Shownieuws


Plaatsing  
 
01-10-2011  

Grolsch voert boventoon bij Heracles-Graafschap


Nico-Jan Hoogma, Grolsch-directeur Rob Snel en Jan Smit bij het ondertekenen van het 3-jarig contract.
 

ALMELO – Rondom de wedstrijd Heracles tegen De Graafschap ging het mede om sponsoren. ‘Pimmetje’ Polman was er natuurlijk ook, want de Enschedeër heeft zijn hart verpand aan de Heraclieden. Trots staat de naam nog steeds op het stadion en volgens contract moet dat ook zo blijven in het nieuwe stadion tot in ieder geval 2019.
Dat nu schijnt een probleem te zijn want voorzitter Jan Smit zegt vijf kandidaten te hebben die meer willen betalen. Vijfduizend sjaaltjes liet Polmam maken in de kleuren van zijn vastgoedbedrijf om zijn contract nog maar eens te onderstrepen. Alleen die blijven in de doos volgens Smit want er zit veel te veel rood in!
Smit zegt dat het nieuwe stadion in een nieuwe NV wordt ondergebracht waardoor het contract voor het oude stadion ‘waardeloos’ wordt.
Maar eens kijken hoe dat afloopt, want de Enschedeër Polman was er ook al in moeilijke tijden om de club te steunen.
Aan de afkomst uit Enschede kan het eveneens niet liggen, want Jan Smit sloot vanmiddag wel een nieuw 3-jarig contract met de Koninklijke Grolsch. Symbolisch ook sterk, want Grolsch heeft natuurlijk een grote historie in Groenlo en De Graafschap komt evenzo uit de Achterhoek.
En gewonnen werd er ook weer eens na vier gelijke spelen op rij. Er werd dus flink gegrolscht!
In de businessruimte tevens een gezelschap van TC Tubantia. Zo’n 25 correspondenten en journalisten van de sportredactie maakten een uitstapje. Normaal zijn zij verantwoordelijk voor alle sportberichten en de regionale sportberichten in Twente en de Achterhoek.

Fotoreportage: ‘Paparazzo’ Freek

Fotoreportage (14 foto's)...

 
02-10-2011  

Lekker eten in Eetcafé Lunchroom The Corner

 

ALMELO – Sinds een jaar zwaait de familie Geerdink de pollepel in eetcafé en lunchroom The Corner aan de Windmolenbroeksweg (winkelcentrum van Gogh) en op het zonnige terras of binnen is het genieten van bijvoorbeeld koffie met gebak, een lekker softijsje of vers afgebakken broodjes met ruime keuze in beleg terwijl u via het internet-point nog even wat werkzaamheden verricht of gewoon nog even een van de kranten leest.
Nu zegt de term eetcafé misschien iets over lage prijzen, maar gelet op de menukaart is het aanbod boven verwachting. De kaart biedt een ruime variatie aan warme gerechten, alles vers bereid in eigen (open) keuken, van een gehaktbal of stevige 300 grams wienerschnitzel tot een perfect gebakken zalmfilet met romige mosterd-honingsaus. Bovendien ook regelmatig seizoensgebonden gerechten, zo staan vanaf volgende week 6 weken lang wildgerechten zoals eendenborstfilet en wildsteak op het menu. Vanaf half oktober komen ook de pannenkoekenliefhebbers aan bod, dan start The Corner met een uitgebreide pannenkoekenkaart, verteld Marc Geerdink enthousiast.
Naast de gebruikelijke horeca-activiteiten in een eetcafe/lunchroom doet Geerdink meer. Tweewekelijks is er een gezellige karaoke-avond waar jong en oud haar zangtalenten kan tonen. The Corner zorgt daarbij voor een gratis lekker hapje.
Toch maar ons advies om bij The Corner eens binnen te lopen om het zelf uit te proberen. Dat kan alle dagen m.u.v. dinsdag want dan geniet de familie Geerdink van een welverdiende rust!
Bezorgen aan huis of bedrijf kan eveneens via de bestellijn: Tel. 0546-753547   

Fotoreportage (4 foto's)...

 
06-10-2011  

Ladies Night bij Sketch Denim Store

 

ALMELO – Woensdag jl. toog ‘Paparazzo’ Freek naar de speciale Ladies Night bij Sketch Denim Store aan De Galerij 18. Natuurlijk zag Freek veel meer dan de mooiste damesmerken in kleding en de nieuwe najaarscollectie. Hij genoot bovendien van de lekkere hapjes en een drankje en dat is toch wel bijzonder op een speciale avond voor dames.
Een ‘Goodiebag’ zat er voor ‘Paparazzo’ Freek niet in, want die was bestemd voor alle dames die meer besteedden dan 75 euro.
En hebt u de Ladies Night gemist, hier vindt u de openingstijden.
 

Fotoreportage (7 foto's)...

 
10-10-2011  

Drek, drank en topsport bij Military

 

BOEKELO – De jaarlijkse Military Boekelo is jaarlijks een aardig schouwspel waar zaken doen, drank en topsport de ingrediënten vormen. Vaak gaat dat eveneens gepaard met de nodige drek als pluvius wat al te ver de hemelpoorten open zet.
Het geeft mooie extravagante beelden van duur geklede personen die met hun schoeisel door de blubber baggeren en mensen in hun daagse kloffie, op zoek naar een gezellig samenzijn of zaken doen en soms ook nog genieten van topsport!

< ‘Paparazzo’ Freek legde e.e.a. vast.

Fotoreportage (27 foto's)...

 
14-10-2011  

Speciale herfstvakantie aanbiedingen bij Talamini

 

ALMELO – Voor het eerst in haar lange historie is ijssalon Talamini Venezia ook geopend in de maand oktober. Vanwege de herfstvakantie zijn er van 16 oktober t/m 23 oktober bovendien speciale aanbiedingen.
Zo kost een overheerlijk kop Italiaanse koffie met muffin maar 3,50, een koffie met pizzabroodje van 3,70 voor 3,20, een koffie met gebak van 3,70 voor 3,30 en een Twaalf uurtje (koffie, jus, tosti of pizzabroodje) het afgeronde bedrag van 5,00 euro.
Als extraatje gaat een lekkere ijshoorn met paradijselijk Italiaans ijs van 2,00 euro voor 1,50 euro over de toonbank.
 

 
16-10-2011  

Opperbeste stemming na Heracles-Groningen

 

ALMELO – Na de overwinning tegen FC Groningen was de stemming opperbest in de Businessroom van Heracles Almelo. Vooral omdat er goed werd gevoetbald en de punten verdiend waren tegen een defensief ingesteld FC Groningen.
Eventjes maar zaten de supporters in de rats toen de Groningers gelijk maakten, maar Overtoom nam die twijfel weg met een geplaatst schuiver in de linker benedenhoek. Er kon dus nog lang worden gevierd in een opperbeste stemming.

‘Paparazzo’ Freek zette deze en gene op de foto.

Fotoreportage (11 foto's)...

 
22-10-2011  

'Paparazzo' Freek feliciteert Johan Derksen

 

In de businessroom van Heracles Almelo kom je zo nu en dan nog wel eens BN'ers tegen. Zo ook Johan Derksen, de grote kracht van V.I. en het huidige RTL Voetbal. Ongezouten zegt hij altijd zijn mening over de kwaliteiten van voetballers en hun prestaties. Bovendien is hij nooit te beroerd om over andere zaken zijn mening te geven en als het moet zelfs over zijn eigen vrouw. Recht voor de raap is zijn stijl en dat ondergaat presentator Wilfred Genee bijna wekelijks.
Hans Kraay is ook met regelmaat ‘slachtoffer’ en de een-tweetjes met Rene van der Gijp en Jan Boskamp zijn soms hilarisch. In ieder geval spreekt de ‘voetbaltaal’ in het programma de mensen aan en is het programma zeer populair.
Dat werd vrijdagavond bewezen met de toekenning van de Gouden Televizierring. Derksen had geen tijd voor het gala in Carré want hij is wars van al die opsmuk.
Toevallig viel de uitreiking samen met de uitzending van RTL Voetbal en kon tot vreugde van de trouwe kijkers het cultuurtje worden gehandhaafd. Derksen bleef in de studio en een RTL ‘hotemetoot’ mocht het kleinood in ontvangst nemen namens Derksen en de crew.
‘Vooral doorgaan’, zou Barry Stevens zeggen. Nou ik dus ook. Proficiat!

Tot slot nog even dit:

”Leu dee in hoes niks te zegg'n hebt proat vaak ´t meest”

Uw kroegdier

"Friedrich"

 
25-10-2011  

‘Bedrijfsspionage´by Air met 'Paparazzo' Freek

 

ALMELO – ‘Paparazzo’ Freek ging met de Almelose ondernemer Henk Bolk mee voor een rondvlucht boven Almelo en omgeving. Vertrokken werd vanaf het net over de grens liggende vliegveld Stadtlohn om zijn bedrijf en de bedrijven van een aantal goede vrienden eens vanuit de lucht te bekijken.
Voor de gelegenheid nam Henk Bolk de AlmeloNieuws-camera ter hand om zijn gave als fotograaf te testen.
 

Fotoreportage (10 foto's)...

 
25-10-2011  

Drukke Matinee met Kabouter Plop in Theaterhotel

 

ALMELO – Zondagmiddag was het een grote kinderschare in het Theaterhotel. Reden, Kabouter Plop en zijn vriendjes waren helemaal afgereisd uit België om de kinderen te vermaken met de mysterieuze fopkabouter. Van alles ging er mis, zo kreeg Kabouter Plop te maken met een ontploffing, afgeknipte bloemen en vastgelijmde pantoffels. Kortom wie was eigenlijk de geheimzinnige kabouter die al die grapjes uithaalde? En kon er om worden gelachen?
Dat laatste kan worden bevestigd want de kinderen vermaakten zich opperbest. Dat deed ook Heracles-voetballer Everton Ramos da Silva en zijn gezin op de vrije zondagmiddag!

De volgende Theaterkidsvoorstelling is op zondag 27 november a.s.: Karel de Kok en het geheim van Sinterklaas

Fotoreportage: Coen Mulder

(Klik hier voor alle 105 foto’s)

 

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-10-2011  

De Violier beste cafetaria van Noord Nederland

 

ALMELO – Een Award ontvangen van het vakblad Snackkoerier voor de beste cafetaria van het landsdeel Noord is een hele eer. Het overkwam Ilja en Jeroen Olthof van cafetaria De Violier aan de Violierstraat. In de Top 100 van Nederland eindigde De Violier als vierde na een jaar eerder al als negende te zijn geëindigd.
Vakmanschap van de slagerszoon zal daar mede debet aan zijn en eveneens de vernieuwing van het restauratiegedeelte met daarin een mooie speelhoek. Plannen hebben ze nog genoeg, zoals een mooie serre en een nieuwe website voor het doen van bestellingen, want ook dat laatste krijgt een grote vlucht nu het bedrijfsleven de kwaliteit van De Violier sinds vorig jaar heeft leren kennen.
Straks ook aan een gerenoveerde Violierstraat, want nu is het even lastig te bereiken met de reconstructie. Dus even omrijden via de Kroosstraat!

 
29-10-2011  

Ronde Tafel 38 te gast bij Zwierink Standbouw

 

ALMELO - De Ronde Tafel 38 Almelo, een serviceclub voor dynamische ondernemende mannen tot maximaal 40 jaar, was vrijdagmiddag te gast bij Zwierink Standbouw & Reclame. Directeur Arne Zwierink ontving zijn ‘Ronde Tafelgenoten’ en vertelde over de historie van het bedrijf en wat men tegenwoordig zoal doet.

Zwierink Standbouw begon in 1988 in een grote schuur in Boekelo met standbouw voor bedrijven die veel op beurzen staan. Directeur Arne Zwierink studeerde HBO Techniek en hielp van jongs af aan mee in het bedrijf dat zijn opa en vader waren gestart.
Het bedrijf groeide en in de eindjaren ’90 volgde een overname waardoor men in Boekelo uit haar jasje groeide. In 2002 volgde nieuwbouw in Almelo, gevolgd door de overname van De Boer Standbouw in 2005 en uitbouw in 2009. In 2007 was al Zwierink Reclame gestart, waar van ontwerp tot eindproduct alles in eigen hand is. Dat gaat van reclameborden en doeken tot de complete bestickering van bedrijfsauto’s en panden tot ontwerpconcepten voor de standbouw.
De producten van de standbouw worden zowel verkocht of verhuurd aan bedrijven voor beursperioden. De verhuur vindt ‘all-in’ plaats inclusief meubels, buffet, koeling, flatscreens, et cetera. De formule slaat aan, want voor elke beurs kunnen de basisconcepten naar wens van de klant worden aangepast.

In heel Europa kan men tegenwoordig de vracht- en servicewagens van Zwierink tegenkomen. Op weg voor bedrijven als Wavin, Rational, Eurocommerce, Hero en vele anderen.
Voor de reclameafdeling van Zwierink geldt dat eveneens en ziet men vele auto’s en panden met reclame die zijn uitgevoerd door Zwierink, zoals Mistral, Aveco de Bondt, Hoffman Groep Gebo, Hartmann, Imtech en vele meer.

Fotoreportage (40 foto's)...

 
31-10-2011  

Heracles-AZ: Vreugdevol weerzien met ‘bittere pil´

 

ALMELO – De wedstrijden tegen AZ hebben na het legendarische doelpunt van 'Piecke' en het vertrek van Gert-Jan Verbeek naar de Alkmaarse club altijd iets speciaals. Het weerzien met Gert-Jan maar ook met Ragnar Klavan, die zich tot een vaste waarde in het team van Verbeek heeft opgewerkt. Het Polmanstadion was bomvol en zo ook de businessclub en vol verwachting werd de ‘strijd’ met AZ tegemoet gezien.
De stemming zat er goed in en ‘onze jongens’ hielden de nul totdat die dekselse … (Ik krijg zijn naam de strot niet uit) ons in de 89e minuut toch nog een ‘loer’ draaide.
Jammer voor onze jongens en supporters die Heracles Almelo een warm hart toedragen, maar als we het verder iemand gunnen, is dat toch wel Gert-Jan!

Fotoreportage: 'Paparazzo' Freek

Fotoreportage (16 foto's)...

 
31-10-2011  

Weg met de saaie laptoptas

 

Manon rekent af met saaie laptoptassen voor een goed doel
ALMELO - Manon Kortman uit Almelo raakte tijdens een rondreis door Indonesië geïnspireerd door het vakmanschap in de kleinschalige lederwaren fabriekjes daar. Zij had een aantal ontwerpen voor diverse tassen, na diverse gesprekken heeft zij besloten haar ontwerpen daar te laten produceren. Dit is een bewuste keuze geweest, want op deze manier helpen we samen om ook de lokale mensen een bestaan op te bouwen, fair trade. Ook daar hebben ze last van de wereldwijde crises Het zijn vaak familie bedrijfjes die prachtig en vakkundig handwerk kunnen maken. Ze laat daar nu haar eigen ontwerpen voor laptoptassen, kledingtassen en diverse accessoires maken. Welke de basis vormen voor haar eigen webwinkel, www.luxuality.nl
Ik was hier in Nederland al een hele tijd op zoek naar een leuke trendy tas voor mijn laptop. Die kon ik niet vinden. Of ze zijn te klein, of het materiaal heel saai. Ik hoorde dat wel van meer mensen. Manon ontwierp haar ideale laptoptas. Eentje met goede afmetingen, in kekke uitvoeringen; leer, krokodil en slangenprints in diverse warme tinten. Uitgekiende modellen, waarin niet alleen de laptop kan, maar ook andere spullen, als een telefoon, portemonnee, pennen, calculator en natuurlijk diverse zakelijke en persoonlijke spulletjes. ‘Er zijn natuurlijk meer kwetsbare apparaatjes dan een laptop, waarvoor naar mijn mening niet veel mooie tassen zijn. Zo heeft zij ook leuke tassen ontworpen voor o.a. smartphones en tablets. Daarnaast is er ook een assortiment luxe leren kledingtassen in diverse kleuren en prints voor de zakelijke en prive reiziger. Alle tassen zijn voor zowel dames en heren leverbaar.
De collectie luxe tassen vormt inmiddels de basis van haar webwinkel. Omdat ze met haar tassen in het luxe segment zit, creëerde Manon er een collectie andere luxe artikelen omheen, waardoor als vanzelf een collectie luxe geschenken ontstond. Variërend van heel bijzondere parelmoer ingelegde toiletbrillen, honden/kattenhalsbandjes met pareltjes, hebbedingetjes voor kinderen zoals parel armbandjes, diverse zilverwaar, een collectie champagnes, bijbehorende glazen en lamsleren pashmina’s tot luxe lingerie.
Ook komt er binnenkort een complete eigen betaalbare lijn zijden beddengoed in diverse kleuren, voor elk wat wils. De oplage van ieder stuk is gelimiteerd en zodra een artikel uitverkocht is, komt er een ander luxe item voor terug. ‘Op die manier blijft het leuk om even in haar webwinkel te kijken www. www.luxuality.nl’ een cadeauwinkel voor mensen die online willen schoppen, aldus Manon.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina