Shownieuws


Plaatsing  
 
16-11-2016  

Dynamics en Sagitta nog één keer on stage

 

ALMELO – In de jaren ’60 heerste er in Almelo een stevige popcultuur en ook was er destijds al een heuse ‘koffieshop’ in de Schuttenstraat waar een stevige joint gerookt kon worden. Kortom Almelo timmerde aan de weg qua jongerencultuur met jongerencentra als Erve Noordik (nu wijkcentrum) en HobNob en podia als het St. Josephgebouw (onlangs geheel gesloopt) en de Doremi Club in De Kei (nu chinees-restaurant) voor de top-acts uit binnen- en buitenland zoals bijvoorbeeld Van Morrisson (Them).

De eerste Almelose band met naam en faam buiten de regio was bijvoorbeeld The Dynamics met Ferry Uspessy als leadzanger en gitarist. In 1962 begon de band met naast Uspessy o.a. Eric Pattiwael - bas, Fred Lammers – drums en Frank Provoost – gitaar en zang. Lammers werd al gauw de manager en Wim Ulenreef nam van hem de drumstokken over. De band toerde door het land en buurland Duitsland maar na vijf jaar was het over ondanks tussentijdse uitbreiding met een toetsenist (David Hildesheim) en gitarist Freddy de Groot.
Andere bands die meer dan regionale populariteit verwierven waren o.a. The Spurs, The Humbugs, Lapland, Copperfield (met Almeloër Fred Rootveld en Lochummer Ap Daalmeijer), Mr.BooBoo en The Jigs. NOS Sport coryfee Tom Egbers speelde destijds gitaar in o.a. Lapland en Mr. BooBoo.

Mid jaren ’70 was het over met de Almelo Revival maar in de beginjaren ’80 werd de zevenmans formatie Sagitta populair, eveneens uit het management van Fred Lammers. De band toerde zelfs kort in Amerika.    
Zaterdag 19 november a.s. staan The Dynamics en Sagitta nog één keer op het podium in de feestzaal van ‘Dolle Pret’ op bedrijventerrein Noordbroek in Almelo.
Het memory-event wordt gecompleteerd door DJ Paul Salakory bekend van o.a. zijn periode bij de vroeger fameuze disco BiRiBi in Almelo. Met de Soul Train trekt Salakory ook nu nog volle zalen zoals bleek in maart jl. tijdens de reünie van discotheek BiRiBi.
Voor de entree hoeft u het niet te laten, die bedraagt 8 euro (aan de zaal). Aanvang: 20.00 uur.

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina