Sportberichten


Plaatsing  
 
02-01-2014  

Oud- voorzitter KNHS - M. van den Heuvel dood

  Op 2 januari 2014 is de heer Martien van den Heuvel op 73-jarige leeftijd overleden. Vanwege zijn vele verdiensten voor de paardensport was hij drager van de Gouden Speld en tevens erelid van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).

Als boerenzoon was de passie voor paarden Martien niet vreemd. Zijn loopbaan nam echter een andere wending. Begiftigd met een scherp analytisch vermogen en een groot financieel inzicht, was hij succesvol in het zakenleven en gaf hij leiding aan Bosch Rexroth, voorheen de Hydraudyne Groep.

Als paardensportbestuurder kwam hij in beeld toen hij in 1984 penningmeester werd van het bestuur van het internationale concours hippique Indoor Brabant te ‘s-Hertogenbosch. In 1997 werd hij voorzitter en drukte hij zijn stempel op de ontwikkeling van Indoor Brabant tot een van de topevenementen in de wereld.
Lees verder...

 
03-01-2014  

Dressuurwedstrijden in manege Luttenberg

 

LUTTENBERG - Paardensportvereniging ‘De Heuvelruiters’ te Luttenberg organiseert op zaterdag 11 en zondag 12 januari 2014 weer een dressuurwedstrijd voor wedstrijdruiters voor alle klassen in Manege ‘De Luttenberg’ aan de Looweg 6a in Luttenberg. Publiek wordt uitgenodigd om deze wedstrijden gratis te komen bezoeken.

Zaterdag 11 december om 08.30 uur mogen de Z1 ruiters en amazones de spits afbijten. De klassen Z2 en ZZL starten vanaf 11.15 uur. Deze hoge klassen rijden 1 proef.
Vanaf 14.45 uur worden 2 proeven gereden door de M1 en M2. In iedere rubriek zullen ong. 25 combinaties uitkomen.
Vanaf 08.30 uur op zondag 12 januari wordt het programma voortgezet, te beginnen met de klasse L2. De klasse L1 start rond 12.00 uur en vanaf 15.00 uur kunnen de combinaties, die uitkomen in de B klasse, de ring in.
 

 
04-01-2014  

Riwald Dakar Team doet gooi naar topklassering

 

ALMELO – Het Riwald Dakar Team van de Almelose hoofdsponsor Riwald Recycling gaat in haar derde deelname aan ’s werelds zwaarste autorally op zoek naar topklasseringen. De legendarische Dakar Rally gaat van 5 t/m 18 januari door Argentinië, Chili en Bolivia over een afstand van 9400 loodzware kilometers. Een beproeving voor mens en machine.
Lees verder…

 
05-01-2014  

Erik Wevers op 12 na eerste Dakar etappe


Bernard ten Brinke bij de start van Dakar 2014
 

SAN LUIS – In de eerste Dakar etappe 2014 van Rosario naar Dan Luis in Argentinië reed Markeloër Erik Wevers zich naar een prima 12e plek in het autoklassement net achter de Brabander Erik van Loon. De Portugees Carlos Sousa voert het klassement aan en bleef Riwald Dakar Team rider Wevers 7.49 minuten voor.
Peter van Merksteijn sr. zag zich terug op stek 24 nipt voor Gert Huzink (Riwald team) die de tweede dag begint vanaf plek 26. Voor Zeddammer Bernard ten Brinke (Riwald team) kwam het pechduiveltje al op de eerste dag om de hoek kijken. Twee lekke banden en een kapotte airco wierpen hem terug naar plaats 30. ‘Met 70 graden in de auto was het erg zwaar’, was zijn commentaar.

Bij de trucks koos René Kuipers (Ambt Delden) voor een voorzichtige start op de openingsdag, desondanks reed hij zijn voorruit stuk door laaghangende takken. De geboortige Almeloër die vorig jaar als 10e eindigde, staat in de MAN-truck op plek 15 en moest 14,49 toegeven op leider Mardeev. Van Vliet (MAN) was de beste Nederlander op plek 3 met 21 seconden achter de leider. De Riwald truck met de Belg Verheyden aan het stuur kwam op 1.06.45 binnen en begint de tweede dag op plek 59.

Bij de motoren reed de Oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar op zijn zwaar beladen voertuig naar plek 73 op bijna een half uur achter de Spaanse leider Joan Barreda Bort.

Kijk ook op:

https://www.facebook.com/riwalddakar
-
https://www.facebook.com/vmmotorsport?fref=ts -
http://www.fermwrt.com/nieuws/lezen/i-127/direct_een_podiumfinish!/
 

 
07-01-2014  

Van Merksteijn exit op 2e dag Dakar


Rene Kuipers - foto: VEKA Team
 

SAN RAFAEL – Hij had zich voorgenomen om in zijn derde Dakar Rally wel aan te komen, maar Peter van Merksteijn Sr. vond zijn Waterloo al in de tweede etappe van San Luis naar San Rafael. De Twentse metaalondernemer kreeg na 90 km pech met zijn Toyota Hilux en kwam dat niet meer te boven zodat voor hem als eerste Nederlander niets blijft dan de reis naar Enschede.

Erik Wevers klom na dag twee naar een elfde plek in het algemeen klassement op 38.19 minuten achter leider Peterhansel in de Mini. De Markeloër werd in de HRX Ford van het Riwald team 12 in het dag-klassement. De teamgenoten Gert Huzink uit Manderveen en Bernhard ten Brinke uit Zeddam hadden net als vele anderen een mindere dag en Ten Brinke zelfs al beide eerste dagen. In het rulle zand van de Nihuil-duinen duurde het wachten lang op de snelle servicetruck van het Riwald team om hen uit het zand te trekken terwijl Huzink tevens kampte met een lekke leiding van de oliekoeler. Ten Brinke zakte in het algemeen klassement zelfs naar plek 92 op precies 2 uur van Peterhansel.

Rene Kuipers presteerde prima in de truck van het Veka MAN Racing Team. De geboortige Almeloër kwam als elfde over de meet. Teamgenoot Marcel van Vliet kwam zelfs als tweede binnen achter dag-winnaar Shabilov. Echter de organisatie liet al snel weten dat diverse correcties moesten worden doorgevoerd vanwege de vele fouten bij de checkpoints - op de route van de klassementsproef. De Brabander Gerard de Rooy nam daardoor de leiding in het algemeen klassement over, gevolgd door Van Vliet, Shabilov en Stacey. Kuipers staat op een elfde plek en voor velen is het klassement na het middernachtelijke uur nog niet gemaakt.

 
07-01-2014  

Wevers achtste en Huzink niet gestart in rit 3


Foto: Riwald Team
 

SAN JUAN – Dag drie begon voor het Riwald team teleurstellend met het besluit dat Gerd Huzink en zijn navigator Pascal Maimon de handoek in de ring gooiden en niet meer van start gingen. Huzink kwam dermate laat binnen met behulp van de servicetruck dat het lek in de oliekoeling van de HRX Ford niet op tijd kon worden verholpen.
Voor Erik Wevers was het wel een prima dag. De Markeloër ging als een speer van San Rafael naar San Juan en reed op 10.39 van dagwinnaar Nani Roma naar een negende plek in het algemeen klassement de etappe en staat nu op bijna drie kwartier op de Spanjaard die ook de leiding over nam van de Fransman Peterhansel.
Het derde teamlid Bernard ten Brinke deed het eveneens prima en reed van plek 93 naar 79 maar is in feite kansloos voor een hoge klassering in het klassement. De gebroken aandrijfas op dag 2 was daar de oorzaak van. De Zeddammer staat inclusief de boetetijd van 2 uur op ruim 9 uur achterstand op de klassementsleider Roma.
Voor de snelle truck van Riwald met de Belg Paul Verheyden aan het stuur is Dakar 2014 feitelijk ook over. De verleende assistentie aan teamgenoten Huzink en Ten Brinke kostte dermate veel tijd dat hij niet meer bij de 47 geklasseerde trucks zit.
Gerard de Rooy doet het met zijn Iveco bij de trucks als vanouds en is ook na dag 3 de trotse aanvoerder in het klassement. Van Vliet zit hem echter op de hielen. De eerste Kamaz met de Rus Karginov aan het stuur staat derde op ruim 38 miniten.
Rene Kuipers reed een gedegen etappe en klom naar een 14e plek in het klassement. “Dit was echt een zware dag. We hebben twee keer moeten stoppen, ook omdat het bandenaflaatsysteem niet helemaal goed werkte. Dat alles heeft ons twintig minuten gekost”, aldus de in Ambt Delden wonende coureur.
Kuipers en Wevers moeten dus de Twentse eer hoog houden en dat doet min of meer ook ‘kistrijder’ Bas Nijen Twilhaar. De oud- Vriezenvener kwam binnen op plek 71 en staat in het klassement van de motoren op 72 op 04.31.09 van de Spaanse leider Barreda Bort.

Truckfoto’s
 

 
09-01-2014  

Alleen Kuipers nog op koers in Dakar

 

CHILECITO  – De monsteretappe over 657 km van San Juan naar Chilecito was een ware slijtageslag in de Dakar Rally. Markeloër Erik Wevers (Riwald team) duikelde van plaats 10 in het autoklassement naar een kansloze positie en was 5 uur na de aankomst van dag-winnaar Carlos Sainz nog niet binnen. Of Wevers donderdag nog van start kan is dus twijfelachtig. Sainz nam ook de leiding in het totaal klassement over van Roma en Peter van Loon was in zijn door Wevers Sport geprepareerde GRX Ford de snelste Nederlander van deze etappe. Riwald-coureur Bernard ten Brinke had eindelijk een goede dag en ging heel wat coureurs voorbij maar staat wel dik zeven uur en een kwartier achter in het klassement. 
Woensdag ging de special over een stuk van 211 km louter door zand, waren er geen tracks en aren waypoints moeilijk te vinden. De hitte maakte er bovendien een ware uitputtingsslag van. Ondanks een neutralisatie, kon een klassement door de organisatie dan ook nog niet worden gemaakt.

Van de gestarte Tukkers in Dakar 2014 ligt alleen René Kuipers nog op koers. Hij kwam woensdag als dertiende trucker over de finish in de vierde rit van de Dakar Rally. De Ambt-Deldenaar staat in het totaalklassement eveneens op dertien op 1.54,12 van de Brabantse leider Gerard de Rooy, die ook deze loodzware etappe won.
Kuipers lijkt dus weer op weg naar een top tien klassering. “Het was in één woord super. Wat een geweldige proef. Alles klopte vandaag. De truck reed probleemloos. De kunst is nu om naar het bivak te komen. D’r zit nog maar vijftig liter in de tank, dus dat wordt een uitdaging”, zei Kuipers direct na de finish. De Riwald Truck met de Belg Verheyden aan het stuur, ging de vierde dag niet meer van start omdat het teveel tijd verloor bij de assistentie een dag eerder aan teamgenoot Ten Brinke.

Oud- Vriezenvener Bas Nijen Twilhaar zit met de motor eveneens nog in koers en kwam binnen op plek 66 op nu 6.18,01 van de Spaanse nummer een in het motorklassement, Joan Barreda Bort.

De Nederlander Sebastian Husseini kreeg de verloren tijd na het missen van een waypoint terug. ‘’Toen we terug kwamen bij het punt waar we verkeerd waren gereden, stond er een helikopter van de organisatie om de juiste weg te wijzen. De achterblijvers werden dus de goede kant op gestuurd. Casale als eerste. Hij kon ons dus zo voorbij rijden. Dat is natuurlijk niet eerlijk, dus we hebben meteen protest ingediend en dat is toegewezen: de verloren tijd krijgen we terug en dan heb ik dus gewonnen”, aldus Husseini die nu in het klassement van de quads op plek 2 staat en alsnog tot dag-winnaar werd uitgeroepen.

<< Bovenste foto's: René Kuipers on track met de VEKA MAN Truck en onder Erik Wevers met zijn navigator Fabian Lurquin nog lachend na etappe 3. De organisatie plaatste hen van plek 8 naar plek 5. Een dag later is een top 10 klassering echter niet meer haalbaar.

 
09-01-2014  

Ten Brinke op 21 en Wevers op 26 in Tucuman


Teamleden van Riwald wachtend op Bernard ten Brinke en Erik Wevers in het bivak in Tucuman.
 

TUCUMAN - Riwald team coureurs Bernard ten Brinke en Erik Wevers zijn vandaag in de 5e rit van 's werelds zwaarste rally Dakar aangekomen in Tucuman op respectievelijk plek 21 en 26.
Later meer...

 
11-01-2014  

Eurosped TVT naar winst in Sneek

 

SNEEK – Het Almelose Eurosped TVT wist in Sneek zaterdag een 1-3 winst te behalen tegen de nummer 3 in de ranglijst. De ‘meiden’ van coach Jan Berendsen schreven de eerste twee sets op naam voordat de Sneker volleybalsters iets terug konden doen. In de beslissende set nam Eurosped TVT de regie weer over en overklaste de Friezinnen.
Eurosped heeft in de Dela Eredivisie na de winst in Sneek nu 16 punten evenveel als Springendal Set Up (Ootmarsum) dat echter 2 wedstrijden voor ligt.

Setstanden Vc Sneek – Eurosped TVT: 21-25, 20-25, 25-17, 15-25

 
12-01-2014  

Kuipers naar 8 in truckklassement Dakar


René Kuipers gaat hier op het randje.
Foto: Ferm Rally Team
 

UYUNI – René Kuipers reed na de rustdag naar een achtste positie in het truckklassement van de Dakar Rally. De zevende etappe was er een met vele wisselingen in het terrein over rul zand en rotsen en dat ligt de geboortige Almeloër wel als oud- endurorijder. Toch ging dat niet gepaard zonder problemen. De Ambt Deldenaar had problemen met de remmen van zijn M.A.N. truck en hij toonde dan ook zijn opluchting na het bereiken van de eindstreep in de zevende etappe die in Bolivia lag. “Het was werkelijk levensgevaarlijk. De wagen trok naar één kant bij het aanremmen. Pff, ik ben blij dat we er zijn,” aldus Kuipers die nog 6 etappes voor de boeg heeft.
De Brabander Gerard de Rooy (Iveco) wist zijn voorsprong iets te vergroten en eindigde in deze etappe als derde achter dagwinnaar Eduar Nikolaev in de Russische Kamaz.

Bernard te Brinke (Riwald Team) werd in de HRX Ford de beste Nederlander. De Zeddammer werd tiende op ruim 10 minuten van dagwinnaar Carlos Sainz in een Mini. Erik Wevers had eveneens een redelijke dag . De Markeloër kwam binnen op plek 16.
Beide Riwald coureurs liggen echter ver achter in het totaalklassement voor topposities.

Bij de motoren is de oud- Vriezenvener bastiaan Nijen Twilhaar als ‘kistrijder’ nog volop in de strijd. De amateur pursang kwam binnen op plek 61 en neemt in het motorklassement nu plek 51 in op ruim 10 uur achter leider Marc Coma.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
17-01-2014  

Fc Twente wint verdiend van Heracles Almelo

 

ENSCHEDE – In de Twentse derby bleek Fc Twente vrijdagavond een maatje te groot voor Heracles Almelo. Met de routeniers Quansah en Cziommer op het middenveld probeerde trainer Jan de Jonge de angel uit het spel van Fc Twente te halen maar uitgerekend Quansah maakte een foutje met de 1-0 tot gevolg toen Promes de bal ontving en simpel Davidson op het verkeerde been wist te zetten en Pasveer in de lange hoek te passeren. Het aanvallend ingestelde Fc Twente had aan Tadic wel de regisseur die voor gevaar zorgde maar Pasveer keepte subliem en verhoede het Almelose Heracles in deze wedstrijd een volledige afgang.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Linssen en Promes maar zowel Marsman en Pasveer hielden hun doel schoon. Ook na de rust kwam het beste spel van de Enschedeërs en bleek Pasveer een nauwelijks te nemen struikelblok. Het was Castaignos die uiteindelijk pas in tweede instantie Pasveer het nakijken gaf. (2-0) Even later ging het arbitrale trio in de fout door buitenspel van Mokhtar over het hoofd te zien waardoor Veldmate de doorbrekende Mokhtar bij zijn shirt greep en met een rode kaart kon vertrekken naar de kleedkamer.

Met een man minder leek Heracles uitgespeeld maar zoals vaker kwam toen de beste periode voor de Almeloërs en wist het Fc Twente zelfs nog even onder druk te zetten. Toen Mark Uth het ook nog op de heupen kreeg en vier verdedigers het nakijken gaf om vervolgens op fraaie wijze doelman Marsman kansloos te laten, kwam er zelfs weer een vleugje hoop bij de Heraclieden.(2-1) Het was Tadic die daarna de hoofdrol op zich nam door met passjes te strooien waardoor Pasveer keer op keer in problemen kwam maar met de meest fraaie reddingen groter onheil voorkwam. Toen echter uit de rebound de bal voor de voeten kwam van Djordjevic en de ingevallen Bruns binnen het strafschopgebied een vermijdbare overtreding beging , mocht Tadic vanaf de stip het vonnis voltrekken. (3-1)

FC Twente - Heracles Almelo 3-1
(1-0) 1-0 Promes (23), 2-0 Castaignos (55), 2-1 Uth (77), 3-1 Tadic (88, pen)

Fotoreportage: Harry Broeze (klik hier)

Commentaren:
Trainer De Jonge: ‘rood doorslaggevend
Trainer Jansen: ‘goed en stroperig
Cziommer: ‘niet gevaarlijk geweest
Promes: ‘slordigheid moet weg

Scheidsrechter: Wiedemeijer Geel: Te Wierik, Rood: Veldmate (56)

Opstellingen: FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson, Bjelland, Schilder, Gutierrez, Ebecillio, Tadic, Promes, Castaignos (Djordjevic/77) en Mokhtar (Corona/71). Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Veldmate, Davidson, Quansah (Bruns/46), Cziommer, Bel Hassani (Dorda/60), Rosheuvel (Tannane/79), Uth en Linssen.

 
17-01-2014  

Kuipers op weg naar topklassering in finale Dakar

 

LA SARENA – René Kuipers lijkt op weg naar een nieuwe topklassering in ’s werelds zwaarste Dakar Rally. Op de voorlaatste dag reed de geboortige Almeloër zich in zijn M.A.N. truck naar een elfde plek naar La Sarena op dik 45 minuten achter winnaar Gerard de Rooy (Iveco) die de kans op de eindoverwinning uiterst gering acht nu de Rus Karginov in zijn Kamaz de voorsprong van zeven minuten prima verdedigde.

Van de Tukkers lijken dus alleen trucker Kuipers en Bastiaan Nijen Twilhaar (motor) aan te komen in finishplaats Valparaiso. Ook Riwald team-rijder Bernard ten Brinke ligt op koers om te finishen. De Zeddammer werd vrijdag dertiende en staat nu op plaats 28 in het totaalklassement achter de nieuwe leider Peterhansel, een ware prestatie na het echec van de eerste dagen in de rally. Ten Brinke moet de eer verdedigen van het Riwald team nadat eerder deze week Markeloër Erik Wevers ook zijn Waterloo vond. Bernard ten Brinke en Erik van Loon zijn nog de enige Nederlanders in het autoklassement. Beiden rijden in een HRX Ford, geprepareerd door Wevers Sport in Markelo.

Ambt Deldenaar René Kuipers doet dus waarvoor hij is afgereisd, een topklassering na zijn negende plek over all vorig jaar. Hij mijdt tegelijkertijd alle onnodige risico’s getuige zijn uitleg vrijdagavond. ,,Vandaag ben ik vertrokken met maar één doel: de achtste plaats op de ranglijst behouden. We reden rustig aan en beleefden een probleemloze dag.”
Kuipers nam onderweg ook nog de tijd om teamgenoot Marcel van Vliet uit het duin te trekken en verspeelde daarmee zes minuten.
De Spaanse topcoureur Joan Barreda Bort dankte vandaag zijn finish aan oud- Vriezenvener Nijen Twilhaar die hem naar de finish sleepte. In de eerste week van de Dakar Rally leek de Spanjaard hoge ogen te gooien voor de eindoverwinning door dagenlang het motorklassement aan te voeren.

Tussenklassement trucks (voorlaatste dag)

 
18-01-2014  

Eurosped TVT geeft Set Up geen kans

 

ALMELO – Eurosped TVT had nog wat goed te maken na het 3-2 verlies in Ootmarsum tegen Set Up ’65. In de IISPA zaterdagavond stonden de meiden van coach Jan Berendsen dan ook op scherp, want deze neemt er geen genoegen mee dat de Twentse hegemonie van Eurosped TVT wordt doorbroken.
Bovendien wil Berendsen wel een plek in de play offs om tot de beste zes van Nederland gerekend te kunnen worden. Voor een volle bak wachtte de opponenten uit Ootmarsum dus een warm onthaal.

In de sterkst mogelijke basis met Florieke Eggermont, Danielle Bosch, Antoinette Posthuma, Katie Post, Kate Morrell, Jeanine Stoeten en Danielle Nouwen werd vanaf het begin fel van leer getrokken naar een 4-1 voorsprong in de eerste set om uit te lopen naar 15-8 en de setwinst met 25-17.

In de tweede set liep Eurosped TVT naar opnieuw een voorsprong van 5-3. Set Up had een antwoord via de servicedruk en Ilse Oude Luttikhuis nam de Ootmarsumse ploeg op sleeptouw naar 5-7. Wisselende voorsprongen volgden en maakten de tweede set spannend, tot Eurosped TVT via 21-19 naar een 25-21 setwinst kon uitlopen.

In de derse set gloorde er nog even hoop voor de bezoeksters die een voorsprong pakten van 4-7 maar Berendsen greep in via de sterk serverende Daniëlle Bosch. Eurosped verhoogde de druk door betere passes en ook Kate Morrell serveerde prima zodat Set Up op een 8-7 achterstand werd gezet. Eurosped TVT liet niet meer los en bleef druk zetten zodat het langzaam wegliep naar de derde setwinst (25-21) op rij en een 3-0 overwinning in sets.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (46 foto's)...

 
18-01-2014  

Kuipers bij beste acht truckers in Dakar Rally


René Kuipers wordt in Valparaiso toegejuicht door alle medewerkers van het VEKA M.A.N. team. (Foto: Ferm Rally WRT)
 

VALPARAISO – René Kuipers (Ambt Delden) deed in de laatste etappe van de Dakar Rally wat van hem verwacht werd, het consolideren van de achtste plek in het algemeen klassement van de trucks. Na twee weken Dakar had de geboortige Almeloër er ook wel genoeg van. “Het was extreem zwaar, de zwaarste Dakar waaraan ik heb deelgenomen en dat zeggen ook anderen die vaker mee hebben gedaan”, zei Kuiper die waarschijnlijk morgen al naar huis vliegt, waar hem in Zenderen bij Ferm Power Tools WRT zeker een warm onthaal zal worden bereid.
“Ik ben supertevreden met mijn klassering. Achtste is toch weer een plaats beter dan vorig jaar (9). De vernieuwde auto (M.A.N.) deed ’t fantastisch. Ik heb in twee weken slechts twee lekke banden gehad. En verder verloor ik vrijdag in de duinen acht minuten toen ik Marcel hielp. Ik heb vandaag geen risico’s meer genomen. Ik wist dat, als ik in mijn eigen tempo reed, ik de achtste plaats niet meer kon mislopen. En dat is ook gebeurd“, aldus Kuipers die in de laatste etappe op safe binnen kwam als zestiende. Teamgenoot Marcel van Vliet werd met dik 35 minuten achterstand negende in het algemeen klassement. Voor een antwoord op de vraag of Kuipers ook volgend jaar aan de start staat, is het nog te vroeg. “Als sportman zeker maar ook het thuisfront heeft daarin een stem en het vergt minsten een half jaar voorbereiding”, aldus Kuipers.
De eindzege was voor de Rus Karginov in de Kamaz, die in de voorlaatste en laatste etappe ontsnapte aan straftijd. Gerard de Rooy (Iveco) werd tweede op slechts 3.11 minuten.

Voor het Riwald team wist Bernard ten Brinke (Zeddam) te finishen. In het algemeen klassement was na de pech in de eerste week geen hoge klassering meer weggelegd. Maar van 77 naar plaats 28 rijden getuigd toch van een groot hard en inzet, zeker nadat al zijn teamgenoten door pech al waren uitgeschakeld. Op de slotdag kwam hij als 22e binnen op een kwartiertje van dagwinnaar De Villiers. Peterhansel moest volgens stalorders de eindoverwinning laten aan Roma.

Bij de motoren werd de oud- Vriezenvener Bastiaan Nijen Twilhaar als kistrijder derde achter Robin van Pelt en 50-tigste in het algemeen klassement van de motoren. Slechts 78 coureurs van de gestarte 174 haalden de finish. De Spanjaard Roma werd de eindwinnaar.
Nijen Twilhaar sleepte een dag eerder nog de dagwinnaar Joan Barreda Bort naar de finish. Nijen Twilhaar liep in Valparaiso op blote voeten omdat zijn sokken nog ergens in Argentnië lagen. Een tweede keer deelnemen als solorijder zal hij niet doen. Volgens hem wordt er in die klasse teveel gesjoemeld betreffende de regel dat men alles zelf moet doen. na de huldiging restte hem nog het regelen van een slaapplaats en het kopen van schoenen en sokken om niet blootvoets naar huis te moeten reizen.

Dakar Truck-eindklassement 2014
Dakar Auto-eindklassement 2014
Dakar Motor-eindklassement 2014

 

 
19-01-2014  

Mike de Boer wint 9e Winterloop in Almelo

 

ALMELO – Ruim 170 deelnemers trok de winterloop in het Schelfhorstpark en dat was mede te danken aan de goede weersomstandigheden. De organisatoren AAV SISU en de stichting Schelfhorstpark toonden zich dan ook content met het verloop.
Winnaar van de 10 km werd Mike de Boer, de 6 km kwam op naam van Branco van Minnen en Luuk Molenaar zegevierde over de 4 km. Nikita Hammink werd de winnares bij de kids die een parcours van 2 km aflegden.

Fotoreportage: Jan Bril

UITSLAG - 10 KM
Plts StNr Naam Uitsl Tijd Km/Uur Tijd/Km
1 7096 Boer de, Mike 1e M 40:49 14,700 4:04
2 7065 Pauelsen, Davey 2e M 42:01 14,280 4:12
3 7046 Vogelenzang, Rhijdel 3e M 42:38 14,073 4:15

UITSLAG - 6 KM
Plts StNr Naam Uitsl Tijd Km/Uur Tijd/Km
1 6120 Minnen van, Branco 1e M 23:59 15,010 3:59
2 6101 Berkhof, Edwin 2e M 24:28 14,714 4:04
3 6111 Hendriks, Gert-Jan 3e M 25:11 14,295 4:11

UITSLAG - 4 KM
Plts StNr Naam Uitsl Tijd Km/Uur Tijd/Km
1 4070 Molenaar, Luuk 1e M 16:28 14,575 4:07
2 4066 Rijper, Bauke 2e M 16:41 14,386 4:10
3 4067 Rijper, Jetse 3e M 17:02 14,090 4:15

UITSLAG - 2 KM
Plts StNr Naam Uitsl Tijd Km/Uur Tijd/Km
1 5090 Hammink, Nikita 1e m 8:42 13,793 4:21
2 5071 Kolmschot, Lauraine 2e m 9:11 13,067 4:35
3 5078 Rekers, Maureen 3e m 9:17 12,926 4:38

 

Fotoreportage (70 foto's)...

 
22-01-2014  

Eurosped TVT wint moeizaam van Capelle


Coach Jan Berendsen moest herhaaldelijk een time out nemen.
Foto: Jan Bril
 

ALMELO – In de IISPA werd het duel tussen Eurosped TVT en King Software Capelle een zinderende vijfzetter waarbij uiteindelijk de vijfsetter in het voordeel van de thuisploeg uitviel.
Capelle, dat tweede staat in de eredivisie, begon overdonderend en pakte in de eerste set voortdurend een voorsprong tot Lieke Streutker met een goede servicebeurt het Almelose team langszij wist te brengen op 16-16. Capelle gaf het echter niet op en werd ook nog eens geholpen door gaten in de blokkering van Eurosped TVT waardoor het de eerste set op naam schreef met 22-25.

Ook in de tweede set bleef Capelle voortdurend aan de leiding tot Posthuma met een sublieme redding haar team langszij hielp bij 16-16 en Eurosped TVT wist door te drukken met setwinst 25-20 als resultaat.
In de derde set liep Eurosped TVT voortdurend achter de feiten aan, ondanks diverse spelerswissels van coach Jan Berendsen en Capelle opnieuw de setwinst wist te pakken met 20-25.

In de vierde set wist Jeanine Stoeten met een goede service de Almelose ‘meiden’ naar een voorsprong van 6-2 te brengen. Toch toonde Capelle veerkracht door opnieuw op voorsprong te komen met 6-8. Het waren de Amerikaanse speelsters Kate Morrell en Katie Post en Danielle Bosch die Eurosped TVT in de race hielden om uiteindelijk de setwinst met 25-18 te pakken.

In de beslissende vijfde set waren Bosch en Postuma diegenen die het team van Berendsen op sleeptouw namen om de 15-8 setwinst binnen te halen zodat de punten in Almelo bleven.

 
23-01-2014  

Zeven keer NK-goud voor TKD Oude Luttikhuis


Patrick Jonker met beker en kind op het ereschavot
 

ALMERE/ALMELO – Taekwondoka’s van sportschool TKD Oude Luttikhuis uit Almelo behaalden tijdens het NK Taekwondo in Almere maar liefst 7 nationale titels.
In de klasse cadetten heren -49kg werd Sven Reefman kampioen, bij de dames -73 kg was de Almelose Reshmie Oogink favoriet en onderstreepte dat met een knock out in de finale van tegenstander Aylin Akdeniz. Zij werd door de Taekwondobond Nederland tevens uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar 2013.
De Almelose Joyce van Baaren behaalde haar 14e nationale titel -62 kg en goud was er verrassend ook voor Patrick Jonker bij de heren -87 kg.
Hulya Simsek pakte goud bij de junioren dames +68kg en de veteranen Wim Kloosterman, heren -68kg en Ronald Folson, heren -80kg waren eveneens goed voor een gouden plak.
De afvaardiging van TKD Oude Luttikhuis grossierde in prijzen want ook zilver en brons werden respectievelijk 7 en 5 keer binnengesleept.

Goud

Sven Reefman(cadetten heren -49kg)
Hulya Simsek (junioren dames +68kg)
Joyce van Baaren (senioren dames -62kg)
Reshmie Oogink (senioren dames -73kg)
Patrick Jonker (senioren heren -87kg)
Wim Kloosterman (veteranen heren -68kg)
Ronald Folson (veteranen heren -80)

Zilver
Chiel Nijhuis (cadetten heren -49kg)
Dewey Roemeon (senioren dames -46kg)
Marjolijn Abbink (senioren dames -67kg)
Miranda van het Reve (senioren dames +73kg)
Pascal Niks (senioren heren -74kg)
Maikel Veenstra (veteranen heren -68kg)

Brons
Jesse Bruggeman (cadetten heren -45kg)
Anna Reefman (junioren dames -49kg)
Lot van Malssen (junioren dames -68kg)
Abdulkarim Yasakov (junioren heren -59kg)
Saskia Keizer (senioren dames +73kg)

 

 
24-01-2014  

Heracles Almelo ontsnapt tegen RKC Waalwijk


De ontlading is groot bij Mark Uth nadat hij met het hoofd de 2-0 voor Heracles Almelo scoort.
 

ALMELO – Het leek er vrijdagavond in het kille Polman Stadion niet op dat RKC naar Almelo was gekomen om de winst te pakken. Gedurende de hele eerste helft kreeg Heracles-doelman Pasveer louter terugspeelballen te verwerken om nog enigszins warm te blijven. Heracles zocht wel de aanval, veelal over rechts waar Rosheuvel teveel individueel trachtte op te lossen en ook de schaarse voorzetten niet op maat waren.
Ondanks het overwicht en een korte periode waarin RKC-doelman Van Dijk enkele keren handelend moest optreden, zoals bij een vrije trap van Simon Csiommer, duurde het tot vlak voor rust voordat de inkomende Linssen de rebound van het schot van Ben Rienstra wel doeltreffend afrondde.
Na rust een zelfde voortzetting, totdat Heracles via een fraaie kopstoot van Mark Uth uit een even fraaie voorzet over rechts, uitliep naar 2-0.
Pas toen begon RKC voorwaarts te voetballen, bemoeide Sno zich meer met de aanval en werd de druk met wissels opgevoerd. Heracles kroop in zijn schulp en probeerde met uitvallen nog tot een treffer te komen en zette ook nog Bruns, Tannane en nieuwkomer Barry Powel in om de achterhoede wat te ontlasten.
Het was RKC’er Damiano Schet die zijn harde vrije trap vanaf zo’n twintig meter langs doelman Pasveer in het net zag belanden, nadat de bal onderweg van richting werd veranderd (2-1).
Het werd in de slotfase nog even billen knijpen voor de Heraclieden, maar de winst werd binnen gehaald waardoor Heracles opschoof naar het linker rijtje en RKC alleen NEC en ADO Den Haag nog onder zich weet.

Heracles Almelo – RKC Waalwijk 2-1 (1-0)
41.Bryan Linssen 1-0, 54.Mark Uth 2-0, 67.Damiano Schet 2-1

Fotoreportage: Alexander Kamp

Commentaren:
Brian Linssen: ‘Moeilijk door dom doelpunt
Simon Csiommer: ‘Als we maar winnen
Erwin Koeman: ‘We toonden te weinig ambitie
Sander Duits: ‘We zijn af en toe te angstig

Scheidsrechter: Makkelie


Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Schenkeveld, Davidson, Dorda, Rienstra, Bel Hassani (Bruns/77”), Cziommer, Rosheuvel (Tannane/69'), Uth (Powel/84') en Linssen.
RKC Waalwijk: Van Dijk, Apau, Van Hoevelen (Anderson/81'), Gouano, Amieux, Najah, Sno, Duits (De Ridder/64'), Braber, Schet (Beauguel/87') en Joachim.

Fotoreportage (31 foto's)...

 
30-01-2014  

Heracles verkoopt Christian Dorda aan Fc Utrecht

 

ALMELO – Voor een bescheiden transfersom gaat Christian Dorda per direct over naar Fc Utrecht. Dorda kwam in 2012 naar Heracles Almelo en ontwikkelde zich voordien als voetballer bij o.a. Borussia Monchengladbach. In Almelo veroverde hij onder trainer Peter Bosz een basisplaats als linkerverdediger, maar verloor deze door blessureleed. Pas onlangs tegen Fc Twente maakte hij als invaller zijn rentree bij de Heraclieden en door de schorsing van Veldmate stond hij afgelopen weekend in de basis tegen RKC Waalwijk, terwijl Jason Davidson zijn vaste stek als linkerverdediger inmiddels had opgeëist maar nu een plekje opschoof als centrale verdediger.
 

Archief
Terug naar vorige pagina