Sportberichten


Plaatsing  
 
06-01-2023  

Antonio Satriano van AS Roma naar Heracles

 

ALMELO - Heracles Almelo heeft zich verzekerd van de komst van Antonio Satriano. De 19-jarige spits uit de Italiaanse beloften-competitie komt over van AS Roma en tekende vandaag in Almelo een contract tot medio 2027. Het gerucht ging al langer want de onlangs debuterende international O20 nam in december al een kijkje in het Almelose tijdens de wedstrijd tegen Fc Dordrecht die door de zwart-witten met 8-1 werd gewonnen en dus de Almeloërs nog vaster op de kop van de ranglijst zette in de KKD-divisie.
Technisch directeur van Heracles Almelo Nico-Jan Hoogma is blij met de komst van Satriano. “Antonio is een jonge zeer talentvolle spits met het karakter van een echte goalgetter. Als jeugdspeler van AS Roma heeft hij één van de beste jeugdopleidingen van Italië doorlopen en bovendien heeft hij onlangs al zijn debuut voor de nationale jeugdselectie van Italië O20 gemaakt. Onze scouts hadden Antonio al een tijdje in het vizier en we zijn blij dat hij zich nu bij onze selectie gaat voegen.”
De Italiaanse spits werd in 2018 door AS Roma overgenomen van Crotone. Hij speelde in de Romeinse jeugdopleiding voor diverse jeugdteams. In het huidige seizoen kwam hij namens AS Roma O19 uit in de Campionato Primavera 1. Hierin wist hij negen keer te scoren in twaalf wedstrijden. Bij Heracles krijgt Satriano het rugnummer 9 en zal hij zich moeten meten met de Zweedse oud-international Samuel Armenteros en de eerder in augustus vorig jaar aangetrokken Rigino Cicilia.

Satriano ziet de overgang naar het Nederlandse voetbal dus wel zitten; “Ik ben blij om hier te zijn. Voordat ik hier kwam, heb ik al veel opgezocht over de club en ik ben ervan overtuigd dat ze van mij een betere speler kunnen maken. Ik kijk uit naar mijn tijd in Nederland en wil de Nederlandse taal graag leren. Ik hoop me hier verder te ontwikkelen als voetballer en als persoon”, aldus het jeugdige talent bij zijn presentatie.“
 

 
28-01-2023  

IJsbaan op omvallen, Romme gooit handdoek

 

TWENTE  - Jaren geleden maakten de Twentse gemeenten de afspraak om via de opcenten van afvalverwerker Twence. De aandeelhoudende gemeenten van Twence lieten hun inwoners extra betalen om kapitaal te vergaren voor investeringen in sportaccommodaties van allure.
Zo kreeg Almelo de topsporthal ISSPA binnen haar gemeentegrens met als hoofddoel het turnen naar internationaal niveau te tillen. Het lukte even met de zusjes Wevers maar nu is het kommer en kwel met topsport in de Isspa. Het inmiddels terziele Eurosped Volley vertrol al jaren geleden naar een halletje in Vroomshoop. Geen topsportklimaat in Twente, zo bleek onlangs, toen het bestuur plotsklaps de stekker er uit trok.
In Enschede werd een overdekte ijsbaan gerealiseerd om het schaatsniveau in Twente op te krikken. De exploitatie van de ijshal kwam nooit goed van de grond.'Topper in ruste'Gianni Romme werd aangetrokken om sport en beleving op een hoger plan te tillen, maar de energiecrisis bracht de ijshal op de rand van de afgrond. De exploitant kondigde sluiting aan en Romme vertrok voor zekerheid via een andere job.
Bij 13 Twentse gemeenten trok Enschede aan de bel voor geld om de ishal een roemloos einde te besparen. Langzaam tekent zich een kentering af om per hoofd van de bevolking een extra bijdrage opt tafel te leggen voor nehoudt van de ijshal. Alleen personeel, dat is er straks niet meer als Enschede kan gaan tellen wat de collecte bij de andere gemeenten heeft opgebracht.
Hengelo profiteerde destijds ook met flinke investeringen in de accommodatie voor de FBK Games. Wat grotere Twentse bedrijven vullen daar nog de sponsorpot voor atleiek op internationaal niveau. Maar o wee als...
Hellendoorn bouwde in Nijverdal een zwembad met enige allure, Het Ravijn.De gelijknamige waterpolo'ers 'timmeren al jaren met succes aan de weg', maar onlangs werd bekend dat de coach van de mannen er  het seizoen mee kapt. 'Ik mis hier topsportklimaat', zo de uitleg. Oppassen dus dat men niet in het ravijn dondert !

Archief
Terug naar vorige pagina