Shownieuws


Plaatsing  
 
01-10-2013  

Docu over Nepalese Almeloërs genomineerd

 

ALMELO – De documentaire ‘The Only Sun’ over de uit Nepal afkomstige Almelose broer en zus Pema en Sumchog Kersbergen is genomineerd voor de prestigieuze filmprijs het Gouden Kalf. In de film gaan beiden op zoek naar hun ‘roots’ in het verre Nepal.
De documentaire van filmer/regisseur Simonka de Jong won in 2012 al de publieksprijs tijdens het Amsterdamse filmfestival IDFA en werd onlangs nog uitgezonden op Nederland 2.
 

 
05-10-2013  

Geen filmster maar toch kunnen schitteren

 

ROET Theater- en filmprojecten heeft een nieuw concept ontwikkeld, het FilmWeekend. Onder begeleiding van professionals kunnen amateurs de hoofdrol spelen in een professionele film. Voor iedereen die altijd al een hoofdrol wil spelen in een film, kan deze droom nu werkelijkheid worden. Zelfs in tijden van crisis.

ROET is een cultureel bedrijf. Zij organiseert al ruim tien jaar film- en theaterprojecten voor bedrijven en scholen. Juist in deze tijden van crisis kiest ROET niet voor stilstand. Naast educatieve projecten, maakt ROET een omslag naar de particuliere markt. Een geheel nieuw concept is het FilmWeekend. Voor iedereen die de droom koestert om zichzelf te kunnen bewonderen op het witte doek, is dit een unieke belevenis. Tien deelnemers die elkaar niet kennen, zullen in dit weekend hun passie voor acteren met elkaar delen.

Het concept bestaat uit twee dagen. Op dag één wordt op een educatieve manier aandacht besteed aan de fijne kneepjes van het acteervak. Het script wordt uitgedeeld en de rollen verdeeld.
Op dag twee gaan de deelnemers de filmset op. Onder begeleiding van professionals worden de opnames gemaakt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele apparatuur. Wanneer de film gemonteerd is, wordt het geheel afgesloten met een filmpremière. Dit zal in stijl gebeuren in een bioscoop, waar de acteurs zelf op de rode loper te vinden zullen zijn.

<< Zo kwam ook de film Bagged tot stand en er volgen er meer volgens initiator ROET

 
19-10-2013  

Abarth 500 695 Tributo Maserati 4 Turbo

 

De hedendaagse uitgave van de Fiat 500 werd voor de Italiaanse fabrikant een echte renner die inmiddels al meerdere uitvoeringen kent. Niet alleen Fiat stoeit met het voertuig want eerder deed Ferrari dat ook met een special. Maserati bracht dit jaar wellicht de meest luxe uitvoering met volop leder in het interieur en een 1.4-liter Turbo T-Jet 16v met 180 pk onder de motorkap die dik 200 km/h rijdt. Voor dit ‘speeltje’ van amper 3,5 meter moet wel ongeveer 42.500 euro worden gelapt.

 
21-10-2013  

Wie durft? Get Ready !

 

Misschien wel eens het meest legendarische popnummer in ruim 40 jaar is het nummer Get Ready van de groep Rare Earth. In de meest lange vorm duurt dit nummer met zijn vele solo’s meer dan 21 minuten oftewel een hele plastic LP aan een zijde vol.
Met de koptelefoon op je ‘kop’ en de volumeknop open ga je helemaal los. Het nummer schoot in mijn herinnering toen ik de korte versie vandaag hoorde op Radio Oost . Muziek maken zoals muziek maken bedoeld is en dan niet met computertechniek en samples maar door beheersing van de instrumenten. Wisselende solo’s op bas, drums, sax en hammondorgel maar altijd stuwend door fenomenaal drumwerk en dat allemaal live op de bühne wereldwijd vertolkt door Rare Earth, een stel muzikanten waar de Rolling Stones en The Beatles bij in het niet schieten en die toen al inspiratie gaven aan mannen als Pink Floyd, Jimmy Hendrix en ga maar door.
Rare Earth zag het levenslicht in 1968 in Detroit en bestaat nog steeds, zij het in en andere bezetting. Het was de eerste blanke groep die een contract kreeg bij Motown. Muzikanten van het eerste uur waren o.a. Bil Bridges (saxofoon, fluit en zang), Peter Rivera alias Peter Hoorelbeke ( drums en zang), John Persh alias John Parrish (basgitaar, trombone en zang), Rod Richards; (geboren als Rod Cox, gitaar, zang), Kenny James (geboren als Ken Folcik, Keyboard, Hammondorgel) en aangevuld met David Janssen en Kim Darby maakte men voor de geflopte film ‘Generation’ de soundtrack. In 1970 kwam de doorbraak met de LP Ecology waardoor ook het jongste bandlid Edward "Eddie" Guzman deelde in de feestvreugde. Vooral de live-versie van get Ready werd een grootse hit terwijl de single 4 werd op de Billboard Hot 100 , de belangrijkste hitlijst in de USA. En dat met een cover die werd geschreven door Smokey Robinson van The Temptations. De lange versie sierde de B-kant van de LP Ecology maar was uiteindelijk wel de aanleiding dat de LP in no-time de US LP-Top 20 binnenstormde.
Na al dit geschrijf zit er feitelijk niets anders op dat nog eens te luisteren, want het nummer is ook heden nog super, ook voor de mixers van nu.

Ecology: Get Ready (long version)
 

 
26-10-2013  

Vol Preston Palace geniet van Xander de Buisonjé

 

ALMELO – De fans van Xander de Buisonjé hebben vanavond in een vol en gezellig Preston Palace genoten. De hits van Xander waren genoeg ingrediënten voor een mooie avond en de fotoshoot met de fans een toetje.
Kijk hier voor de foto’s van Sharon Groenendijk.
 

Archief
Terug naar vorige pagina