Shownieuws


Plaatsing  
 
14-12-2015  

Het komt er aan, re√ľnie van BiRiBi

 

ALMELO – In de jaren ’70 van de vorige eeuw was discotheek BiRiBi aan de Holtjesstraat 23 in Almelo wijd en zijd bekend. Vijf bars, de disco-installatie ingebouwd in een groot eiken vat van distilleerderij Siebrand in Kampen waarin de vaste Dj’s Jacky en Paul de hits van het moment en de soul train door de disco lieten klinken.
Veel bekende bands uit die tijd zoals o.a. Spargo traden er op en wie kent niet het nummer ‘House For Sale’ van Margriet Eshuys met ene Henny Huisman als drummer in de band Lucifer of BZN en Livin' Blues, teveel om op te noemen en natuurlijk ook een hele rits gast-dj’s, bekend van de nationale radiozenders.
Uit heel Twente en van ver daarbuiten kwam men naar BiRiBi in Almelo want BiRiBi was ‘hot’ met op zaterdagavond meer dan 2.000 bezoekers. Die tel je momenteel in de gehele Almelose uitgaanswereld niet bij elkaar op een zaterdag.

Paul Salakory, nog steeds actief als platendraaier met zijn Soul Train, is een van de initiatiefnemers van de reünie die volgend jaar georganiseerd wordt in de businessruimte van het voetbalstadion van Heracles Almelo. In januari komt er een speciale facebookpagina om meer bekendheid aan dit feestje voor de stappers van toen te geven.     
 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina