestje afgekomen om de vertrekkende idolen nog één keer in het tenue van de Heraclieden te zien acteren. Pasveer maakte een moeilijke start toen de club hem terughaalde van Go Ahead Eagles waaraan hij was verhuurd. Hij wilde liever in Deventer blijven. Toch knokte hij zich tot vaste waarde in de eerste elf van Heracles en niet voor niets werd hij gekozen tot de beste Heraclied van het afgelopen seizoen. Pasveer wil nog een stap hogerop maken en praat met PSV.
Voor Pasveer is het vertrek vrijwillig. Dat is het niet voor Kwame Quansah. De Ghanees had liever nog een paar jaartjes willen blijven om het dozijn vol te maken, want hij heeft het al 10 jaar goed naar zijn zin in Almelo. Voorzitter Jan Smit had het er eveneens moeilijk mee en pinkte zelfs een traantje weg. ‘Wij zijn echte vrienden geworden en ben al een paar keer samen met Nico-Jan (Hoogma – red.) naar Ghana afgereisd om zijn ‘hometown´ en familie te bezoeken en zijn scholenproject te bekijken. Geweldig dat hij dat doet. Daar heb ik diep respect voor”, aldus Smit tijdens de huldiging na de showmatch. Smit erkende dat hij niet om het rapport van de technische staf heen kon maar zei dat Kwame altijd een vriend zal blijven.
Lees verder...

Fotoreportage (90 foto's)...

 
23-05-2014  

Heracles contracteert 4 nieuwe talenten


v.l.n.r.: Wout Weghorst, Menno Heerkes, Mark Engberink en Fahd Aktaou
 

ALMELO - Heracles Almelo heeft vier beloftevolle nieuwelingen aan zich gebonden. Spits Wout Weghorst (21) komt over van FC Emmen waar hij afgelopen seizoen in 34 wedstrijden 11 keer scoorde. Hij stond eerder onder contract bij Willem II en speelde oorspronkelijk voor NEO in Borne. Verdedigende middenvelder Menno Heerkes (20) maakt de overstap vanuit Heerenveen en speelde eerder voor Emmen. De zoon van oud-Heracles-trainer Gert Heerkes komt uit Hardenberg.

Linksback Mark Engberink (21) komt over van Jong FC Twente waar hij afgelopen jaar 8 wedstrijden in de Jupiler League speelde. Engberink is geboren in Enschede. Ook Fahd Aktaou (21) komt naar Almelo. De linksback maakt de overstap van Almere City (afgelopen seizoen 13 duels in de Jupiler League). De geboortige Amsterdammer  speelde in de opleiding voor Feijenoord en Sc Heerenveen waar hij transfervrij vertrok naar Almere City.

Heerkes, Weghorst en Aktaou tekenen voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar, Engberink signeert een contract voor één jaar met twee optiejaren. ‘We zijn blij met deze jonge spelers’, vertelt algemeen directeur Nico-Jan Hoogma. ‘Heracles Almelo is een club die staat voor het ontwikkelen van jonge spelers. In dat licht moet de komst van deze nieuwelingen ook gezien worden. Jonge spelers proberen we zoveel mogelijk uit de regio te halen. We werken hier met één selectie waar we twee elftallen mee bemannen. Ze krijgen de tijd om aan te pikken bij het niveau.’

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-05-2014  

Sercodak Dalfsen pakt derde handbalbeker op rij

 

ALMERE/DALFSEN - Een sfeervol Topsportcentrum te Almere, gevuld met ruim 2000 toeschouwers, zag hoe SERCODAK/Dalfsen en KRAS/Volendam de landelijke handbalbeker van het seizoen 2013/2014 veroverden.

SERCODAK/Dalfsen bereikte de bekerfinale door winst op respectievelijk Fortissimo, Quintus en VOC. Hellas was succesvol tegen VZV, Venlo en E en O. Dit resulteerde zodoende in dezelfde eindstrijd als vorig jaar, toen Dalfsen vooral in de tweede helft het verschil maakte: (13-11) 35-19.
Ditmaal was het verwachte krachtsverschil al sneller zichtbaar. In een rommelige eerste helft waarbij Hellas tot 5-5 (15”) gelijke tred kon houden, was Dalfsen vooral op snelheid en individuele kracht een klasse beter. Aan beide kanten werden veel kansen gemist en technische fouten gemaakt, toch kon Dalfsen redelijk eenvoudig naar 12-7 uitlopen. Ook de Haagse mandekking op opbouwster Inger Smits had weinig effect. De regerend landskampioen zocht, zonder echt top te hoeven spelen, bij 16-10 de kleedkamers op. In de tweede helft gooide Dalfsen het tempo omhoog, wat al snel een verschil van tien doelpunten opleverde: 22-11. Dat Sercodak/Dalfsen over een bredere selectie met meer handbaltalent beschikt, was voor niemand een verrassing. De ploeg bleek ook in Almere vanaf alle posities dreigender en heer en meester in de break-out. Met iets meer dan een kwartier te gaan, nam Hellas-coach Nico Stet bij 27-13 een time-out en gaf instructies voor een dubbele mandekking. Dit had aanvankelijk een positief effect, want zijn ploeg knokte zich op karakter een beetje terug naar 29-19. Het slotakkoord was echter aan de meiden van Peter Portengen, die bij een eindstand van 33-19 voor het derde jaar op rij de beker mee naar Overijssel mochten nemen.
De dames van Sercodak/Dalfsen hebben overigens maar één dag om uit te rusten van deze bekerstrijd. Komende zaterdag wacht namelijk het tweede duel in de best-of-three serie om de nationale titel. Wint Dalfsen deze uitwedstrijd tegen Succes Schoonmaak/VOC (19.30 uur, Sporthal Elzenhagen, Amsterdam), dan mag de ploeg zich voor de vierde keer kampioen van Nederland noemen.

Doelpunten Sercodak/Dalfsen:
Myrthe Schoenaker 6, Inger Smits 6, Yara Nijboer 6, Ellen Schutte 5, Esther Schop 3, Sharina van Dort 2, Nicol Kooiker 2, Alineke Ros 1, Lynn Knippenborg 1, Marion Oosterveld 1. Doelpunten Hellas: Celine Michielsen 4, Angelique van Duijvenbode 3, Lisanne van Vliet 3, Talisa Groen 2, Michelle Favre 2, Paula Berest 2, Fenne Rijks 1, Lisette Moelker 1, Paulien Barendrecht 1.

 
30-05-2014  

Heraclied ‘Isie´ Greving overleden

 

ALMELO – Oud- Heraclesvoetballer Roelof ‘Isie’ Greving is overleden. Hij werd 78 jaar. De Drent kwam in 1957 van het Groningse Be Quick naar Heracles waar hij in zijn eerste seizoen al promotie meemaakte van de tweede naar de eerste divisie. In 1962 promoveerde Greving met Heracles naar de eredivisie om uiteindelijk in 1965 over te stappen naar Go Ahead Deventer waarvoor hij nog op Europees niveau speelde tegen o.a. Celtic. Hij bleef echter in Almelo wonen.
Greving stond bekend om zijn snelheid en gave techniek en was vooral een aangever voor de spitsen Joop Schuman en Hennie van Nee, die hij met zijn fraai traptechniek op maat bediende. Met Barend Vrieling vormde hij jaren een stevig aanvalskoppel op de rechterflank. Ook wist Greving zelf regelmatig te scoren. Van het seizoen ’62 tot zijn vertrek in ’65 scoorde hij 31 keer voor de Heraclieden. Na zijn actieve carrière was hij nog jaren actief als jeugdtrainer bij het dit jaar 100-jarige Sv Almelo.
Gelegenheid tot condoleren: dinsdag 3 juni, Uitvaarthuis Twente, Twentelaan 26 Almelo
De crematieplechtigheid vindt in besloten kring plaats.

< Heracles 1961-1962
knielend: ‘Isie’ Greving, Hennie van Nee, Joop Schuman, Barend Vrieling, Dick Reekers en Joop Brand.
staand: Gerrie Donner, Gerrit Pesman, Jan van der Wind, Herbert Finken, Wolfram Arnthof en trainer Jaap van der Leck.
In het promotieseizoen 1962-1963 scoorde dit kampioensteam vanaf de start 8 overwinningen op rij voordat Feijenoord een einde maakte aan de zegereeks.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina