Shownieuws


Plaatsing  
 
03-11-2015  

Komische operette 70-jarig Vocaal Theater HOOV

Twee uitvoeringen moderne versie La PĂ©richole van Offenbach in Rabotheater
 

HENGELO  - Vocaal Theater HOOV viert het 70-jarig bestaan van de vereniging op 14 en 15 november met twee uitvoeringen van de komische Franse operette La Périchole van Jacques Offenbach in de grote zaal van het Rabotheater te Hengelo. Regisseur Marike Vijver stak de operette, in het Nederlands vertaald door  Joop C.G. Fransen, speciaal voor deze gelegenheid in een nieuw jasje. De muzikale leiding is in handen van dirigent Erwin Strikker met medewerking van het Project Orkest Twente.

Het verhaal speelt zich af in Lima, de hoofdstad van Peru. De twee arme straatzangers Perricholi en Piquillo, vertolkt door respectievelijk Ine Holsbeek en Michael de Lange, belanden op het verjaardagsfeest van de Spaanse onderkoning. Zij doen er alles aan om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Dat lukt echter niet. Dan laat onderkoning Don Andres zijn oog vallen op de mooie Perricholi en wil haar tot zijn minnares maken. Of dat tot een oplossing voor de financiële problemen leidt, wordt pas duidelijk na allerlei komische verwikkelingen. Maar hoe het uiteindelijk afloopt…

Vocaal Theater HOOV mag dan met zeventig jaar al van een respectabele leeftijd zijn, de net na de bevrijding in 1945 opgerichte vereniging bruist nog altijd van de energie, mede door een flink aantal jonge zangers en zangeressen onder de circa veertig leden. Nieuwe enthousiaste aanwinsten zijn altijd welkom bij VT HOOV, waarvan het koor geregeld wordt bijgeschoold door een vocal coach.

Er worden geen speciale eisen gesteld aan het lidmaatschap van de vereniging. Op verzoek zal de dirigent een stemtest afnemen om de stemsoort (sopraan, alt, bas of tenor) te kunnen bepalen. Elk koorlid krijgt de mogelijkheid auditie te doen voor een solistenrol. Van solisten wordt wel verwacht dat zij zangles hebben. Onderdeel van de voorbereiding van een voorstelling zijn de audities voor de solorollen. Deze worden grotendeels ingevuld door eigen leden, indien noodzakelijk worden solisten ingehuurd. Voor hen zijn er in het begin van het seizoen aparte repetities, later repeteren ze mee met het koor en worden de 'puzzelstukjes' in elkaar gelegd.

Het repertoire van Vocaal Theater HOOV omvat zowel volledige producties als selecties op diverse podia, zoals die van straatfestivals, verzorgingshuizen, De Houtmaat en het Rabotheater.

Liefhebbers van muziektheater kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen bij een van de repetities, elke dinsdag van 20.00 tot 22.30 uur in het EHBO-gebouw De Spil aan de Willem de Clerqstraat 23 te Hengelo.

Voor meer informatie, zie de website
www.hoov.nl

Waar/wanneer?
Jubileumuitvoering 70-jarig Vocaal Theater HOOV met operette La Périchole van Jacques Offenbach in de Eaton-zaal van het Rabotheater te Hengelo.
Zaterdag 14 november om 20.00 uur en zondag 15 november om 15.00 uur.
Entreeprijzen € 19 en jeugd/CJP € 10, inclusief pauzedrankje en garderobe.
Kaarten zijn telefonisch te bestellen bij Jenny Staudt (tel. 06 16881752 en Herman Efftink (tel. 074 – 376 2210), via e-mail (kaarten@hoov.nl)  en verkrijgbaar aan de zaal.

 

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina