Shownieuws


Plaatsing  
 
10-12-2012  

Vrienden van Freek in actie tegen ALS

 

ALMELO – In 2011 werd de schokkende campagne tegen de spierziekte Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) gestart op TV met spotjes en met grote billboards in bushokjes en op stations van NS. Tot voor die tijd was de dodelijke ziekte nauwelijks bekend onder de bevolking. In De Wereld Draait Door (DWDD) besteedde presentator Matthijs van Nieuwkerk er flink aandacht aan in een gesprek met de dochter van de inmiddels overleden oud- hockey international Theodor Doyer en twee ALS-patiënten.

Ook de redactie van AlmeloNieuws.nl was inmiddels van dichtbij betrokken, toen bij onze fotograaf en columnist ‘Paparazzo’ Freek /Friedrich de ziekte ALS werd vastgesteld. Freek Buitenweg zoals zijn volledige naam luidt, ging voor AlmeloNieuws.nl regelmatig op pad naar modeshows en ander nieuws zoals de fameuze haringparty’s van Bolk Transport, de Almelose Ruiterdagen of het CSI Twente. Maar vooral ook als fotograaf tijdens de afterparty’s na thuiswedstrijden van Heracles Almelo. Menig bekende Nederlander van sporters, topondernemers tot de koningin, leden van het koninklijk huis, ministers en Kamerleden aan toe, werden door zijn lens verrast en fotografisch vastgesteld. Totdat ook ‘paparazzo’ Freek merkte dat er iets aan de hand was. De diagnose bleek keihard toen zijn Nijmeegse neuroloog de diagnose stelde.
Het leven van Freek en zijn gezin stond op zijn kop. Inmiddels is de waarheid wel onder ogen gezien en is het zorg om ‘paparazzo’ Freek zo goed en zo kwaad als het gaat te blijven verzorgen, thuis en tijdens de fysio in het Roessingh.
In zijn columns ‘Friedrich’ schreef Freek Buitenweg diverse verhalen die steevast eindigden met een Twentse spreuk. Jaren geleden eindigde hij al eens met “Aandermans verdreet, wördt gaaw vergetn”.

Dat geldt niet voor zijn vriendenschare, want zij hebben onlangs een stichting in het leven geroepen om te strijden tegen ALS. Een ziekte waarin de pharma-industrie geen geld steekt vanwege het te lage aantal patiënten. Het onderzoek tegen Amyotrofische Lateraal Sclerose (ALS) wordt dus hoofdzakelijk gefinancierd door giften.

De ‘Vrienden van Freek’ organiseren daarom een benefiet in de Almelounge van het Polmanstadion, waarvan de baten bestemd zijn voor de stichting ALS Nederland en het Roessingh, de Twentse locatie waar ALS-patiënten hun fysio-oefeningen ondergaan om het progressief aangetaste lijf nog zo lang mogelijk ‘soepel’ te houden.

Wilt u helpen? Dat kan, door aan te schuiven bij het uitgebreide meer-gangen diner op vrijdag 1 februari 2013 in het Polmanstadion à raison van 55 euro per persoon of door het reserveren van een tafel tot 12 personen à 600 euro.
‘Paparazzo’ Freek brengt de eerste toost uit, want hij blijft levensgenieter tot het eind!

Inlichtingen en inschrijven via:
info@almelounge.nl of via 06-52608147
Uw betaling dient voor 10 januari 2013 te zijn overgemaakt op rekeningnummer 17.52.54.109. van de stichting ‘Vrienden van Freek tegen ALS’ o.v.v. uw naam of bedrijfsnaam en het aantal personen.

Flyer benefiet: 'Vrienden van Freek tegen ALS'

www.vriendenvanfreek.nl
 
Stichting ALS Nederland
 

 

 
17-12-2012  

Op Hoes Op An Veur Kesmis

 

De Twentse band ENorm heeft een single uitgebracht waarvan de baten bestemd zijn voor de 3FM actie Serious Request. In de clip treden tal van nationaal bekende Tukkers op zoals o.a. de voetballers Wout Brama, Sander Boschker, Heracles Almelo voorzitter Jan Smit, zwemster Marleen Veldhuis, TV-presentator Tom Egbers, de oud- wielrenners Hennie Stamsnijder en Hennie Kuiper, scheidsrechter Braamhaar, ex- Miss Holland Kim Kötter, de oud-voetballers Theo Pahlplatz, Jan Vennegoor of Hesselink, Kick van der Vall, trainer Gert-Jan Verbeek, DJ Michiel Veenstra, voetbalanaliticus Youri Mulder, ex- Tweede Kamerlid Sabine Uitslag en vele andere bekende Tukkers.

De clip is op You Tube al ruim 100.000 keer bekeken en als download staat het nummer in de nationale top 25.
Ter promotie zijn langs de A1 bij Enter en langs de A35 bij Almelo en Enschede 80 meter lange spandoeken en grote beeldschermen opgehangen, om het downloaden te promoten zodat er flink wat geld voor 3FM Serious Request bij elkaar wordt gesprokkeld.
Ongetwijfeld zal ENorm een enorm bedrag gaan overhandigen in het Glazen Huis waar de 3FM DJ’s Giel Beelen, Gerard Ekdom en Almeloër Michiel Veenstra nog zullen hongeren tot op 24 december de deuren weer van het slot gaan.
Doel is wel om het bedrag van ruim 8.621.000 euro van vorig jaar te overtreffen, dit om de babysterfte in de wereld te verminderen.
Aan de Tukkers zal het niet liggen, toch!
 
Op hoes op an veur Kesmis – tekst: Laurens ten Den

Op hoes op an veur Kesmis
   kwil miene moo zo geern weer zeen
Op hoes op an veur Kesmis joa
   heanig an oawer de A1
Tis lange leedn da'k bin ewès
   mer veul miej noe onmeunig bes
Ik rie noe rap verdan
   op hoes op an veur Kesmis


Ik roek 't a, ik veul ’t a
   kan’t zowat preuvn in miene moond
Ik bin al oawer de Iessel hen
   kom temet op oale groond
En ik zing veur oe, al heur ie mie nie
   ik zing oe zachies toe, dan bin iej bie mie
Ik rie noe rap verdan
   op hoes op an veur Kesmis


Op hoes op an veur Kesmis
   ’t water löp mie in de moond
Bin oawer de Iessel
   temet op oale groond
Kzing veur oe, al heur ie mie nie
   zing oe zachies toe
Ik roek’t a wa: rollade en ragout
   op hoes op an veur Kesmis

 
18-12-2012  

Frans Bauer en Johnny Bolk in Glazen Huis

 

ENSCHEDE – Vanavond rond 22.00 uur wordt het een gezellige boel in het Glazen Huis te Enschede. Niemand minder dan Frans Bauer en de Almelose zanger Johhny Bolk zijn te gast bij de 3FM DJ’s. Uiteraard om een liedje te zingen om de feestvreugde rond het Glazen Huis te verhogen, maar ook om een cheque af te geven van Bolk Transport Almelo en van Container Terminal Twente (CTT) in Hengelo met een totale waarde van 7.500 euro. B&B flikken het dus om op de eerste avond al flink in de bus te blazen voor Serious Request.

 
22-12-2012  

Figureren bij videoclip van Johnny Bolk

 

ALMELO – De Almelose zanger van het levenslied Johnny Bolk bracht samen met zangeres Nicole de nieuwe single 'Idioot' uit. Bij de single hoort een echte videoclip en daar konden belangstellenden in figureren. Zaterdag werden tijdens een optredenvan de trucker in ’t Aahoes video-opnames gemaakt en kon men tevens genieten van optredens van o.a. Johnny Bolk, zangeres Nicole, Stef Ekkel en Rene (B-brother) Bosch. Al met al een ruime opkomst waar men zich prima vermaakte, gezien de fotoreportage van fotograaf Coen Mulder.

Fotoreportage (14 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina